foto: Juris Rozenbergs
"Viss nav vienkārši, viss ir ļoti vienkārši" - Pēteris Šmidre uzrakstījis aizraujošu grāmatu
Pēteris Šmidre.
Slavenības
2018. gada 21. aprīlis, 11:22

"Viss nav vienkārši, viss ir ļoti vienkārši" - Pēteris Šmidre uzrakstījis aizraujošu grāmatu

Jauns.lv

Pēteri Šmidri galvenokārt zinām kā vienu no pirmajiem telekomunikāciju attīstītājiem Latvijā. Nu jau pāris gadu viņš šo biznesu ir pārdevis un atklājis sev jaunu nodarbi – lauksaimniecību. Piektdien, 20. aprīlī, notika Pētera Šmidres jaunās grāmatas "Viss nav vienkārši, viss ir ļoti vienkārši" atklāšanas svētki. Pasākumā pulcējās Latvijā ietekmīgi biznesmeņi, politiķi un sabiedrībā zināmas personības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētera Šmidres jaunās grāmatas atklāšanas svētki

Pēteri Šmidri galvenokārt zinām kā vienu no pirmajiem telekomunikāciju attīstītājiem Latvijā. Nu jau pāris gadu viņš šo biznesu ir pārdevis ...

gallery icon
175

Pētera Šmidres grāmatas atvēršanas svētki aizritēja sirsnīgā un brīvā gaisotnē ar lasījumiem no izdevuma, Nila Īles un grupas mūziku un saviesīgām sarunām. Par to, kā grāmata, kas izdota gan latviešu, gan krievu valodā, tapusi, izteicās gan pats autors, gan izdevniecības "Rīgas Viļņi" galvenais redaktors Ainis Saulītis un krievu versijas atbildīgais - Aleksejs Šeiņins.

Pēteris Šmidre, atzīstot, ka darbs pie grāmatas izdošanas ritējis raiti, kā pateicību dāvināja tikko no tipogrāfijas atsūtītos izdevumus, kuros katram bija ierakstījis novēlējumu.

Grāmatas atvēršanas svētkos blakus Pēterim bija gan viņa sieva, izdevniecības "Rīgas Viļņi" valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre, gan meitas Zane un Jasmīna.

Svētkos klāt bija eksprezidents Valdis Zatlers ar sievu Lilitu Zatleri, bijušie premjeri Valdis Birkavs, Māris Gailis un Vilis Krištopans, no kuriem pēdējais saņēma vislielākos pateicības vārdus. Tieši Krištopans, ja tā var izteikties, bija pie "vainas", dodot zaļo gaismu Pētera Šmidres uzņēmuma uzplaukumā un Latvijas telekomunikāciju modernizācijā.

Viesu un apsveicēju vidū bija daudz Pētera draugu uzņēmēju. Jānis Kols ar sievu Mārīti Kolu, Jūlijs Krūmiņš, Valdis Garoza, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, modes blogere Agnija Grigule - tie ir tikai daži no sabiedrībā zināmiem ļaudīm, kas kuplināja pasākumu.

Grāmatas atvēršanas svētku dienā Pēteris Šmidre atzina: „Doma kaut ko uzrakstīt bija jau sen. Galvenokārt tāpēc, ka, tiekoties ar cilvēkiem, daudzreiz man nākas par sevi stāstīt vienu un to pašu. Tagad varēšu vienkārši iedot grāmatu – še, lasi!" 

Gribējās arī domas salikt pa plauktiņiem un sakārtot. Jo reizēm ir tā, ka pats nesaprotu, kāpēc domāju tā, kā domāju. Nospriedu, ka jāpamēģina visu salikt kaut kādā sistēmā. Jubileja ir ne gluži iemesls, bet tā ir laba iespēja uzlikt “dedlainu”, jo citādi to atliktu vēl un vēl."

Mobilie sakari un kabeļtelevīzija – tie bija Pētera Šmidres galvenie biznesa virzieni. Taču nu viņš visus telekomunikāciju biznesus ir pārdevis, pievērsies lauksaimniecībai, kā arī dibina Luksemburgā finanšu fondu, kas domāts nekustamā īpašuma iegādes finansēšanai Spānijā, kur Pētera kompānija jau kādu laiku darbojas nekustamā īpašuma jomā.

Plašāku interviju ar Pēteri Šmidri lasi šeit!

Pētera Šmidres dzīve viņa īpašumā Sēlijā

Pētera Šmidres dzīve viņa īpašumā Sēlijā.

gallery icon
51
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās