foto: AFP
"Gredzenu pavēlnieka" zvaigzne Īans Makkellens aicina cilvēkus piedalīties praidā Rīgā
Īans Makkellens "Gredzenu pavēlnieka" sāgā atveidoja burvi Gendalfu.
Slavenības
2018. gada 6. jūnijs, 16:28

"Gredzenu pavēlnieka" zvaigzne Īans Makkellens aicina cilvēkus piedalīties praidā Rīgā

Jauns.lv / LETA

Pazīstamais Holivudas aktieris Īans Makkellens aicina cilvēkus piedalīties "Baltijas praidā 2018", liecina viņa video paziņojums vietnē "Youtube".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš no Londonas sūta laba vēlējumus visiem "Baltijas praida" dalībniekiem Rīgā, kā arī atvainojas, ka pats diemžēl nevarēs gājienā piedalīties.

Makkellens savā paziņojumā "YouTube" norāda, ka dalība praidā ir ļoti svarīga, un viņš solidarizējas ar saviem "brāļiem un māsām Baltijas valstīs", jo ikviens, kurš ir aizspriedumu upuris, ir nežēlīgas attieksmes upuris, uzsver aktieris.

foto: AFP
Īans Makkellens "Gredzenu pavēlnieka" sāgā atveidoja burvi Gendalfu.

Tāpat viņš aicina Latvijas un pārējo Baltijas valstu politiķus, kā arī jebkura veida līderus, kuri uzskata, ka homoseksuāli cilvēki ir "kaut kādā mērā zemāki", mainīt savus uzskatus.

Makkellens, atceroties laikus, kad Anglijā notika cīņa par LGBT cilvēku tiesībām, sacīja, ka lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai nācās saskaries ar dažādām "dīvainām idejām" par viņiem, tomēr tagad, kad likumi ir mainījušies un homoseksuālus cilvēkus sabiedrība ir pieņēmusi, vecie uzskati ir pazuduši. Politiķi, līderi un citi cilvēki, kuri nostājās pret LGBT tiesībām, ir pazuduši un aizmirsti, piebilda aktieris.

foto: REUTERS
Īans Makkellens Ņujorkas praidā 2015. gadā.

"Viss, kas paliek ir mīlestība un pavisam parasti cilvēki - homoseksuāli vai heteroseksuāli vai jebkas pa vidu. Sūtu jums cerību vēsti, daudz mīlestības un, iespējams, tiksimies citu gadu," sacīja Makkellens.

Kā ziņots, šonedēļ Rīgā notiek dažādi "Baltijas praida 2018" kulminācijas pasākumi, bet vērienīgākais no tiem - gājiens - plānots sestdien, 9.jūnijā.

foto: TASS
Īans Makkellens "Gredzenu pavēlnieka" sāgā atveidoja burvi Gendalfu.

Makkellens, kas pats par to, ka ir homoseksuāls, paziņoja pirms 30 gadiem, piedalījies vairākos desmitos filmu, spēlējis neskaitāmās teātra izrādēs. Beidzamajos gados viņa spožākā kino loma bijusi Gendalfs "Gredzenu pavēlnieka" sāgā. Viņa kontā ir saņemts "Zelta globuss", divas "Oskara" un piecas "Emmy" nominācijas.

„Eiropraids 2015” Rīgā

gallery icon
95
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās