foto: LETA; Juris Rozenbergs
"Nejūtos vainīga viņas priekšā..." Toreiz tas bija skandāls - Trence nocēlusi vīru Lilitai Ozoliņai
Ar Lilitu Ozoliņu (attēlā pa labi) dziedātājai Ritai Trencei nav nekāda naida.
Slavenības
2017. gada 2. jūlijs, 06:20

"Nejūtos vainīga viņas priekšā..." Toreiz tas bija skandāls - Trence nocēlusi vīru Lilitai Ozoliņai

Kasjauns.lv

Reiz populārā dziedātāja Rita Trence jūnijā nosvinējusi 61. dzimšanas dienu. Savos gados viņa izskatās lieliski un arī pati atzīst, ka veca nejūtas it nemaz. Cita starpā viņa teic, ka dzīvo saticīgā laulībā un ar jaunības laika "sāncensi" Lilitu Ozoliņu jau sen nekas vairs nav dalāms.

“Dzīvoju, svinu dzīvi. Katra diena ir lielāki vai mazāki svētki. Nu jau ir tas vecums, kad ir jānovērtē katra diena,” žurnālam "Kas Jauns" smaidot teic Rita Trence. Viņa sporto mājās uz trenažiera, pēc iedvesmas pavingro un izstaipās, nedaudz atturas no pieēšanās, no gaļas priekšroku dod vistai, trusim, bet cūkgaļu jau sen nelieto, jo vienkārši nekārojas.

Aizvien jūt mammas klātbūtni

Uz visu dzīvē raudzīties pozitīvi – šis padoms Ritai ir nācis līdzi no mātes. “Viņa bija ļoti pozitīvs cilvēks. Mammītei nebija augstākās izglītības, bet bija sirds izglītība un dzīves gudrība. Tas viņai nāca no Dieviņa, un to viņa iedeva man kā ceļamaizi dzīvē, kad 18 vai 19 gados viena pati aizgāju uz Rīgu sākt patstāvīgu dzīvi.”

Ritas māmiņa aizgāja aizsaulē pirms trim gadiem. „Tas man bija ārkārtīgi liels zaudējums, ilgi nespēju atgūties. Dažkārt ir licies, ka attiecīgā brīdī dzirdu mammas balsi un viņas kādreiz teikto. Man visgrūtāk bija televīzijā skatīties "Lattelecom" reklāmu, kurā teica: “Piezvani savai mammai!” Mana roka gluži vai stiepās pēc telefona... Bija grūti. Bet sāpēm ir jāļauj izsāpēt. Pēc pusotra gada vai pat diviem es mammas tālruņa numuru, kas manā mobilajā bija ierakstīts kā Mamma 1, izdzēsu. Sapratu, ka man tas ir jādara, ka ir īstais brīdis,” atklāj dziedātāja.

Jūt viens otru bez vārdiem

Rita un aktieris Imants Skrastiņš ir kopā jau vairāk nekā 30 gadu.  Viņu ikdienu krāšņo nevis grandiozi jūtu apliecinājumi ar dāvanām un pārsteigumiem, bet gan mazi, mīļi nieki un gandarījums par neizmērojamo sapratni.

foto: LETA
Aktieris Imants Skrastiņš un dziedātāja Rita Trence.

“Kad tik ilgi nodzīvo kopā, nav daudz jārunā. Jūs vienkārši ejat un jūtat viens otru. