foto: Lauris Vīksne
Uzvarētājs ir noskaidrots! Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Laura Rizzotto
Laura uzzina, ka ir uzvarējusi.
Mūzika
2018. gada 25. februāris, 00:20

Uzvarētājs ir noskaidrots! Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Laura Rizzotto

Jauns.lv

Naktī uz 25. februāri noslēdzās cīņa par ceļazīmi uz Portugāli, lai pārstāvētu Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā. Skatītāji un žūrija lēma, ka vislabāk tas varētu izdoties Laurai Rizzotto ar dziesmu "Funny Girl".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Supernova 2018” finālā cīnījās arī grupa “Sudden Lights”, RITVARS, MADARA, Liene Greifāne, Lauris Valters, Edgars Kreilis un Markus Riva. Konkursa žūrijas sastāvā bija “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” mūzikas redaktors un šī gada konkursa žūrijas vadītājs DJ Rudd, mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe-Paškeviča, komponists Jānis Lūsēns un “Universal Music Group” Somijas un Baltijas valstu reģiona komercdirektors Petri Mannonens.

Labākie fotomirkļi no visu finālistu priekšnesumiem "Supernovā 2018"

Labākie fotomirkļi no visu finālistu priekšnesumiem "Supernovā 2018"

gallery icon
104

Papildus iespējai pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Portugālē, “Supernova 2018” uzvarētāja Laura Rizzotto balvā saņem arī līgumu ar mūzikas izdevniecību “Universal Music Group”, lai popularizētu savu dziesmu ārpus Latvijas, un 5000 eiro stipendiju no konkursa atbalstītāja “Ondo.lv”.  

Laura Rizzotto uzstājas "Supernovas" finālā un uzvar

Laura Rizzotto uzstājas "Supernovas" finālā un uzvar

gallery icon
19

Vērtējot uzvarētājas Lauras Rizzotto priekšnesumu, žūrijas vadītājs DJ Rudd atzina: “Man ļoti patika drāma dziesmas beigās, ko piedeva pievienotais bekvokāls. Es jūtu pārliecību, es jūtu stāju, un stress tevi nav izsitis ārā. Tu nodziedāji ļoti labā līmenī – pat nezinu, kur piekasīties. Lielās Eirovīzijas kontekstā tev ir viss dots – domāju, ka mēs tevi redzam tur”.  Vokālā pedagoģe un dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča sacīja, ka Laura Rizzotto spēja atkal no jauna ar jaunu enerģiju uznākt un pārliecināt gan ar vokālu, gan dziesmas vēstījumu. “Emocijas bija visas no jauna. Tu radīji  priekšnesumu no jauna. Tev viss ir dots, lai tu varētu pārstāvēt Latviju un mums nebūtu kauns.” Komponists Jānis Lūsēns piekrita, ka ir svarīgi, lai mākslinieks neatkārtotos un katrā uzstāšanās reizē nāktu ar svaigu piegājienu. “Tu iedevi pilnīgi citu krāsu šai dziesmai – man bija sajūta, ka klausos to pirmo reizi,” sacīja komponists. Savukārt “Universal Music Group” Somijas un Baltijas valstu reģiona komercdirektors Petri Mannonens uzvarētājas dziesmu vērtēja kā ļoti interesantu, spēcīgu un kaislīgu. “Wow, šis bija satriecošs priešnesums! Tev ir ļoti spēcīga balss. Tas bija labākais vokāls šovakar.”

