foto: Sipa USA/ Vida Press
Salīdzinām. Melānijas Trampas šiko un Mišelas Obamas pieticīgo tērpu izmaksas
Sabiedrības attieksme pret ASV pirmo lēdiju Melāniju Trampu un viņas priekšteci bijušo ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu nespētu būt vēl atšķirīgāka.
Slavenības
2017. gada 11. septembris, 05:49

Salīdzinām. Melānijas Trampas šiko un Mišelas Obamas pieticīgo tērpu izmaksas

Kasjauns.lv

Pašreizējā ASV pirmā lēdija Melānija Trampa itin bieži tiek kritizēta par nepiemērotu vai pārāk dārgu apģērbu izvēli, kamēr bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama vīra prezidentūras gados vienmēr tika slavēta gan par labo gaumi, gan to, ka uzdrīkstas kombinēt lētu apģērbu ar dārgu. Tautai tas ļoti patika.

Pirms nedēļas ASV pirmā lēdija un bijusī modele Melānija Trampa piedzīvoja kārtējo kritikas vilni, kad bija devusies uz viesuļvētras Hārvijs skarto Teksasu, un no lidmašīnas izkāpa augstpapēžu kurpēs. Lai gan viņa drīz vien nomainīja šos apavus pret ērtākiem nelaimes skartās zonas apmeklējumam, tūkstoši bija ievērojuši augstpapēžu laiviņas un nespēja vien beigt Melāniju par to kritizēt.

foto: insight media/ Vida Press
Melānija Trampa ieradās viesuļvētras Hārvijs skartajā Teksasā augstpapēžu kurpēs. Tautai tas nepatika.

Sabiedrības attieksme pret Melāniju Trampu un viņas priekšteci bijušo ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu nespētu būt vēl atšķirīgāka. Mišelas fani viņu dēvē par sievieti no tautas, kas visbiežāk sabiedrībā esot redzēta zīmola „J. Crew” apģērbos, kas nav pieskaitāmi kosmisko cenu kategorijai. Savukārt Melānija kritizēta pat par fotosesiju, kuras laikā „briljantu virteni uztinusi uz dakšiņas, kā tādu spageti makaronu.” Šāds attēls bija redzams uz žurnāla „Vanity Fair” Meksikas izdevuma vāka.

Melānijas fani gan aizstāv savu pirmo lēdiju, norādot, ka dizaineru tērpi pieder viņas tēlam, kā nekā Trampa reiz bijusi modele. Melānijai ir tūkstošiem sekotāju sociālajos tīklos, kas ar aizrautību pēta katru viņas tērpu un vēlas sev iegādāties līdzīgu. Arī Trampai nenoliedzami ir lieliska gaumes un stila izjūta. Interneta portāls „Breitbart News”, kas kritizēja Obamu par to, ka viņa 2015. gadā tiekoties ar pāvestu, bija ģērbusies 2 290 dolāru vērtā kleitā, rakstīja, ka tieši Melānija bijusi „īstā zvaigzne” Donalda Trampa pirmās oficiālās ārvalsts vizītes laikā. Viņa lieliski pratusi pasniegt „augsto modi”.

Lai redzētu, cik ļoti Melānijas šiks un glamūrs kontrastē ar Mišelas vienkāršību, salīdzinām pirmo lēdiju garderobes. Gribam redzēt, vai tiešām Trampa apģērbiem tērē ievērojami vairāk naudas nekā Obama, jeb viņa tikai kritusi masu mediju nežēlastībā.

Piedāvājam septiņus dažādus tērpus, ko ASV pirmās lēdijas vilkušas uz līdzīgiem pasākumiem. Sākot no brīvdienām līdz inaugurācijas ballei. Informējam arī par tērpu izmaksām.

Mode var būt arī stratēģija, kā pirmajai lēdijai paust vēstījumu amerikāņu tautai – Trampai un Obamai katrai ir atšķirīga reputācija un arī atšķirīgs vēstījums, ko viņas nes savai nācijai.

Politiskās kampaņas

foto: REX/ Vida Press, Ron Sachs/CNP/Sipa USA/ Vida Press

Melānija Trampa Republikāņu Nacionālajā konvencijā: zīmola „Roksanda” kleita par 2 190 ASV dolāriem un „Christian Louboutin” augstpapēžu laiviņas 675 ASV dolāru vērtībā.

To, ka Melānija Trampa nopirkusi zīmola „Roksanda” kleitu vēstīja daudzi ziņu virsraksti, pie reizes atzīstot, ka viņa to iegādājusies, tāpēc, ka tērps iepaticies. Melānija nesadarbojas ar dizaineriem. Jau nepilnu stundu pēc Trapmas teiktās runas šo 2 190 ASV dolāru vērto kleitu izpirka. Viņa tērpu bija papildinājusi ar 675 ASV dolāru vērtām zīmola „Christian Louboutin” laiviņām.

Mišela Obama Demokrātu Nacionālajā konvencijā: zīmola „Christiano Siriano” kleita 995 ASV dolāru vērtībā un „Jimmy Choo” kurpes par 675 ASV dolāriem.

