foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
"Supernovas" otrajā pusfinālā uzvar Madara un Ritvars; Markus Riva - atkal bešā
Par pārsteigumu parūpējās "Supernovas 2018" dalībnieki Madara un Ritvars, kuri izcīnīja abas vietas finālā.
TV
2018. gada 10. februāris, 23:53

"Supernovas" otrajā pusfinālā uzvar Madara un Ritvars; Markus Riva - atkal bešā

Jauns.lv

Sestdienas, 10. februāra, vakarā norisinājās otrais Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2018 pusfināls”, kurā uzvarēja RITVARS un Madara. 24. februārī viņi pievienosies pirmā pusfināla uzvarētājiem Lienei Greifānei un Edgaram Kreilim cīņā par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Supernova 2018" otrā pusfināla ģenerālmēģinājuma aizkulises

"Supernova 2018" otrā pusfināla ģenerālmēģinājuma aizkulises.

gallery icon
33

Uz skatuves otrajā pusfinālā kāpa arī Markus Riva, RIGA Raggae, Hypnotic, In My Head un Monta.

Otrā pusfināla dziesmas un priekšnesumus tāpat kā pirmajā pusfinālā vērtēja pastāvīgā žūrija, kuru pārstāv Latvijas Radio 5 - Pieci.lv mūzikas redaktors un šī gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe-Paškeviča un komponists Jānis Lūsēns. Ceturtais jeb mainīgais žūrijas pārstāvis šoreiz bija mūziķis Ralfs Eilands. TV šovu vadīja Dagmāra Legante un Justs Sirmais.

Vērtējot Madaras priekšnesumu, žūrijas locekle Jolanta Gulbe–Paškeviča atzina, ka mūziķes priekšnesums viņu ļoti pārsteidzis. “Bija viegli, gaiši apcerīgi – tiešām nebiju gaidījusi, ka tu mani tik ļoti aizgrābsi.” Komponists Jānis Lūsēns bija priecīgs, ka uz konkursa skatuves ienāk arī tādi instrumenti kā čells. “Bija manāms uztraukums un tev ir jāpadomā, kā vairāk paārdīties. Latviešu valoda ir īsti vietā – par ko mums kaunēties?” Mūziķis Ralfs Eilands atzina, ka kompozīcijas ziņā, par spīti tam, ka, viņaprāt, Eirovīzijā nevar uzvarēt dziesma latviešu valodā, Madara ir viena no viņa favorītēm.

“Lai iznestu ideju ārzemniekiem, viņiem tavā sejā jāredz dziesmas doma un viss pārējais, tāpēc novēlu tev mieru un brīvības sajūtu, lai pārliecinoši vari izdarīt visu, ko vari,” viņš sacīja. Žūrijas vadītājs DJ Rudd  paslavēja Madaru par drosmi piedalīties konkursā ar dziesmu latviešu valodā. “Daudz bonusu tavā pusē – jāuzsver, ka vizuālais un gaismas paspilgtināja tavu priekšnesumu. Uztraukums nolasās, tas ir vienīgais, pie kā piekasīties.”

Žūrijas vadītājs DJ Rudd atzina, ka otrs pusfināla uzvarētājs – debitants Ritvars ir liels pārsteigums. “Kāpēc iepriekš mums nav nācies par tevi dzirdēt? Es apskaužu tavu balsi, tajā ir kaut kas hipnotizējošs. Es labprāt aizietu uz tavu koncertu,” pēc Ritvara priekšnesuma atzina Ralfs Eilands. Mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe–Paškeviča dziesmas laikā iegrimusi dziļās pārdomās. “Balss tiešām ir fascinējoša. Tā suģestē, tu paliec mazliet uz pauzes. Uztvēru katru tavu vārdu, kas nāca no sirds. Es tiešām vēlētos par tevi dzirdēt vairāk un apmeklēt kādu tavu koncertu.” Komponists Jānis Lūsēns piekrita visiem, kas slavēja Ritvara balsi. “Latvijā tāda silta, vīrišķīga, skaista balss ir deficīts. Dziesma piesaistīja simtprocentīgi. No līdz šim dzirdētā – vispārliecinošākais sniegums. Man nebija garlaicīgi nevienu mirkli.”

Markus Riva, kurš ierasti uz sevi licis lielas cerības un arī žūrija beidzot pēc četru gadu viņa centieniem sniegumu atzina kā vērā ņemamu, diemžēl finālā iebalsots netika. Uz neražas pamata mākslinieks dažu minūšu laikā atteica ierasties Lsm.lv studijā pie Toma Grēviņa uz interviju, kas bija sarunāta pēc pusfināla.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās