foto: Instagram
Kas notiek ar Dārtu Daneviču? Par aktrisi jau iesmej pat no skatuves
Slavenības
2018. gada 14. jūnijs, 06:03

Kas notiek ar Dārtu Daneviču? Par aktrisi jau iesmej pat no skatuves

Edmunds Spalva

Žurnāls "Kas Jauns"

Arvien biežāk teātra aprindās tiek spriests, kas notiek ar aktrises Dārtas Danevičas (29) personību. Viņa tik ļoti pievērsusies fanošanai par sevi, ka tam uzmanību veltījis pat stāvizrāžu komiķis.

Dailes teātra aktrises Dārtas Danevičas karjeru droši var raksturot kā spožu – lomas teātrī, populāros TV seriālos, fotosesijas glancētos žurnālos, stilīgāk ģērbtās aktrises tituls; viņa ir visur. Tāpēc nav brīnums, ka uzmanība, ko saņem aktrise, ir milzīga.

„Man ir fani!”

Apmeklējot Rūdolfa Kugrēna stāvizrādi "Prieks" sarunu festivālā LAMPA, žurnāls "Kas Jauns" pat te saklausīja no skatuves piesaucam Danevičas vārdu. Dzirde patiešām nevīla – arvien lielāku popularitāti gūstošais stand up žanra meistars Rūdolfs Kugrēns klāstīja: nesen savā izrādē izteicies, ka ir priecīgs, ka viņam, 26 gadus vecam māksliniekam, jau ir fani, uz ko zibenīgi reaģējusi zālē sēdošā Daneviča – uzlēkusi kājās un saukusi, ka arī viņai ir fani.

„Un tad viņa [Daneviča] nāca uz visam manām izrādēm, sēdēja pirmajā rindā un gaidīja to vietu, lai celtos kājās un pateiktu, ka viņai ir fani,” skatītājus uzjautrināja Kugrēns.

foto: LETA
Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija Dailes teātrī.

Cik tur tās taisnības, cik šovam derīga izdomājuma, precīzi nezinām, bet skaidrs ir viens – nav dūmu bez uguns. Tāpēc nolēmām papētīt to fanu būšanu aktrises sociālajos tīklos. Kā nekā brīdī, kad Daneviča (visticamāk, gatavodamās Noras Bumbieres lomai) nogrieza čolku, uz ielām parādījās daudz mazu dārtiņu.

Tik skaista, ka var „pārsprāgt”

Par popularitāti aktrise gādājusi, čakli strādājot savā Instagram kontā, kurā gan dāsni dalās ar pārdomām par dzīvi, suņiem un mīlestību ar kolēģi Niklāvu Kurpnieku, gan atrāda savu valdzinošo tēlu ikdienas ainiņās. Ienirstot dziļāk, atklājas pārsteidzoša pasaule, kas droši vien paņem daudz aktrises laika. Tajā ir gan elkdievības pazīmes, gan asas vārdu kaujas.

foto: Instagram

Instagram Dārta sevi piesaka kā „liktenīgo sievieti”, un patiesi redzams, ka viņai tur ir savs fanu klubs, kurā, pēc izpausmēm spriežot, darbojas padsmitnieces. Gan pa vienai, gan visas kopā, apvienojoties zem fanu kluba nika, viņas komentāros sajūsminās gan par Dārtu, gan viņas draugu aktieri Niklāvu Kurpnieku. „Tik skaista!”, „Tik skaistas acis”, „Kā var būt tik skaists cilvēks”, „Es pārsprāgšu no tava skaistuma...”, „Skaistākā būtne pasaulē”, „Divi eņģelīši” un simtiem tamlīdzīgu komplimentu, dažāda kalibra un krāsu sirdis ieskaitot, komentāru strīpā birst kā no pārpilnības raga.

