foto: Eduards Paņičevs
Laima Vaikule par savu festivālu: es te pat neredzu neko kopīgu ar "Jauno vilni"
Laima Vaikule vienmēr izcēlusies ar ļoti pārdomātu un bieži vien neparastu, bet efektīgu stilu. Apmeklējot preses konferenci, skatuves dīva bija tērpusies dzeltenas krāsas kostīmā, bet kā lielisku stila aksesuāru izmantoja modernas saulesbrilles.
Slavenības
2017. gada 20. jūlijs, 13:28

Laima Vaikule par savu festivālu: es te pat neredzu neko kopīgu ar "Jauno vilni"

Kasjauns.lv

Pirms festivāla „Laima Vaikule Jūrmala Rendez – Vous”, kas šovakar sāksies Dzintaru koncertzālē un noritēs līdz pat 23. jūlijam, tā rīkotāja Laima Vaikule preses konferencē atbildēja uz dažnedažādākajiem mediju jautājumiem.

Laima Vaikule un draugi tiekas pirms festivāla „Laima Rendez Vous Jūrmala 2017”

Laima Vaikule pirms festivāla „Laima Rendez Vous Jūrmala 2017” ne tikai tikās ar saviem skatuves partneriem, bet arī preses konferencē ...

gallery icon

Šogad festivāls notiks trešo gadu pēc kārtas un tāpat kā iepriekšējos gadus sola pārsteigt ar mākslinieku un programmas dažādību. Festivāla viesu vidū būs tādi mākslinieki kā Kristīne Opolais, Intars Busulis, Samanta Tīna, Aija Andrejeva, Grigorijs Ļepss, Hibla Gerzmava, un daudzi citi.


Jūsu festivālu salīdzina ar „Jauno vilni”. Ar ko tas atšķiras?
Mēs pavisam esam citādāki. Es pat neko neredzu kopīgu ar „Jauno vilni”. Tas nav nekas līdzīgs. „Jaunais vilnis” ir konkurss. Tikai nedaudz dzied citi mākslinieki. Festivāls ir festivāls. Te uzstāsies atpazīstami mākslinieki, kuri priecājas tikties, kuri dzied gan duetos, gan solo dziesmas. Atbrauc profesionāļi. Mums tā ir tikšanās, ne velti nosaukums ir „Laima Rendez Vous Jūrmala”. Te nav konkurences sajūtas. Te neviens negrib būt labāks par otru. Visi dara savu darbu un ir profesionāļi. Tā arī ir siltā atmosfēra mūsu starpā, kas ir aizkulisēs, ko neredz publika.


Šogad pirmo gadu sadarbojaties ar Latvijas tērpu dizaineriem. Vai kāds tērps būs pārveidojams?
Es neko negribu pārveidot. Viņiem ir savs stils, viņi redz mani savām acīm. Diemžēl dēļ mana rakstura un horoskopa, jo esmu auns, es vienmēr uzspiežu savu... Tāpēc viņiem laikam bija diezgan grūti ar mani.

Miesassargu ielenkumā izrāda Laimas Vaikules jaunos tērpus

2017. gada 12. jūnijā tirdzniecības centrā „Spice”, piedaloties dziedātājai Laimai Vaikulei, atklāta Latvijas dizaineru darbu izstāde „Laima Vaikule. Dīvas tērpi”.

gallery icon

Kā Jūs sadraudzējāties ar starptautiski atzīto latviešu soprānu Kristīni Opolais, kura šogad pirmo reizi uzstāsies „Laima Rendez Vous Jūrmala”?
Mums apkārt ir miljoniem cilvēku, bet ir tādi, ar kuriem satiecies, pēc tam izšķiries un neatceries, kāds šis cilvēks pat izskatās. Un ir tādi, ar kuriem uzreiz esmu uz viena viļņa. Tā bija arī ar Kristīni, jo iepazināmies tik šovasar. Ja es būtu budiste, es teiktu, ka iepriekšējā dzīvē mēs ar Kristīni bijām māsas. Kad es satiku Kristīni, bija tāda sajūta, it kā visu dzīvi būtu viņu zinājusi. Mums vienmēr ir par ko runāt. Es Kristīnē redzu ne tikai zvaigzni un skaistu sievieti, bet arī interesantu, harizmātisku un dzīves pieredzējušu personību, un tas mani ļoti pievelk. Esot kopā, jūtu, ka blakus personība ar lielu dzīves un skatuves pieredzi, tas vienmēr ir interesantāk, jo ir par ko parunāt. Bet, ja cilvēks nav neko piedzīvojis, pārdzīvojis, tad tas ir mazliet skumīgāk. Mums ir par ko parunāt.

foto: Eduards Paņičevs
Šovasar dziedātāja Laima Vaikule un operdziedātāja Kristīne Opalais kļuvušas par lieliskām draudzenēm.


Mēs redzam sociālos tīklos jūsu video un fotogrāfijas, kā jūs atpūšaties Jūrmalā ar krievu estrādes primadonna Allu Pugačovu. Visi to apspriež. Vai aicinājāt viņu ciemos? Kā pavadījāt laiku?
Mēs ar Allu vairākus vakarus pavadījām pie manis mājās, viņa atnāca ciemos. Ja man būtu vairāk laika, mēs tiktos ar Allu katru dienu. Arī ar Allu mums ir tādas sajūtas, ka ir vēlēšanās satikties. Mēs ļoti labi pavadām laiku, kopā arī jautrojamies. Dažus jokus var arī aplūkot sociālajos tīklos. Ja atliktu vairāk brīva laika, darītu to biežāk.

Laimas Vaikules festivāla "Rendez-Vous" noslēguma balle

2016. gada 5.-8. jūlijā Jūrmalā norisinājās Laimas Vaikules festivāls „Rendez-Vous”, kurā piedalījās daudzi Latvijas, Krievijas un Ukrainas dziedātāji. Pēc festivāla ...

gallery icon

Laimas Vaikules festivāla "Rendez-Vous 2016" otrā diena

Laimas Vaikules festivālā “Rendez-Vous 2016” 2016. gada 6. jūlijā uzstājās Grigorijs Ļepss, Zlata, duets Potaps un Nastja, grupa “Vremje i ...

gallery icon