foto: Juris Rozenbergs
Modes mākslinieces Šeilas suns-vegāns izaudzis par īstu brašuli
Modes māksliniece Šeila ar savu ģimenes mīluli Rāmu, kas izaugusi par skaistu, gudru un paklausīgu kucīti.
Slavenības
2017. gada 4. jūlijs, 14:36

Modes mākslinieces Šeilas suns-vegāns izaudzis par īstu brašuli

Kasjauns.lv

„Viņa ir ļoti dzīvespriecīgs un laimīgs suns,” teic modes māksliniece Šeila Vanaga, spītējot runām, ka māksliniece ar svaigēšanu bendē savu suni Rāmu.

Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka svinībās par godu savas topošās svaigēdāju kafejnīcas “Šeila. Raw. Kūkas” atvēršanai Šeila, kas no gaļas atteikusies pirms 20 gadiem, bet vairāk nekā trīs gadus ir svaigēdāja, klāt bija arī viens no Latvijas slavenākajiem suņiem – Stafordšīras terjermeitene Rāma. Pirms nepilniem diviem gadiem ažiotāža izvērtās, kad atklājās, ka Šeila savu piecus mēnešus veco terjermeiteni sāka audzināt par svaigēdāju un veģetārieti.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šeila ar Rāmu 2015. gada nogalē.

Viens no iemesliem, kādēļ modes māksliniece nolēma būt strikta sava ģimenes mīluļa ēdienkartes izvēlē, bija tas, ka iepriekšējie viņas suņi miruši ar veselības problēmām, kādas mēdz būt cilvēkiem. Šeila ar veselīga uztura palīdzību Rāmai vēlējās nodrošināt ilgu un veselīgu mūžu. Jau kopš dažu mēnešu vecuma Rāma tika barota ar izmeklētu pārtiku – diedzētām pupiņām, bioloģiskās lauksaimniecības vistu olām, saberztām olu čaumalām, vitamīniem, kas paredzēti suņiem veģetāriešiem... Un ik rītu kucītei tikai dota karote zivju eļļas. Tolaik pie modes mākslinieces mājās pat tika veikta pārbaude, kurā speciālisti skaidroja, kādos apstākļos dzīvo Šeilas suns, kāds ir viņa veselības stāvoklis.
Tagad modes māksliniece notikušo atceras nelabprāt un atklāj, ka tracis par šo tēmu ir bijis sacelts pamatīgs un atmiņā notikušais palicis kā ļoti nepatīkams laiks: „Mani uzrunāja nepazīstami cilvēki, nosodot, ka suni nebaroju normāli... Saņēmu dažādus citus pārmetumus. Ļoti nepatīkami!” Šeila teic, ka visu notikušo ir izturējusi un arī viņas suņumeitenei viss ir kārtībā. „Citu satraukumam par Rāmas veselības stāvokli nav pamata. Viņa ir ļoti dzīvespriecīgs un laimīgs suns, ievērojot veselīgu dzīvesveidu. Viņai netiek darīts pāri. Nākotnē plānoju arī rakstīt grāmatu par suņiem veģetāriešiem, svaigēdājiem,” atklāj Šeila.

Šeila savā šūšanas darbnīcā uzrīko svaigēdāju pasākumu

Modes māksliniece Šeila tuvinieku un draugu lokā 2017. gada jūnijā atzīmē savas vegānu kafejnīcas atvēršanu.

gallery icon