foto: Scanpix/LETA
Dizainere Keita Speida mira 55 gadu vecumā. Modes ikonas, kuras aizsaukusi pēkšņa nāve
Dizainere Keita Speida.
Slavenības
2018. gada 7. jūnijs, 12:28

Dizainere Keita Speida mira 55 gadu vecumā. Modes ikonas, kuras aizsaukusi pēkšņa nāve

Kasjauns.lv

Otrdien pasauli satricināja vēsts, ka laicīgās dzīves gaitas beigusi vēl viena modes ikona. 55 gadu vecumā sev dzīvību atņēmusi dizainere Keita Speida, kura pazīstama ar rokassomiņu, apģērbu un aksesuāru līniju. Viņa bez dzīvības pazīmēm atrasta savā Ņujorkas dzīvoklī.

foto: Scanpix/LETA
Dizainere Keita Speida.

Dizaineres Keitas Speidas pēkšņā nāve satricinājusi daudzus cilvēkus modes aprindās. Diemžēl Speida nav pirmā modes māksliniece, kura uz viņsauli aizsaukta pāragri. Arī citi dizaineri un ar modes industriju cieši saistīti cilvēki traģiski zaudējuši dzīvības, būdami karjeras pilnbriedā.

L’Rena Skota

foto: Vida Press
Dizainere un stiliste L’Rena Skota.

L’Rena Skota bija atpazīstama dizainere un stiliste Holivudas aprindās. 2014. gadā viņa pati atņēma sev dzīvību pakaroties. Skotai tolaik bija vien 49 gadu. Viņa bija grupas „The Rollings Stones” līdera Mika Džegera ilggadējā draudzene. Pēc nāves parādījās ziņas, ka Skota cietusi no nemiera, depresijas un bijusi dziļi iegrimusi parādos.

Aleksandrs Makvīns

foto: Vida Press
Modes dizainers Aleksandrs Makvīns.

Pasaulslavenais britu modes dizainers Aleksandrs Makvīns dzīvi pašnāvībā beidza 2010. gadā, savā Londonas mājā. Viņš bija pārdozējis medikamentus pirms savas mātes bērēm. Modes mākslinieks mūžībā aizgāja 40 gadu vecumā.

Savā pirmsnāves vēstulē Makvīns lūdza ģimenei „pieskatīt viņa suņus”. Testamentā viņš saviem četrkājainajiem draugiem bija novēlējis vairāk nekā 87 000 dolāru no sava 26 miljonu dolāru lielā kapitāla.

Izabella Blova

foto: Vida Press
Dizianere un žurnāla redaktore Izabella Blova.

Žurnāla redaktore Izabella Blova, kas bija atklājusi sevī modes dizaineres dotības un bija pazīstama ar kaisli pret cepurēm, nomira 2007. gadā, būdama 48 gadus veca. Ārstiem viņa paguva pateikt, ka ir iedzērusi šķīdumu, kas paredzēt nezāļu iznīdēšanai. Viņas dzīvību glābt neizdevās un varas iestādes Blovas nāves cēloni pasludināja kā pašnāvību.

Izabella Blova vairākkārt pirms tam bija centusies atņemt sev dzīvību, un bija labos draugos ar dizaineru Aleksandru Makvīnu.

Helmuts Ņūtons

foto: Vida Press
Modes fotogrāfs Helmuts Ņūtons.

Atzītais modes fotogrāfs Helmuts Ņūtons nomira 2004. gadā. Viņam bija 83 gadi. Fotogrāfu neaizsauca vecums vai ar to saistītas slimības. Losandželosas policija aģentūrai „The Associated Press” paziņoja, ka Ņūtonam nāve iestājusies īsi pēc tam, kad viņš zaudējis kontroli pār automašīnas vadību un ietriecies sienā netālu no viesnīcas.

Krista Vortingtone

46 gadus veco modes apskatnieci Kristu Vortingtoni 2002. gadā mirušu atrada viņas mājās Masačūsetsas štatā ASV. Viņa bija izvarota un līdz nāvei sadurta. Šo situāciju vēl traģiskāku padara tas, ka mirušajai sievietei līdzās atrada viņas divus gadus veco meitiņu, kas bija piekļāvusies mammas mirušajam ķermenim.

Noziegumā par vainīgu atzina atkritumu izvedēju Kristoferu Makovenu. Lai gan viņam piesprieda trīs mūža ieslodzījumus bez iespējas tikt atbrīvotam priekšlaikus, Makovens nodarītajā neatzinās, zvērot, ka nav vainīgs.

Džanni Versače

foto: Vida Press
Modes dizianers Džanni Versače.

Vispopulārākais ar modes industriju saistītais un traģiski bojā gājušais cilvēks neapšaubāmi ir itāliešu modes guru Džanni Versače. Viņu pie savas mājas Maiami nāvējoši sašāva. Tas notika 1997. gada jūlijā. Policija atklāja, ka slepkava bijis Endrū Kananans, kurš pirms tam bija nogalinājis vēl piecus cilvēkus un pats atņēmis sev dzīvību.

Džanni Versače bija 50 gadus vecs, kad viņu nogalināja.