“Supernova 2018” uzvarētājs Laura Rizzotto ir 23 gadus jauna dziedātāja un dziesmu autore, kuras dzīslās rit arī latviešu asinis. Savu pirmo melodiju Laura, kas dzimusi Brazīlijā un pašlaik dzīvo ASV, sarakstīja jau 11 gadu vecumā, un kopš tā laika ir publicējusi vairāk nekā 100 oriģinālu dziesmu. Dziedātāja sāka uzstāties uz Riodežaneiro mūzikas skatuves piecpadsmit gadu vecumā un itin drīz parakstīja līgumu ar “Universal Music Brasil”. Lauras Rizzotto debijas albums “Made in Rio” klajā nāca 2011. gadā. Īsi pēc tam Laura ieguva stipendiju, lai apmeklētu mūzikas koledžu ASV. Viņas otrais studijas albums saucas “Reason To Stay”. Interesants fakts – sadarbībā ar “Sony Music” Laura strādājusi par popzvaigznes Dženiferas Lopesas portugāļu valodas vokālo pasniedzēju, jo brīvi pārvalda šo valodu.


Kā balsoja žūrija un skatītāji?

Kopvērtējumā grupas ierindojās sekojošās vietās:

1. Laura Rizzotto
2. Sudden Lights
3. MADARA
4. RITVARS
5. Markus Riva
6. Edgars Kreilis
7. Liene Greifāne
8. Lauris Valters

Žūrijas vērtējumā pirmajā vietā ierindojās Laura Rizzotto, otrajā – “Sudden Lights”, trešajā – MADARA, ceturtajā – RITVARS, piektajā – Edgars Kreilis, sestajā – Lauris Valters, septītajā – Markus Riva, bet astotajā – Liene Greifāne. 

Skatītāju balsojuma kopvērtējumā finālisti ierindojās sekojošās vietās: 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

1. Laura Rizzotto
2. Sudden Lights
3. Markus Riva
4. MADARA
5. Liene Greifāne
6. RITVARS
7. Edgars Kreilis
8. Lauris Valters 

"Sudden Lights" ar dziesmu "Just Fine" 

Par godu pārstāvēt valsti starptautiskajā konkursā cīnījās 8 dziesmu izpildītāji.

Lūk, kuri tie bija:

Finālu sestdien atklāja grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Just Fine". Šie puiši pārsteidza ne vienu vien pirmā pusfināla vērotāju. Skatītāji viņus ierindoja pirmajā vietā, bet žūrija – ceturtajā.

Kopvērtējumā "Sudden Lights" nācās piekāpties pusfināla sāncenšiem Edgaram Kreilim un Lienei Greifānei, taču tiesības piedalīties finālā mūziķi ieguva, saņemot tā saucamo "wild card" jeb otro iespēju. Interesanti, ka "Just Fine" ir īsākā dziesma šī gada konkursā un pirmā dziesma "Supernova" vēsturē, kurai nav piedziedājuma.

Ar otro kārtas numuru finālā uzstājās viens no šīs sezonas lielākajiem pārsteigumiem – debitants RITVARS, kurš daudzus savaldzināja ar unikālo balss tembru un savas dziesmas vēstījumu. Žūrija viņu ierindoja pirmajā vietā, bet skatītāji dziesmu "Who’s Counting?" novērtēja ar ceturto vietu. RITVARS ir ieguvis bakalaura grādu tieslietās un mūziku mācījies pavisam nedaudz. Šobrīd strādā IT sfērā un brīvajā laikā savu balsi iedzīvina dažādos tēlos, ierunājot filmas.

Kā trešā uz skatuves kāpa otrā pusfināla līdere MADARA ar skaņdarbu "Esamība" – vienīgo dziesmu, kas šajā konkursā skan latviešu valodā. Starp citu, talantīgo čellisti, kas šī instrumenta spēli apguvusi jau no bērnības, tostarp arī Amsterdamas konservatorijā un Briseles Karaliskajā konservatorijā, kā potenciālu uzvarētāju min daudzi Eirovīzijas konkursa apskatnieki un fani ārvalstīs.


