foto: Vida Press
Kāpēc seriālu leģenda Džoana Kolinsa vienmēr un visur valkā cimdus?
Lai gan Džoana Kolinsa cimdus uz sarkanā paklāja pasākumiem vilkusi rokās jau vairāk nekā sešu gadu desmitu garumā, tagad tie aktrisei vairs nav tikai stila elements, bet arī līdzeklis, kam lemts viņu pasargāt no gripas.
Slavenības
2018. gada 10. februāris, 12:32

Kāpēc seriālu leģenda Džoana Kolinsa vienmēr un visur valkā cimdus?

Kasjauns.lv

Līdzīgi kā Anglijas karalieni Elizabeti II, arī leģendāro britu aktrisi, Britu impērijas ordeņa kavalieri Džoanu Kolinsu (84) reti var redzēt bez cimdiem rokās. Un tam ir savs iemesls – baktērijas.

Seriāla „Dinastija” gados aktrises Džoanas Kolinsas „firmaszīme” bija tērpi ar izteiktiem plecu polsteriem. Tagad kino leģendas visbiežāk izmantotais aksesuārs ir... cimdu pārītis.

Džoana Kolinsa vienmēr cimdos

Aktrise Džoana Kolinsa vienmēr cimdos.

gallery icon
32

Lai gan Kolinsa cimdus uz sarkanā paklāja pasākumiem vilkusi rokās jau vairāk nekā sešu gadu desmitu garumā, tagad tie aktrisei vairs nav tikai stila elements, bet arī līdzeklis, kam lemts viņu pasargāt no gripas.

84 gadus vecā aktrise atzinusi, ka viņa arī izvairās no pieklājības žesta – sabučošanās uz vaiga, sasveicinoties, kas rietumvalstīs ir ļoti populāra. Pie lēmuma vienmēr valkāt cimdus un nesabučoties, Kolinsa nonākusi pērn decembrī, pēc tam, kad lidmašīnā, kas bijusi ceļā uz Dubaiju, viņa „saķērusi” gripu.

foto: Vida Press

Par spīti tam, ka aktrise bija potējusies pret gripu, viņa ar to tomēr saslima. Lai gan Kolinsa izslimojusi mazāk bīstamo tās formu, tā „vienalga bija briesmīga”, – norāda Kolinsa.

Viņa gan varonīgi turpinājusi strādāt, lai Emirātos nebūtu jāatceļ viņas solo šovs „Vakars ar Džoanu Kolinsu”.

foto: Vida Press

„Šovam bija jāturpinās, tāpēc es kāpu uz skatuves. Par spīti zvanīšanai ausīs un izrādē iekļautām vairākām klepošanas epizodēm, spēju pabeigt šovu sēriju godam,” norāda aktrise.

„Atgriežoties Londonā, es ievēroju gultas režīmu, kā Viktorijas laikmeta cienīga dāma: ar ģībšanu, kājām trīcošām kā spageti un ribām, kas sāp no sausā klepus. Biju piekalta gultai divas nedēļas, un man nācās palaist garām vairākas brīnišķīgas Ziemassvētku balles. Es jutu, ka gals vairs nav tālu (Es esmu aktrise – mazliet drāmas jums nebūs nekāds pārsteigums.).”

foto: Vida Press

„Tagad es nēsāju cimdus, kad vien tas iespējams, lai pasargātu sevi no bīstamām baktērijām. Varbūt tas izskatās pārāk ekscentriski, taču pagaidiet, līdz sākšu nēsāt arī masku,” ar humoru norāda aktrise.

„Es izvairos no sarokošanās, atturos no tās briesmīgās svešinieku apskaušanas un sabučošanas, tā it kā viņi būtu seni draugi.”

foto: Vida Press

„Populārā restorānā tā vadītājs sarokojās ar patroniem un, kad pienāca mana kārta, viņš kā Ūrija Hīps, pastiepa savu ekstremitāti – savu roku. Es atteicos no rokasspiediena, jo iedomājos, cik gan daudz uz tās ir baktēriju. Viņš jutās aizvainots, taču man ārsts teica, ka gripa var atgriezties.”

„Zelta globusa” laureāte norāda, ka lidojumā uz Londonu, viņa pat aizlīmējusi gaisa ventilatoru virs savas sēdvietas ar izolācijas lentu, bet sēdekli un ekrānu noslaucījusi ar dezinficējošām salvetēm.

foto: Vida Press

2015. gadā Džoana Kolinsa reiz publiskoja fotogrāfiju, kurā bija redzama lidmašīnā satīna cimdos. Attēlu viņa parakstīja vārdiem: „Vienmēr moderna.”
 

Džoana Kolinsa gadu gaitā

gallery icon
124