foto: Publicitātes
Pēc 10 gadiem turpinās Artūra Skrastiņa un Sandras Kļaviņas romāns
Artūrs Skrastiņš un Sandra Kļaviņa LNT seriālā "Saldais pārītis" pirms 10 gadiem.
Slavenības
2018. gada 9. marts, 06:20

Pēc 10 gadiem turpinās Artūra Skrastiņa un Sandras Kļaviņas romāns

Kasjauns.lv

Jau šīs nedēļas nogalē televīzijā atgriežas Latvijas visu laiku labākais seriāls Saldais pārītis. Tagad gan ar piebildi “Ir bērni, bet ar tiem pašiem galvenajiem aktieriem – Artūru Skrastiņu un Sandru Kļaviņu – Filipa un Simonas lomās.

Seriāla “Saldais pārītis. Ir bērni” aizkadri

Ielūkojamies pašmāju seriāla “Saldais pārītis” jaunās sezonas – “Saldais pārītis. Ir bērni.” filmēšanas aizkulisēs.

gallery icon
42

10. martā, 360TV skatītāji ieraudzīs jauno seriālu “Saldais pārītis. Ir bērni”. Pirms vairāk nekā desmit gadiem “Saldais pārītis” sajūsmināja tūkstošiem skatītāju visā Latvijā. Situācijas, ko izspēlēja seriāla galvenie varoņi, bija pazīstamas teju ikvienam no mums. Pienācis laiks, kad Simona un Filips gatavi atkal izklaidēt TV skatītājus, turklāt viņu dzīvēs notikušas lielas pārmaiņas – ir piedzimuši divi bērni.

foto: Publicitātes
Artūrs Skrastiņš un Sandra Kļaviņa jaunajā seriālā "Saldais pārītis. Ir bērni".

Abi viennozīmīgi atbild, ka saspēlēties arī pēc tik ilga pārtraukuma bija ļoti viegli, jo pazīstami jau 25 gadus, kopš studiju laikiem. „Bijām paralēlkursos, spēlējām kopā uz skatuves, tā saikne nekur nav pazudusi. Mēs, mazā teātra pasaule, labi orientējamies notiekošajā, sekojam līdzi kolēģu darbam, satiekamies. Artūrs vienmēr ir bijis harismātisks, talantīgs, augsta pasaules līmeņa aktieris. Tādā ziņā nekas nav mainījies, un man ir bauda spēlēt kopā ar viņu. Un vēl – viņam ir satriecoša humora izjūta,” teic Sandra.

Arī aktieris Artūrs Skrastiņš slavē kolēģi, sakot: „Ar Sandru nav iespējams kļūdīties. Viņa ir viena no absolūtajām aktrisēm, kura var visu. Ir partneres, ar kurām grūti improvizēt, bet ar Sandru tā nav. Mēs spējam viens otram atbildēt uz jebkuru frāzi, notikumu pavērsienu, tāpēc filmēšanas process izvēršas ļoti interesants. Un Sandra bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc piekritu turpināt Filipa dzīvi.” Kā citus iemeslus aktieris nosauc arī labas atmiņas par seriālu un labu komandu. „Mums ir brīnišķīgas stilistes – Viola, Ieva, Binnija. Svarīgi, ka varu paļauties ne tikai uz režisoru, bet arī citiem profesionāļiem,” tā aktieris.

Artūrs atklāj, ka, gatavojoties jaunajai sezonai, dažu brīdi jutās nedrošs. „Bija mazliet tā kā bail... Bet Sandra iedrošināja, un jau pirmajā filmēšanas dienā sapratām, ka viss ir kārtībā. Jāteic, ka šobrīd manī ir vairāk no Filipa nekā toreiz,” nosaka Skrastiņš un atklāj, kas ir tās īpašības, kuras saskata gan sevī, gan Filipā. „Man patīk Filipa dabiskums. Viņš nerisina problēmas, bet pārvēršas par sālsstabu, proti, nereaģē uz situācijām, kad sastopas ar stulbumu vai sev nevēlamu cilvēku. Es savā dzīvē pārsvarā cenšos risināt un izrunāt situācijas, bet gadās, kad reaģēju tāpat kā Filips. Un ir brīži, kad gribētu tā darīt biežāk,” pasmejas aktieris.

Vaicājot, vai viņam pašam aprakstītās situācijas šķiet smieklīgas un vēl spēj sasmīdināt, aktieris viennozīmīgi piekrīt. „Humors ir labs. Ir tik labi uzrakstīts, ka, lasot tekstu, jau smejos,” skatītājus ieintriģē aktieris. Viņam piekrīt Sandra Kļaviņa: „Jautri ir bijis katru no šīm filmēšanas dienām, bieži apsmejamies paši. Tas ir saldi, jo pievieno procesam azartu un pozitīvu noskaņojumu.”

foto: Publicitātes
Kadrs no seriālā "Saldais pārītis. Ir bērni".

Seriāla skatītājiem Skrastiņš novēl: „Labu garastāvokli! Un atcerieties, ka dzīve ir spēle, arī attiecības ir spēle ar augstām likmēm. Pat, ja Simona ar Filipu kašķējas, viņi tomēr ir īpaši cilvēki, kas spējīgi būt tik ilgi kopā, jo mīl viens otru. Novēlu katram tādu Simonu!”