Pirmo pusfinālu kā uzvarētaja ar košu tērpu un pārliecības caurstrāvotu priekšnesumu noslēdza pieredzes bagātā dziedātāja Liene Greifāne, kura "Supernova 2018" finālā uzstājās ceturtā. Žūrija viņu novērtēja ar pirmo vietu, bet skatītāji – ar trešo. Atzinību izplenījās "Walk The Talk" izpildītājas lielā skatuves pieredze. Un, kā nu ne – viņa piedalījusies gandrīz visos Latvijas TV šovos, taču uzvara "Supernova 2018" pirmajā pusfinālā pašai esot bijis pārsteigums. Liene ir viena no dalībniecēm, kuras priekšnesums finālā atšķirsies no pusfinālā redzētā. 

Kā piekto sestdienas vakarā  uz skatuves redzēsim vienu no "Supernova 2018" trešā pusfināla līderiem Lauri Valteru ar dziesmu "Lovers Bliss". Skatītāji mūziķi ierindoja ceturtajā vietā, savukārt žūrija slavēja Laura Valtera pieredzi, atzina, ka uz skatuves viņš jūtas kā zivs ūdenī, un novērtēja priekšnesumu ar otro vietu. Lauris konkursā piedalījās arī pērn, taču finālā neiekļuva. Tomēr zināma Eirovīzijas pieredze viņam ir, jo 2013. gadā mūziķis uz starptautiskā konkursa skatuves Malmē, Zviedrijā, uzstājās kopā ar grupu "PeR".

Sestais kārtas numurs finālā bija dziedātājam Edgaram Kreilim, kurš izpildīs dziesmu "Younger Days". Pēc uzstāšanās pirmajā pusfinālā gan skatītāji, gan žūrija Edgaru Kreili ierindoja otrajā vietā, un vienīgo ievērojamo kritiku izpelnījās mūziķa šķietami vienkāršais skatuves tēls. Apbružājies un spīdējis dažādos Latvijas dziedāšanas konkursos un šovos, "Supernovā" Edgars Kreilis piedalās otro reizi.  

Kā pirmspēdējā uz skatuves kāpa Laura Rizzotto, izpildot dziesmu "Funny Girl". Ja pirms uzstāšanās trešajā pusfinālā dziedātāja tika pieteikta kā konkursa noslēpumainākā dalībniece, tad vēlāk izrādījās, ka viņa ir viens no lielākajiem "Supernova" ceturtās sezonas pārsteigumiem. Gan skatītāji, gan žūrija novērtēja Lauras nesatricināmo pārliecību un talantu, ierindojot viņu trešās atlases kārtas pirmajā vietā. Laura Rizzotto ir Latvijas pilsone, kas dzimusi Brazīlijā, bet šobrīd dzīvo Ņujorkā. Dziedātājas līdzšinējie panākumi jau ir vērā ņemami – izdoti divi solo albumi un neskaitāmi singli. Interesanti, ka viņa strādājusi arī par popzvaigznes Dženiferas Lopesas (Jennifer Lopez) portugāļu valodas vokālo treneri, jo brīvi pārvalda šo valodu.

"Supernova 2018" finālu noslēdza Markus Riva ar dziesmu "This Time". Viņš konkursā ir piedalījies visas līdzšinējās sezonas, taču allaž kaut kā pietrūcis, lai mērķtiecīgais dziedātājs iegūtu pirmo vietu. Pēc Markus Riva uzstāšanās otrajā pusfinālā ne vien žūrija, bet arī skeptiskākie sociālo tīklu lietotāji slavēja mūziķa pārliecību un ievērojamo progresu, nosaucot to par viņa līdz šim labāko uzstāšanos "Supernova" konkursā. Markus Riva finālā iekļuva, kad tehniskas kļūmes dēļ tika pārskatīti otrās atlases kārtas balsošanas rezultāti – izrādījās, ka mūziķis kopvērtējumā ieguvis otro vietu un saskaņā ar konkursa balsošanas nolikumu ir tiesīgs startēt finālā.

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls.

gallery icon
122

Konkursa "Supernova 2018" pirmais pusfināls

Konkursa "Supernova 2018" pirmais pusfināls

gallery icon
146