Aktrises Dārtas Danevičas "Instagram" dzīves ainiņas

Foto no aktrises Dārtas Danevičas "Instagram" profila.

gallery icon

Papētot aktrises sociālās aktivitātes ilgākā laikposmā, rodas iespaids, ka šī vietne domāta, kur mazām meitenēm atstāt dievināšanas vēstis seriāla "Svešā seja" elkiem. Šķiet, aktrise atrodas tādā kā karalienes krēslā, no kura cieši uzrauga komentāru pienesumu, un saniknojas, kolīdz birumā kādam pasprūk ne īsti glaimojošs jautājums saistībā ar publikāciju, par kritiku nemaz nerunājot.

foto: Instagram

Tad profila īpašniece žigli „kāpj lejā” un sarāj to, kas bez atļaujas ienācis viņas karalistē izteikties. Visbiežāk neglaimojošais komentārs tiek izdzēsts un paliek vienīgi atbilde no sērijas „kas jums ļāva te nākt un runāt”. Iespraukties ar aizrādījumu aktrise mēdz arī tad, ja kāds, viņasprāt, kaut mazliet jūsmo par Kurpnieku atsevišķi. Tad Daneviča norāda, ka tas ir „viņas vīrietis”.

Jautājumi kaitina

Pirms dažām nedēļām Danevičas vārds izskanēja skandalozā gaisotnē saistībā ar, daudzuprāt, pazemotu pusaudzi viņas postā sociālajos tīklos. Kāda tīne, komentējot bildi, kurā Dārta redzama kopā ar Niklāvu, pavaicāja, vai abi ir kopā, uz ko aktrise atbildēja: „Nē, nesaprotu, kā kaut kas tāds var ienākt prātā.”

Ar to, iespējams, vēl nevienam pāri nebūtu nodarīts un meitene ironijas pieskaņu nesajustu, ja vien sarunai nepieslēgtos Kurpnieks, kurš ierakstīja: „Turpini iet uz skolu, gan jau iemācīsies domāt, lasīt un izdarīt secinājumus, tad sapratīsi...” Būtu saprotami, ja šādā stilā komunicētu viņa atveidotais Bruno "Svešajā sejā", bet... aktieris savai mērķauditorijai?! Pēc komentētāju saceltās pārmetumu vētras posts no aktrises profila pazuda, vienīgi internetā palika klejojam kāds jezgas sacelts retorisks jautājums: „Par cik punktiem saldais pārītis pacēla savu ego, nolīdzinot bērnu līdz ar zemi?”

Dārtas Danevičas un Niklāva Kurpnieka karaliskā deja

Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks "Spēlmaņu naktī 2017" pārsteidza ar savu atraisītību.

gallery icon

Ka jezga bijusi, liecina arī sociālajā tīklā ieliktais Kurpnieka viedoklis, kas tulkojumā no angļu valodas (latviski viņi izsakās ļoti reti) ir apmēram šāds: „Šī ir visapburošākā sieviete, ko Dievs ir radījis. Es būtu nekas bez viņas. Tu vari runāt par mani, ko vien vēlies, bet, kad tu runā mēslus par viņu, tad esi gatavs sekām. Mēs, cilvēki, nevaram aizmirst vārda spēku un nevaram aizmirst, ka ir arī daudz kas sāpīgāks par to. Tas nav par mani – būt sliktajam puisim vai draudēt kādam, bet tā ir mana dzīves filozofija, ka vīrietim jāaizstāv sava ģimene. Un es par to pastāvēšu, vienalga, ko teiksiet...”

foto: Instagram

Publiska saķeršanās ar kādu sievieti aktrisei sanāca, arī izrādot bildi, kurā redzama kailām krūtīm, pie rokas turot mazu bērnu. „Varbūt aktieriem tas ir cool, bet nu – bērnam blakus – izskatās nepiemēroti. Es nezināju, ko atbildēt savai meitai, kad viņa jautāja, vai pieaugušām sievietēm nav jānēsā krūšturis,” pārmeta kādas fanītes mamma, uz ko Daneviča norādīja – pliko krūšu kadrs ir “no mākslas video, kas saņēma gada video apbalvojumu”.