0dienas
6stundas
23minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mārtiņa Freimaņa dziesmu ieraksta arī pirmā Latvijas "X-Faktora" uzvarētājs Gruzdiņš
foto: Publicitātes
Latvijas pirmā "X-Faktora" uzvarētājs Arturs Gruzdiņš ar grupu “Refleksija”.
Mūzika

Mārtiņa Freimaņa dziesmu ieraksta arī pirmā Latvijas "X-Faktora" uzvarētājs Gruzdiņš

Kasjauns.lv

Aicinājumam ierakstīt sev tīkamu Mārtiņa Freimaņa dziesmu savā interpretācijā atsaucies pirmā Latvijas "X-Faktora" uzvarētājs Arturs Gruzdiņš ar savu grupu "Refleksija". Viņi pamatīgi pārveidojuši Freimaņa dziesmu “Bet maijpuķītēm jāpaliek”.

Mārtiņa Freimaņa dziesmu ieraksta arī pirmā Latvij...

Maijā kompānija “MicRec” sadarbībā ar “Mārtiņa Freimaņa fondu” plāno izdot Mārtiņam Freimanim veltītu viņa paša radīto dziesmu albumu “Mans draugs – Mārtiņš Freimanis”, kurā savas versijas pāragri mūžībā aizgājušā dzejnieka un mūziķa dziesmām ierakstījušas daudzas slavenas grupas un izpildītāji.

Nu viņiem pievienojies pirmā Latvijas "X-Faktora" uzvarētājs Arturs Gruzdiņš ar savu grupu "Refleksija", kuri vienai no Freimaņa romantiskākajām dziesmām “Bet maijpuķītēm jāpaliek” piešķīrusi metālmūzikas elementus un enerģiju.

“Freimanis bija unikāls savā manierē komponēt dziesmas, un tas pacēla to latiņu jo augstāk. Izvēlēties dziesmu nebija tas vienkāršākais uzdevums, bet, kad atradām to īsto, tad pārējais - skaņa, noskaņa un viss, ko varat dzirdēt -, atnāca pats no sevis. It kā šī dziesma būtu mūs gaidījusi, it kā pats Freimanis no augšas mums palīdzētu salikt visu pa plauktiņiem. Ieskaņot šo dziesmu ir liela laime un pagodinājums mums, kas Mārtiņu personīgi nepazina, bet auga ar viņa un "Tumsas" melodijām,” lepns ir Gruzdiņš.

Projekta izpildproducents Guntars Račs par albumu izteicies: “Visiem māksliniekiem, kuri atsaucās topošā veltījumu albuma ierakstam, tika dota pilnīgi brīva izvēle veidot savu skatījumu uz kādu no Mārtiņa dziesmām. Man šķiet, ka Mārtiņam tas noteikti būtu paticis, jo viņš vienmēr priecājās, ja kāds izpildīja viņa dziesmu kādās neparastās versijās."

Mārtiņš Freimanis kinofilmās un seriālos

Mārtiņš Freimanis kinofilmās “Man patīk, ka meitene skumst” un “Dancis pa trim”, seriālos “Neprāta cena” un “UgunsGrēks” un izrādē izrādē ...

Maijā dienasgaismu ieraudzīs arī apjomīga Daigas Mazvērsītes grāmata par Mārtiņu Freimani. Tajā lasāms detalizēts dzejnieka un mūziķa visnotaļ raibais dzīvesstāsts, kas papildināts ar bagātīgiem foto materiāliem un Mārtiņa draugu atmiņām.