foto: Mārtiņš Ziders
Sarkanais paklājs un ovācijas. Filmas “Nameja gredzens” pirmizrādē ierodas pats Namejs!
Pasaulē slavenajā seriālā “Vikingi” iepazītais zviedru aktieris Edvīns Endre filmā atveido galvenā varoņa Nameja lomu. Un viņš arī ieradās uz “Nameja gredzens” pirmizrādi.
Sarkanais paklājs
2018. gada 18. janvāris, 07:56

Sarkanais paklājs un ovācijas. Filmas “Nameja gredzens” pirmizrādē ierodas pats Namejs!

Kasjauns.lv

17. janvāra vakarā vairāki simti ļaudis– Latvijas prominences, valsts prezidents, amatpersonas, politiķi, uzņēmēji, kultūras darbinieki, filmas radošais kolektīvs – ieradās “Kino Citadele”, lai pirmizrādē novērtētu Latvijas kino līdz šim vērienīgāko veikumu – filmu “Nameja gredzens”.

Filmas “Nameja gredzens” vērienīgā pirmizrāde

2018. gada 17. janvāra vakarā “Kino Citadele” notika vērienīgās filmas “Nameja gredzens” pirmizrāde.

gallery icon
105

„Nameja gredzens” ir Aigara Graubas režisēta 2018. gada Latvijas spēlfilma par Zemgales ķēniņu Nameju un viņa vadītajām zemgaļu brīvības cīņām pret krustnešiem.

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde

Režisora Aigara Graubas filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde kinoteātrī "Kino Citadele".

gallery icon
40

“Nameja gredzena” scenārija autori ir Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas. Zviedru aktieris Edvīns Endre filmā atveido galvenā varoņa Nameja lomu, taču galvenajās lomās redzēsim arī lietuviešu uzlecošo zvaigzni Aisti Dirziuti un Džeimsu Blūru no Lielbritānijas. Tāpat arī filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi. Filmas galvenais operators ir Valdis Celmiņš, bet tērpi tapuši mākslinieces Sandras Silas vadībā. “Nameja gredzena” oriģinālā skaņu celiņa autors ir komponists Rihards Zaļupe.

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde

Režisora Aigara Graubas filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde kinoteātrī "Kino Citadele".

gallery icon
40


Pirmie filmas kadri kinopilsētā Cinevilla uzņemti 2014. gada nogalē, kad ar kaskadieru grupu uzņemti atsevišķi kauju inscenējumi. 2016. gadā sākta lielo dekorāciju (zemgaļu pilsētas, ostas, pils un kuģu) veidošana, kas ilga aptuveni 6 mēnešus līdz 2016. gada augustam, kad 29. augustā sākta filmas galvenā uzņemšana . 2017. gada 24. un 25. jūlijā pie Lielupes ietekas tika uzņemti filmas pēdējie kadri — lielā kauja starp krustnešiem un zemgaļiem, kurā piedalījās filmas aktieri un 170 brīvprātīgie masu skatu aktieri.

Aizraujoši skati. Vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" gavenās kaujas filmēšanas aizkulises

2017. gada jūlija beigās pie Lielupes ietekas jūrā notika Aigara Graubas vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" galvenās kaujas filmēšana. Cīņu ainās ...

gallery icon
123


 Pēc filmas “Nameja gredzens” pirmizrādes skatītāji bija stāvā sajūsmā par redzēto, izsakot izbrīnu par redzēto – vai tiešām kas tāds var tapt arī Latvijā! Filma pārsteidza ar sižetisko līniju, aktieru veikumu, iespaidīgiem cīņu skatiem, kā arī mūziku.

Filmas "Nameja gredzens" tapšanas aizkulises

2016. gada septembrī kinopilsētiņā „Cinevilla” notiek filmas „Nameja gredzens” uzņemšana. Aktieru vidū ir pasaules kino zvaigznes un daudzi Latvijas aktieri ...

gallery icon
169

Protams, meklēt vēsturiskās precizitātes ar 13. gadsimta notikumiem Zemgalē, skatītājiem nevajadzētu, turklāt arī filmas autori ne reizi vien uzsvēruši, ka “Nameja gredzens” ir “leģendu filma”, to veidojot, ļāvuši vaļu fantāzijai.