foto: Publicitātes
Viņu dzirdēs miljoni! Latviešu dziedātāja Adelīna ieskaņojusi Pasaules kausa himnu
Dziedātāja Adelīna.
Mūzika
2018. gada 6. jūnijs, 11:11

Viņu dzirdēs miljoni! Latviešu dziedātāja Adelīna ieskaņojusi Pasaules kausa himnu

Jauns.lv

Pašmāju dziedātāja Adelīna kopā ar marokāņu izcelsmes mūziķi, dziesmu producentu un vairāku "Grammy" balvu ieguvēju RedOne jeb Nadiru Kaijatu ierakstījuši "FIFA World Cup 2018 Bein Sports" himnu "One World".

Skaņdarbs “One World” un tā video klips, kas filmēts Maskavā un Marokā režisora Daniela Zlotina vadībā, interneta vietnē "YouTube" noskatīts jau nepilnus sešus miljonus reižu un tiks atskaņots televīzijas kanālā "Bein Sports" ikreiz pirms katras translētās futbola spēles.

2018. gada Pasaules kauss notiks Krievijā no 2018. gada 14. jūnija līdz 15. jūlijam, un "Bein Sports" ir viens no lielākajiem televīzijas sporta kanāliem pasaulē, kurā vairāk kā divu miljardu iedzīvotāju uzmanība būs pievērsta šīm spēlēm.

“Esmu pateicīga, ka neatlaidīga darba rezultātā man bija iespēja iepazīties ar pasaules mūzikas zvaigžņu producentu RedOne, un man ir pagodinājums būt daļai no šī starptautiskā projekta,” saka Adelīna.

RedOne esot producējis gan 2010.gadā dziedātājas Šakiras Pasaules kausa oficiālo dziesmu “Waka Waka”, gan 2014.gada himnu, ko izpildīja Dženifera Lopesa un Pitbull.

foto: Publicitātes
Dziedātāja Adelīna.

Dziesmas "One World" ideja ir veicināt vienotību, mīlestību un mieru. “Nav svarīgi, no kuras pasaules malas ikviens nāk, kopā mēs visi esam viena pasaule!” piebilst Adelīna, kura ar RedOne pirmoreiz tikās Losandželosā, kur tobrīd filmēja video klipu vienai no viņas dziesmām.

“RedOne kā ierakstu producents un dziesmu autors ir strādājis ar daudziem izciliem mūziķiem - Lady Gaga, Maikls Džeksons, U2, Nikija Mināža, Dženifera Lopeza, Pitbull, Enrike Iglesiass, Meraija Kerija, Marks Antonijs, Akon un daudzi citi, tādēļ mans menedžeris ļoti cītīgi strādāja pie tā, lai satiktu šo ievērojamo producentu," stāsta Adelīna.

Dziedātājas Adelīnas fotosesija Pasaules kausa himnas reklāmai

Latviešu dziedātājas Adelīnas fotosesija Pasaules kausa futbolā himnas reklāmai.

gallery icon
13

"Pirmā tikšanās notika viņa ierakstu studijā. Toreiz es prezentēju savu mūzikas materiālu, un liels bija viņa pārsteigums, ka es pati to esmu producējusi un ierakstījusi. Īsi pēc šīs tikšanās sāku strādāt pie jaunu dziesmu radīšanas, un pēc to prezentēšanas producentam RedOne man tika piedāvāts slēgt līgumu ar ierakstu kompāniju, un uzreiz pēc vienošanās mēs sākām strādāt pie dziesmas “One World” veidošanas."

foto: Publicitātes
Dziedātāja Adelīna ar vairāku "Grammy" balvu ieguvēju RedOne un popmūzikas grupu "Now United".

Sākotnēji šī dziesma bijusi paredzēta leģendārajai mūziķei Lady GaGa, taču apstākļu sakritības dēļ  tieši Adelīna tika izraudzīta kā šī singla dziedātāja.

Dziedātāju Adelīnu, tobrīd ar skatuves vārdu Adelly, plašāka latviešu auditorija iepazina 2012.gadā, kad kļuva zināms par meitenes un pasaulslavenās mūziķes Lady Gaga iepazīšanos Tallinā notiekošā koncerta aizkulisēs un kopīgu sadziedāšanos. Zīmīgi, ka jau toreiz amerikāņu dziedātāja uzslavēja Adelīnas balsi un stilu, un novēlēja kļūt par Latvijas popa princesi.

2013.gada sākumā Adelīna tika nominēta Latvijas Modes un Stila balvas nominācijai kā gada stilīgākā dziedātāja, ir uzstājusies Rīgas un Londonas modes nedēļās. Un nu jau vairāk nekā četrus gadus dzīvo Londonā.