foto: Facebook.com
"Kāpēc tik iemīlējušās acis?" Kultūras žurnāliste Eva Johansone ir pirmdzimtā gaidās
Eva un Voldemārs ar šo foto paziņoja, ka ir pirmdzimtā gaidās.
Slavenības
2018. gada 11. aprīlis, 06:22

"Kāpēc tik iemīlējušās acis?" Kultūras žurnāliste Eva Johansone ir pirmdzimtā gaidās

Kasjauns.lv

Latvijas Televīzijas kultūras ziņu apskatniece Eva Johansone sociālajos tīklos padalījusies ar prieka vēsti – viņa un vīrs mākslinieks Voldemārs Johansons gaida bērniņu.

Evas un Voldemāra Johansonu sapņu kāzas

Evas un Voldemāra Johansonu sapņu kāzas.

gallery icon

“Kāpēc tik iemīlējušās acis? Mums viens jauns un kopīgs pavasaris aug zem sirds,” ievietojot foto kur kopā ar vīru, pavēstījusi Eva Johansone. Draugi un paziņas jau apsveic laimīgo pāri.

Precējās Eva un Voldemārs Alpu kalnos. Jāvārdu māksliniekam Voldemāram Johansonam LTV kultūras žurnāliste Eva Ikstena teica, rokās turot pa ceļam uz Alpu virsotni lasītus ziedus.
Pāris par kāzu vietu izvēlējās kalnus Šveices Alpos, kur viņus 2017. gada 27. jūnijā salaulāja Vācijā un Beļģijā strādājošais mācītājs Rinalds Gulbis.

Ar priecīgo notikumu Eva un Voldemārs neilgi pēc kāzām dalījās arī sociālajā vietnē Facebook, kur ne tikai ievietoja pasakaini skaistas kāzu fotogrāfijas, bet arī atklāja, ka par kāzām pirmās uzzinājušas Evas un Voldemāra mammas.

Komentāros internetā jauno pāri slavēja par oriģinalitāti un sveica vairāki simti draugu un paziņu. Šovmenis Renārs Zeltiņš, kas pats jūnija sākumā kļuva par precētu vīru, novēlēja: „Evu, Voldemār! Nu tad līdz kalna galam! Sveicam! Ir!”

Savukārt kinokritiķe Daira Āboliņa rakstīja: „Eva, no sirds apsveicu! Un ir tik godīgi un sirsnīgi, ka pirmās uzzināja mammas! Viņas ir jūsu sākums!” Savu vēlējumu rakstīja arī rakstniece Nora Ikstena: „Mīļā Eva, sirsnīgi sveicu. Lai kalni sargā.”

Pēc atgriešanās Latvijā Eva žurnālam “Kas Jauns” atklāja, ka pāri uz Šveici aizvedusi ne tikai laulību ceremonija. Voldemārs, kurš absolvējis Hāgas Karaliskās konservatorijas sonoloģijas institūtu un izglītojies Latvijas Mūzikas akadēmijā, prestižajā Friburgas festivālā Šveicē rādīja savu mākslas darbu – skaņas instalāciju “Slāpes”. 

Voldemāra Johansona izstādes atklāšana Tokijā

“LOKO” mākslas galerijā Tokijā atklāta Voldemāra Johansona personālizstāde, kas veidota pēc izpētes braucienā Fukušimas apgabalā.

gallery icon

“Voldemārs bieži fotografē kalnus un savulaik arī nodarbojās ar alpīnismu. Man ļoti patīk kalnu pļavas, gaiss un reljefainais horizonts. Tāpēc radās doma uzkāpt kopā vienā no kalniem, lai starp ielejām, plašumiem un virsotnēm apsolītos viens otram. Kalnos viss šķiet īstāks,” par lēmumu salaulāties Alpos teica Eva.

Kāpiens kalnā aizņēmis pusi dienas. „Vietu zinājām tikai apmēram, jo iepriekš tur nebijām bijuši,” stāstīja Eva. Pa ceļam uz „laulību kori” jaunais pāris salasījis Alpu ziedus līgavas pušķim un baudījis pasakainas ainavas. Lai arī kāpiena laikā līgavai kājās bija baltas sporta kurpes, kas lieliski piestāvēja tērpu mākslinieces Indras Salcevičas darinātajai “Floral dress” kleitai, sasniegusi laulību ceremonijas vietu, Eva tās nomainīja pret baltām kurpītēm uz papēža.