foto: Publicitātes
Jānis Lūsēns TV raidījumam “Ķepa uz sirds” uzdāvina savu dziesmu
Priecīgi par paveikto. Ieva Sutugova (no kreisās), Jānis Lūsēns ar videoklipa varoni Toru, Inese Kreicberga un Atis Ieviņš.
TV
2018. gada 30. janvāris, 13:41

Jānis Lūsēns TV raidījumam “Ķepa uz sirds” uzdāvina savu dziesmu

Kasjauns.lv

Sagaidot Suņa gadu un atzīmējot septīto pastāvēšanas gadskārtu, skatītāju iemīļotais raidījums “Ķepa uz sirds” saņēmis aizkustinošu dāvanu – pats savu tituldziesmu, par ko parūpējies komponists Jānis Lūsēns un dzejnieks Guntars Račs, vēsta žurnāls “Rīgas Viļņi”.

Kā filmēja raidījuma "Ķepa uz sirds" jaunās dziesmas klipu

Kā filmēja raidījuma "Ķepa uz sirds" jaunās dziesmas klipu.

gallery icon
18

Dziesmas nosaukums ir “Es tevi aicinu sev līdz”, un tās ideja, kā atklāj projekta producente Inese Kreicberga, radusies spontāni. “Kad filmējām raidījumā Jāni Lūsēnu, kurš palīdzēja meklēt mājas patversmes suņu meitenei Zuzei, viņam ienāca prātā, ka raidījumam, ņemot vēra tā misiju, arī būtu piemērota sava dziesma. Viņš arī ierosināja, ka teksta autors varētu būt Guntars Račs. Es sapratu, ka šī ir fantastiska izdevība, un ļoti gribēju, lai šī dziesma taptu!” stāsta Inese.


Jāpiebilst, ka Lūsēns reti sacerējis mūziku TV projektiem, bet tā spilgti palikusi skatītāju atmiņā. Tieši viņam pieder leģendārā radījuma “Labvakar” motīvi, kā arī pirms vairākiem gadiem mūzika raidījumam “Panorāma”. “Šajā dziesmā ir ielikts iekšā gan spēks, gan nedaudz sentimenta, arī ilgas un ideāli – viss kopā. Dziesma nav par gaušanos, tā ir ar uzrāvienu un solistiem, kas var spēcīgi to vēstījumu nodot,” atzinis pats komponists, piebilstot, ka pirmo reizi strādā kopā ar izpildītāju Ati Ieviņu, tāpēc pašam ir interesanti, kā skatītāji šo sadarbību novērtēs. Atis šo skaņdarbu izpilda duetā ar Ievu Sutugovu, kas jau ir pazīstama ar Lūsēna daiļradi.


Savukārt Račs atklāj, ka dziesmas vārdi viņam nākuši reti viegli un “vienā piegājienā”. “Raidījums “Ķepa uz sirds» ir foršs projekts, ko es ļoti augstu vērtēju – tas mūs gan izklaidē, un tam ir pievienotā vērtība, kas dod labumu sabiedrībai,” pauž Račs.


«Šī dziesma ir trāpījusi par visiem simts, un esmu ļoti priecīga par to. Abi autori neticami precīzi ir uztvēruši domu, «Ķepa uz sirds» ideju un to iedzīvinājuši tekstā un mūzikā, piešķirot raidījumam vajadzīgo emocionālo lādiņu. Arī abi dziedātāji ir īstā izvēle. Kā zināms, nejaušību nav – abi mūziķi ir lieli dzīvnieku draugi, viņu ģimenēs aug suņi un kaķi, izglābti no ielas,» piebilst Inese, izsakot cerību, ka šīs dziesma, kurai sekos arī videoklips, iekaros ne tikai skatītāju sirdis, bet arī patiks dzīvniekiem.