foto: no privātā arhīva
Raimonds Gerkens jubilejas laikā kļūst par Ālandu salu līdaku karali
"Šī sver 6 kilogramus!" saka Raimonds Gerkens.
Slavenības
2018. gada 16. maijs, 07:48

Raimonds Gerkens jubilejas laikā kļūst par Ālandu salu līdaku karali

Kasjauns.lv

Miljonārs Raimonds Gerkens 66. jubilejas laikā bija devies makšķerēt uz Somiju, taču līdz vienam brīdim pie rekordlomiem tikt neizdevās. Un tad sākās...

Raimonds Gerkens 66. jubilejas laikā ar draugiem makšķerē Somijā

Raimonds Gerkens 66. jubilejas laikā ar draugiem makšķerē Somijā

gallery icon
13

Gerkenam ar kompāniju – Latvijas Ostu asociācijas izpilddirektoru Kārli Leiškalnu, sabiedrisko attiecību speciālistu Māri Medni un citiem – ierasts pavasarī doties uz Ālandu salām makšķerēt līdakas. Šoreiz tā sakrita, ka pirmais pavasara brauciens ietrāpījās tieši laikā, kad miljonāram svinama dzimšanas diena.

Uz Somiju vīri devās nākamajā dienā pēc Gerkena zīmīgās jubilejas. Pāris dienas makšķerējuši, kompānija no Somijas ziņoja: šīs zemes ūdeņi šoreiz nav dāsni ar labiem lomiem, jo mētā spiningu, cik gribi, nekas neķeras.

foto: no privātā arhīva
Makšķerniekiem Raimondam Gerkenam un Kārlim Leiškalnam Somijā, kad nekas neķeras, atlika vien gudri spriedelēt un domāt, kas nepatīk tām “zaļsvārcēm”.

Vīri jau sākuši škroboties, ka laikam mājās būs jādodas tukšā, kad pēcpusdienā, pirms došanās mājup, sākusies tāda cope, tāda cope... “Un tik vilkām un laidām atpakaļ, vilkām un laidām atpakaļ. Paturējām tik dažas ēšanai, un, lai varētu aizvest uz mājām un sievas neapšaubītu to, ka bijām makšķerēt,” piedzīvoto atminas Gerkens.

“Līdz pat spēku izsīkumam. Kad aiziet azartā, ar galvu jau vairs nedomā. Ne mums vairs vakariņas vajadzēja, ne pakot mantas, lai dotos mājup. Vilkām un vilkām. Ne saskaitīt, cik noķēru, un tas viss pus dienas laikā,” stāsta Gerkens. “Noplosījāmies tur pamatīgi.”

Ar lepnumu miljonārs paziņo, ka, droši vien jau tāpēc, ka viņam iekritusi tā jubilejas reize, tieši viņam “piekodušās” tās svara ziņā lielākās līdakas.

“Nav jau smuki lielīties, bet, kā bija, tā bija... Pārējiem tur tādas trijnieces, divnieces ķērās, bet man – kā zivs, tā četri kilogrami, kā zivs – tā seši kilogrami. Smagākā bija uz 6,5 kilogramiem.

foto: no privātā arhīva
"Uh, kas par plēsoņu!" par līdaku saka Raimonds Gerkens.

Negribu jau neko teikt, bet tagad kompānijā mani iesaukuši par Ālandu salu līdaku karali. Nu, baigi viņiem visas “pogas izgriezu”,” smej Gerkens.

Uzreiz viņš gan atzīst: “Nekā citādi, ka man varētu būt talkā nācis tas, ka jubilejas reize bija tāda zīmīga – 66 gadi. Tur jau kaut kas no mistiskā klāt! Bet nu vispār, es jau tomēr arī esmu diezgan meistarīgs līdaku copmanis. Pārējie nav slikti, bet man šoreiz bija fora – dzimšanas diena!”

Uzņēmējs Raimonds Gerkens

Uzņēmējs, miljonārs Raimonds Gerkens.

gallery icon
42