Obamas zilā kleita ir ļoti līdzīga kobalta zilajam tērpam, ko radījis modes nams „Christiano Siriano”. Dizainers popularitāti iemantoja, pateicoties dalībai realitātes šovā „Project Runway”. Šo koši zilo tērpu Siriano Obamai darinājis speciāli pēc pasūtījuma.

Tērpam Mišela pieskaņojusi 675 ASV dolāru vērtās „Jimmy Choo” kurpes.

Tiekoties ar ārvalstu līderiem

foto: AP

Melānija Trampa G7 samitā: modes nama „Dolce & Gabbana” tērps 53 130 ASV dolāru vērtībā.

Trampas vārds atkal nonāca preses sleju pirmajās rindās viņas 51 500 ASV dolāru vērtās „Dolce & Gabbana” žaketes dēļ. Šādu tērpu ASV pirmā lēdija bija izvēlējusies, tiekoties ar pasaules līderu kundzēm G7 samita laikā Katānijā (Itālijā) šā gada maijā. Modes pētnieki nav spējuši noteikt Melānijas kleitas un kurpju izcelsmi, taču atzinuši, ka pirmā lēdija rokās nesa „Dolce & Gabbana” somiņu, kas maksā 1 630 ASV dolāru.

Modes nama „Dolce & Gabbana” tērpus Melānija izvēlējusies vairākiem publiskiem pasākumiem. Dizainers Stefano Gabana par to jūtas gandarīts un bieži savā „Instagram” blogā publisko fotogrāfijas, kurās Trampa kundze redzama viņa zīmola radītajos tērpos.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press

Mišela Obama G20 samitā: zīmola „J. Crew” tērps 474 ASV dolāru vērtībā.

Arī par Mišelu Obamu prese rakstīja, kad viņa 2009. gadā devās līdzi vīram pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē uz Lielbritāniju. Mišelu tolaik slavēja, ka viņa izvēlējusies ikdienišķu, bet tajā pašā laikā modernu koptēlu. Laikraksts „The Guardian” par Obamas tērpiem, no kuriem daudzi ir „J. Crew” darinājumi, rakstīja, ka „Mišela izstaro saulainu un mājīgu optimismu, ne mirdzošu glamūru”.

Viens no atmiņā paliekošākajiem apģērbiem šī ceļojuma laikā bija tērps, kurā Obama devās uz tikšanos ar britu premjerministru Gordonu Braunu un viņa kundzi. „Fox News” informēja, ka ASV pirmā lēdija izvēlējusies 298 dolāru vērtu jaciņu, bezpiedurkņu topiņu par 18 dolāriem un piparmētru krāsas zīmuļsvārkus 158 ASV dolāru vērtībā.

Labdarība

I had a wonderful time visiting @HomeSafeFla today! The young ladies I spoke with hold so much promise for the future.

A post shared by First Lady Melania Trump (@flotus) on

Melānija Tampa pasākumā, kura mērķis ir mazināt vardarbību: 1 150 ASV dolāru vērtas augstpapēžu siksniņkurpes, kas pieskaņotas samērā vienkārša un ikdienišķa stila tērpam.

„Footwear News” informēja, ka šā gada aprīlī uz labdarības pasākumu Trampa kundze ieradusies 1 150 ASV dolāru vērtās zīmola „Rene Caovilla” sandalēs. Viņa izvēlējusies arī 225 ASV dolāru vērtus „L’Agence Margot’ džinsus un nenoskaidrota zīmola haki krāsas kreklblūzi.

foto: White House/Sipa Press/ Vida Press

Mišela Obama labdarības organizācijas „Food Bank” pasākumā: 540 ASV dolāru vērti sporta apavi, kam pieskaņots ikdienišķs tērps.

2009. gadā Mišelas koptēls radīja ne mazums diskusiju, jo veicot brīvprātīgās darbu viņa kājās bija apāvusi dārgos – 540 ASV dolāru vērtos – „Lanvin” sporta apavus. Pirmā lēdija bija ģērbusies 188 ASV dolāru vērtā „J. Crew” jaciņā.

Pie Baltā nama

foto: REX/ Vida Press, Greg E. Mathieson Sr./MAI/REX/ Vida Press

Melānijas Trampas tērps, pārceļoties uz Balto namu: 14 270 ASV dolāru.

Lai gan Melānijas dēls Barons izpelnījās vislielāko mediju uzmanību šā gada jūnijā, kad pārcēlās uz Balto namu, ASV pirmā lēdija šai dienai bija izvēlējusies 575 ASV dolāru vērtās „Bally” bikses ar platiem galiem. Tām viņa pieskaņojusi „Manolo Blahnik” laiviņas par 595 ASV dolāriem un zīmola „Dolce & Gabbana” topiņu, kas maksā vismaz 100 ASV dolāru. Koptēlu viņa noslēdza, rokās nesot smalko „Hermes Birkin” somiņu, kuras vērtība sasniedz 13 000 ASV dolāru.

Mišela Obama dārzā „J. Crew” apģērbā: 257.50 ASV dolāru.

