Aktrise Anta Aizupe ar grūtībām atšķir savas dvīnes
TV
2018. gada 17. marts, 14:06

Aktrise Anta Aizupe ar grūtībām atšķir savas dvīnes

Kasjauns.lv

Nepilnus divus gadus veco dvīņu mamma aktrise Anta Aizupe (29) priecājas par atgriešanos uz skatuves. Māksliniecei tagad ir pat trīs darbavietas - vēsta žurnāls "Kas Jauns".

foto: Publicitātes foto
Anta Aizupe Dailes teātra jaunajā izrādē "Jeruzaleme".

Aprīļa vidū Anta Aizupe un viņas dzīvesbiedrs advokāts Mārtiņš Knipšis svinēs savu meitu Idas un Gunas divu gadu dzimšanas dienu. Anta smaidot stāsta, ka nu jau mazās paaugušās un vecāku prombūtnes laikā labprāt paliek auklītes gādībā.
„Atpūtusies nejūtos, bet atkopusies beidzot esmu,” atviegloti uzelpo Aizupe. Pēc kļūšanas par mammu dvīņiem aktrise neslēpj, ka viegli nav, jo īpaši tāpēc, ka tā viņai ir pirmā pieredze kā mammai, turklāt dvīņi – tas nozīmē divus mazuļus uzreiz un līdz ar to dubultu slodzi kā fiziski, tā arī emocionāli. „Sākums bija patiešām ļoti grūts. Nu jau ar katru mēnesi kļūst vieglāk. Liels pluss ir tas, kad bērni paaugas, tad jau sāk savā starpā komunicēt un nav nemitīgi vajadzīga tikai mamma. Meitas labi saprotas,” teic skatuves māksliniece. Lai gan Antai un Mārtiņam ir atšķirīgie dvīņi, pirmajā acumirklī aizvien dažkārt vecākiem neizdodas atskārst, kura no meitenēm ir Ida un kura Guna. „Viņas tāpat ir ļoti līdzīgas, un neliegšos – atšķirt nemaz nav tik vienkārši. Sākumā, lai mazās nesajuktu, rakstījām uz pamperiem cipariņus. Tagad jau atšķiru, tikai dažos brīžos sajūk,” smej aktrise.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Anta Aizupe Signes lomā TV seriālā “UgunsGrēks”.


Savulaik Signes tēlā TV seriālā “UgunsGrēks” plašu atpazīstamību guvusī aktrise Anta Aizupe līdz šim darbojās Ģertrūdes ielas teātrī (spēlē izrādē “Āda”), kā arī Latvijas Nacionālajā teātrī, kur redzama izrādēs Vecene un Idiots, bet tagad viņai ir arī lomas Dailes teātrī, un par šo iespēju māksliniece ir ļoti gandarīta. Aizupe spēlē režisores Lauras Grozas-Ķiberes izrādēs “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” un nesen pirmizrādi piedzīvojušajā drāmā “Jeruzaleme”. „Dailes teātris manā dzīvē ir ienācis kā ļoti patīkams jaunums. Gribēju pēc dekrēta un bērnu kopšanas atvaļinājuma kaut ko svaigu, vēl nebijušu. Un re, kā vēlme piepildījās. Esmu ļoti priecīga, man patiešām patīk,” atzīst Anta, sakot, ka vēl aizvien iejūtas Dailes teātra kolektīvā un pamazām iepazīst pārējos kolēģus.


Vaicāta, vai, rosoties Dailes teātrī, kā mamma ar salīdzinoši nelielu stāžu izmantojusi iespēju arī pakonsultēties pie pieredzējušajiem dvīņu vecākiem Artūra Skrastiņa un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas, Anta bilst: „Mums nav kopīgu izrāžu, tā ka maz sanāk teātrī tikties. Bet, kad vēl biju gaidībās, Ilze bija ļoti mīļa un jau tad teica, ka varu pie viņas vērsties, ja būs nepieciešams kāds padoms. Tagad pat nezinu, vai būtu kas jautājams. Nu jau man ir savs pieredzes pūriņš un pati varu aicināt dvīņu mammas vērsties pie manis,” smaidot teic aktrise, piebilstot, ka meitas ir vislabākais, kas dzīvē ar viņu noticis. „Tomēr vismaz tuvākajā nākotnē brāļus un māsas nesadūšotos plānot. Pagaidām pietiek,” viņa atzīst.