foto: Instagram.com
“Supernovas” uzvarētāja Laura Rizzotto atgriezīsies Ņujorkā
„Esmu ļoti priecīga būt šeit!” padaloties ar foto no savas pirmās pastaigas pa Vecrīgu, janvārī rakstīja Laura.
Slavenības
2018. gada 27. februāris, 07:15

“Supernovas” uzvarētāja Laura Rizzotto atgriezīsies Ņujorkā

Kasjauns.lv

Triumfējot žūrijas un skatītāju balsojumā, par konkursa “Supernova 2018” uzvarētāju kļuva līdz šim Latvijā nepazīstamā dziedātāja Laura Rizzotto. Viņa ir brazīliete ar latviešu asinīm, un tieši viņa pārstāvēs Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija. Žurnālam “Kas Jauns” viņa pēc uzvaras sniedza īsu interviju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursa "Supernova 2018" uzvarētāja Laura Rizzotto instagram fotogrāfijās

Konkursa "Supernova 2018" uzvarētāja Laura Rizzotto instagram fotogrāfijās

gallery icon
13

Kā jūties? Tava uzvara “Supernovā” daudziem Latvijā ir liels pārsteigums, bet kā tev pašai? Tas ir pārsteigums?
Esmu ārkārtīgi priecīga. Biju pārliecināta, ka mana dziesma “Funny Girl” ir spēcīga pretendente, taču biju pārsteigta par milzīgo atbalstu, ko saņēmu no Latvijas skatītājiem.

Ko tagad darīsi? Kā gatavosies Eirovīzijai, jo tur startēt taču ir liels gods un atbildība. Vai bail nav?
Došos atpakaļ uz Ņujorku, kur mani gaida darba darīšanas, taču jau drīz atkal atgriezīšos Rīgā. Apzinos, ka mani gaida saspringts darba grafiks, popularizējot manu dalību Eirovīzijā, un vēl es pavasarī uzstāšos pāris džeza koncertos. Man ir lieliska komanda, un uz Lisabonu aizvedīšu A klases priekšnesumu.

Kas bija tavs “Supernovas” favorīts?
Man patika klausīties daudzas dziesmas, un es nevaru izvēlēties vienu vismīļāko. Uz mani lielu iespaidu atstāja tas, cik augstā līmenī daudzas no konkursa dziesmām bija producētas.

Ko tavi vecāki un draugi saka par uzvaru? Esi jau runājusi ar viņiem?
Visa mana ģimene skatījās “Supernovas” finālu, turēja īkšķus par “Funny Girl” un bija gandarīti par rezultātiem. Tuvi radinieki dzīvo gan Latvijā, gan Brazīlijā un ASV.

Šī bija tava pirmā reize Latvijā. Kādi iespaidi? Vai esi redzējusi ko vairāk par Rīgu? Biji arī vecmāmiņas dzimtenē Liepājā?
Jā, šī bija pirmā reize, kad biju Latvijā, taču jau tagad šeit jūtos kā mājās. Rīga ir ļoti skaista pilsēta. Esmu bijusi arī Jelgavā, bet uz Liepāju plānoju doties aprīlī.

Esi noteikti Latvijā ieguvusi daudz jaunu draugu. Kādi ir latvieši, un vai latviešu valoda nav grūta?
Šeit esmu iepazinusies ar tik daudziem brīnišķīgiem cilvēkiem! Cenšos runāt latviski, cik vien spēju, un visi, kurus līdz šim esmu sastapusi, ir bijuši patiešām pacietīgi un pretimnākoši, palīdzot apgūt latviešu valodu. Latviešu valodu mācos katru dienu nu jau vairākus mēnešus. Tas ir izaicinājums, taču esmu apņēmusies runāt tekošā latviešu valodā.

Tev kā brazīlietei portugāļu valoda ir dzimtā. Vai esi bijusi Portugālē?
Es nekad neesmu bijusi Portugālē un ar nepacietību gaidu viesošanos šajā zemē. Esmu tik priecīga, ka, pirmo reizi apmeklējot Portugāli, varēšu darīt to, ko visvairāk mīlu, turklāt pārstāvot Latviju.


Kādi ir tavi hobiji? Ar mākslu arī vēl aizraujies, vai tomēr tagad galvenā prioritāte ir mūzika?
Man patīk pavadīt laiku brīvā dabā. Patīk arī vingrot, jo īpaši – dejot.


Kas ir Laura Rizzotto?

foto: Instagram.com
Brazīliete ar latviešu un portugāļu asinīm Laura Rizzotto ir simpātiska meitene.

Laura Rizzotto ir dzimusi Brazīlijā – viņas vecāmāte ir slavenā Latvijas aviatora Herberta Cukura, kas 30. gados ar paškonstruētu lidmašīnu veica lidojumus uz Gambiju un Japānu, vienīgā meita. 1944. gadā Cukurs ar ģimeni emigrēja uz Brazīliju, tur arī pirms 23 gadiem piedzima Laura Rizzotto, kurai ir Latvijas un Brazīlijas dubultpilsonība.
Savu pirmo dziesmu meitene sacerēja jau 11 gadu vecumā, un kopš tā laika ir publicējusi vairāk nekā 100 oriģinālu dziesmu. Laura sāka uzstāties uz Riodežaneiro mūzikas skatuves piecpadsmit gadu vecumā un itin drīz parakstīja līgumu ar “Universal Music Brasil”. Viņas debijas albums “Made in Rio” klajā nāca 2011. gadā. Īsi pēc tam Laura ieguva stipendiju, lai studētu Bērklijas Mūzikas koledžā ASV, un viņa pārcēlās uz Bostonu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

23 gadus vecā Laura Rizzotto triumfē "Supernovā"

gallery icon
20


Tur Rizzotto uzstājās dažādos mūzikas pasākumos un festivālos Amerikas Savienotajās Valstīs, un Losandželosā viņa ir ierakstījusi savu otro studijas albumu “Reason to Stay”. Laura studējusi Mūzikas mākslas programmā Kalifornijas Mākslas institūtā “CalArts”, kur saņēma bakalaura grādu tēlotājā mākslā un arī uzņēma balādes “Teardrops” mūzikas video. Bet 2015. gadā Laura pārcēlās uz Ņujorku, lai studētu Kolumbijas Universitātes Maģistra mūzikas programmā, ko pabeidza 2017. gada maijā.


Laura Ņujorkā sarakstīja dziesmu “Miracle” kā cieņas apliecinājumu ceļu satiksmes upuriem. Dziesma tika iekļauta 2. globālajā satiksmes drošības konferencē, ko sponsorēja Apvienoto Nāciju Organizācija.
Interesants fakts: 2016/2017. gadā sadarbībā ar “Sony Music” Laura strādājusi par popzvaigznes Dženiferas Lopesas portugāļu valodas vokālo pasniedzēju, jo brīvi pārvalda šo valodu.