Modes žurnāls „Vogue”, gatavojot recenziju par Mišelas Obamas 2012. gadā iznākušo grāmatu „American Grown”, rakstīja: „Pirmā lēdija vienmēr ir skaisti saposusies, ikreiz tērpjoties sezonai pieskaņotā „J. Crew” džemperī.”

ASV Kongress

foto: Leigh Vogel/Sipa USA/ Vida Press, REX/ Vida Press

Melānija Trampa ASV Kongresā 2017. gadā: 5 000 ASV dolāru vērta modes nama „Michael Kors” kostīma žakete

Koptēls Melānijai izmaksājis 9 600 ASV dolāru. Viņa izvēlējusies modes nama „Michael Kors” žaketi, kas maksā 5 000 ASV dolāru un pieskaņotus svārkus 4 600 ASV dolāru vērtībā.

Mišela Obama 2015. gadā: 1 595 ASV dolāru vērta zīmola „Michael Kors” kostīma žakete.

Mišela Obama 2015. gadā izvēlējusies kostīmu, kas bija redzams telekanāla CBS veidotajā politiskajā drāmā „The Good Wife”. Pēc tam, kad šī 1 595 ASV dolāru vērtā žakete redzēta mugurā pirmajai lēdijai, to zibenīgi izpirka.

Brīvdienas

foto: Christy Bowe / ZUMA Press / Spla/ Vida Press

Melānija Trampa ar ģimeni atgriežoties no prezidenta lauku rezidences: „J. Crew” un „J Brand” tērps 303 ASV dolāru vērtībā.

Pavisam nesen Trampa parādījusi, ka bijusī ASV pirmā lēdija Obama nav vienīgā, kura ģērbjas zīmola „J. Crew” apģērbos. Augusta beigās atgriežoties no prezidenta lauku rezidences, viņa bija ģērbusies 75 dolāru vērtā rozā blūzē, ko darinājis šis zīmols.

„Yahoo Style” novērojuši, ka viņa tai pieskaņojusi „J Brand” rozā džinsus 228 ASV dolāru vērtībā un rozā kurpes uz zemiem papēžiem, kuru izcelsme nav noskaidrota. Žurnāls „Vanity Fair” gan apgalvo, ka tās esot „Manolo Blahnik” darinājums.

Mišela Obama izkāpj no lidmašīnas šortos: ?

Pēc tam, kad 2009. gadā pēc pārgājiena Lielajā Kanjonā Mišela Obama no lidmašīnas izkāpa šortos, viņai nācās uzklausīt vēl nebijušu kritikas gūzmu. Četrus gadus vēlāk kādā no intervijām Obama atzina, ka šorti bijis viņas „lielākā stila kļūda”.

Žurnāls „Times” apgalvo, ka neviens no apģērbu zīmoliem nav pieteicies, ka ir autors Mišelas „neglaimojošajam” izskatam, viss koptēls tomēr esot ļoti atgādinājis par pirmās lēdijas tik iecienīto „J. Crew”. Lai kā arī būtu, var droši teikt, ka apģērbs kopumā nebija no dārgajiem.

Inaugurācija

foto: Clint Spaulding/WWD/REX/ Vida Press, /All Over Press/ Vida Press

Melānijas Trampas 2017. gada inaugurācijas balles kleita: naudas izteiksmē nenovērtējama, pēc pasūtījuma darināta modes nama „Herve Pierre” kleita.

Mišelas Obamas 2013. gada inaugurācijas balles kleita: naudas izteiksmē nenovērtējama, pēc pasūtījuma darināta modes nama „Jason Wu” darināta kleita.

Melānijas Trampas apģērbi tomēr ir dārgāki nekā tērpi, ko vīra prezidentūras gados izvēlējās Mišela Obama, taču tie neatspoguļo visu stāstu.

Pirmkārt, tie ir pēc pasūtījuma darināti tērpi.

Mišela Obama abās inaugurācijas reizēs bija tērpusies „Jason Wu” kleitās, bet Melānija Trampa izvēlējusies modes nama „Herve Pierre” darinātu kleitu. Runā, ka Trampai grūti bijis atrast kādu dizaineru, kas vēlētos viņai darināt inaugurācijas balles tērpu (pateicoties vīra Donalda Trampa ne pārāk pozitīvajai reputācijai). Savukārt, Mišelas Obamas greznākie tērpi darināti pēc īpaša pasūtījuma un nav novērtējami naudas izteiksmē. Vienas šādas „Versace” kleitas cena varētu sasniegt pat 12 000 ASV dolāru, izvērtējuši modes speciālisti.

Mišelas Obamas krāšņākās vakarkleitas

Mišela Obama ASV pirmās lēdijas godā aizvadījusi astoņus gadus un atzīta par vienu no modernākajām pirmajām lēdijām, kādas ASV bijušas.

gallery icon

Melānijas Trampas dzīve un satriecošais stils

Slovēņu modele Melānija Trampa ir ASV prezidenta Donalda Trampa trešā sieva un viņa jaunākā dēla Barona māte.

gallery icon