foto: no privātā arhīva
Maligina ekskluzīvi Jauns.lv:  "Santabarbara turpinās. Es gribēju saņemt mazāk, nekā man pienākas, bet pameitas ignorē"
Elīna Maligina.
Slavenības
2018. gada 17. maijs, 18:50

Maligina ekskluzīvi Jauns.lv: "Santabarbara turpinās. Es gribēju saņemt mazāk, nekā man pienākas, bet pameitas ignorē"

Jauns.lv

Pagājušā gada nogalē mirušā “Olainfarm” valdes – priekšsēdētāja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina Jauns.lv informēja, ka nu jau pavisam ir izbrīnīta par savu pameitu un viņu advokātu rīcību. “Viņām vajadzēja tikai ierasties un parakstīt viņām ļoti izdevīgu mierizlīgumu, bet viņas neatnāca,” teic Elīna Maligina.

Elīna šodien Jauns. lv informēja: “Ar šo vēlos darīt zināmu, ka šodien pie zvērināta notāra Valdas Vaivares bija plānots parakstīt mana mirušā vīra Valērija Maligina mantinieku vienošanos par mantojuma sadali. Nu jau kārtējo reizi nākas secināt, ka tas, ko pārējie mantinieki runā publiski un dara praktiski, ir divas diametrāli pretējas lietas.

Ilgstošu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, bet augstāk par visu vērtējot Valērija Maligina izveidotā uzņēmuma ''Olainfarm'' veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē - kā viņa piemiņas apliecinājumu - visi mantinieki pirms dažām dienām vienojās par mantojuma sadali. Šodien šo vienošanos visām iesaistītajām pusēm bija plānots parakstīt pie notāra, tādējādi apstiprinot tās spēkā esamību.

Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu un manu pameitu Irinas un Nikas un manas intereses. Šodienas rīcība, vienošanos neparakstot, skaidri un nepārprotami apliecina, ka gan Irinai, gan Nikai ''Olainfarm'' nākotne ir dziļi vienaldzīga – gluži tāpat kā tēva labā vārda un piemiņas saglabāšana, un ka konstruktīva pieeja mantojuma jautājuma risināšanā aprobežojas ar skaistiem, bet tukšiem paziņojumiem presei. Irinas un Nikas darbības vērtējamas kā iešana Jura Savicka pavadā, un tā nākamais solis būs ''Olainfarm'' padomes un valdes nomaiņa, uzņēmuma sadalīšana un visbeidzot – tā pilnīga iznīcināšana.

Lai to nepieļautu, kopā ar saviem advokātiem Pāvelu Rebenoku un Mārtiņu Krieķi darīšu visu iespējamo, lai nodrošinātu Valērija Maligina izveidotā viena no vadošajiem Latvijas farmācijas uzņēmuma turpmāku darbību un attīstību – saglabājot kompānijas vadībā cilvēkus, kuriem mans vīrs uzticējās.
Tāpat lūgšu atcelt Irinu Maliginu no mantojuma aizgādnes pienākumu pildīšanas. Gan no likuma, gan aizgādņa būtības izriet pienākums rūpēties par mantojuma saglabāšanu, nevis nemākulīgi, lētticīgi un primitīvi par Jūdasa grašiem to izputināt bezprincipu cilvēkiem, kuri, sajutuši gaidāmā kumosa garšu mutē, nespēj valdīt siekalas.

Ceru, ka nepilngadīgās Annas māte Signe objektīvi izvērtēs notiekošo un spēs pieņem atbilstošu lēmumu sava bērna labākajās interesēs.”

Sarunā ar Jauns.lv Elīna Maligina uzsvēra: “Man tiešām ir radusies pārliecība, ka meitas iet jau zināmu cilvēku pavadā, jo citādi es tiešām nespēju izskaidrot vienkāršas loģikas nepieņemšanu. Neesmu pameitas redzējusi pēdējos mēnešus, vai tik ar viņām nav noticis kas ļoti slikts, vai nav kādas problēmas? Es nespēju saprast, kā pilngadīgi cilvēki šādi var kaitēt tēva uzņēmumam un pielikt punktu mantojuma sadalei.

Es vienošanās projektā piekrītu pat uz mazāku daļu mantojuma, nekā man pienākas pēc likuma, nāku pretī, lai izbeigtu strīdus, nesaskaņas un iespējamas nesaprašanās. Dzīvosim taču mierā un saticībā, ļausim uzņēmumam loģiski darboties. Es aicinu Irinu un Niku: liekam punktu mantojuma lietai un šķiramies!” pameitas aicina Elīna Maligina.

Iepriekš izskanēja runas, ka Valērija Maligina īpašumu vērtība lēšama ap 70 miljoniem eiro. Elīnai pēc likuma no tiem pienākas 1/8 daļa, kas izmaksājama naudā.