foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Uz Aināra Šlesera jubileju atnāk arī Andris Šķēle. Viesu vidū bijušais prezidents, ekspremjeri, miljonāri
Ekspremjers Andris Šķēle, kas 16. janvārī sasniedza 60 gadu vecumu, uz Šlesera jubileju ieradās kopā ar sievu juristi Kristiānu Lībani-Šķēli.
Slavenības
2018. gada 30. janvāris, 06:53

Uz Aināra Šlesera jubileju atnāk arī Andris Šķēle. Viesu vidū bijušais prezidents, ekspremjeri, miljonāri

Kasjauns.lv

26. janvāra vakarā Rīgas centrā pie viesnīcas “Hotel Roma” cits pēc cita piestāja glauni auto, jo svinēt Aināra Šlesera 48. dzimšanas dienu ieradās Latvijas turīgie ļaudis. Žurnāls “Kas Jauns” raksta, ka viesu vidū bija liela daļa no Latvijas politiskās un biznesa elites.

Aināra Šlesera 48. dzimšanas dienas viesi

2018. gada 26. janvāra vakarā Rīgas centrā uz viesnīcu "Hotel Roma" devās Latvijas turīgie ļaudis, politiķi, uzņēmēji, lai svinētu ekspolitiķa ...

gallery icon

Lai arī par oligarhu dēvētajam Šleseram dzimšanas diena ir 22. janvārī, ballīti draugiem un kompanjoniem viņš rīkoja piektdienas, 26. janvāra, vakarā. Tas notika dienu pēc tam, kad Saeimā gludi un bez īpašiem pārsteigumiem bija nolasīts Ingunas Sudrabas vadītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas pētīja tā sauktās oligarhu sarunas, galaziņojums.


Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka pats jubilārs Ainārs Šlesers ar kundzi Inesi svinību vietā ieradās krietni vairāk nekā stundu pirms noliktā viesību dalībnieku tikšanās laika. Tikai pēc tam uz viesnīcu tika atvesta tā daļa uzkodu, kādas viesnīca neesot varējusi sagādāt, kā arī torte trīs līmeņos.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Aināra Šlesera 48. dzimšanas dienas svinībās viesi lielākoties sēdēja pie galdiem, mielojās, runāja un uzsauca laimes jubilāram.

Kad sagādes darbi bija apdarīti, pēkšņi pie viesnīcas piestāja auto, kuram pie stūres bija dziedātājs Intars Busulis. Jau šķita, ka ballītei par mūziķi pieaicināts prāvu summiņu par šādām uzstāšanās reizēm prasošais Busulis. Taču, nē! Izrādījās, ka Intars šajā laikā bija ieplānojis turpat netālajā frizētavā pielīdzināt bārdu un ieveidot sasuku pirms brīvdienu pasākumiem. „Nē, nē, es te nedziedāšu,” interesējoties, kas te notiek, sacīja mākslinieks. Pēc mirkļa arī noskaidrojās, ka dzīvā mūzika ballītē tomēr būs, jo viesnīcā ar mūzikas instrumentu iegāja vijolnieks Raimonds Ozols un viņu pavadošā grupa.
Viesi uz dzimšanas dienas balli sāka ierasties ap pulksten 18.15, un kā pirmais ar taksometru atbrauca bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns ar kundzi.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Bijušajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam ceļš uz svinību vietu nebija tāls – jāšķērso tikai laukumiņš pie savas mājas, un jau klāt viesnīca. Tāpēc uz pasākumu viņš ieradās kājām un bez mēteļa.

Laikus uz viesnīcu kājām atnāca arī bijušais prezidents Andris Bērziņš, kam no mājām līdz viesību vietai bija jāšķērso tikai nelielais laukums pie viesnīcas. Un tad jau pārīši un individuāli viesi sāka plūst no visām pusēm. Vienus atveda privātie šoferi, citus – radinieki, vēl citus atvizināja ar dienesta mašīnām... Daži pie viesnīcas parādījās tā, ka pat īsti nevarēja saprast, no kurienes viņi uzradušies. Izmanīgākais no ciemiņiem bija bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns ar savu jauno mīlestību Lindu Apsi, kas iemanījās viesnīcā iekļūt caur viesnīcas restorānu "Mazais Otto", kas, sākoties Šlesera pasākumam augšstāvā, tika slēgts.

Vairāk par to, kā tika nosvinēta Aināra Šlesera 48. dzimšanas diena, skatiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 30. janvāra numurā.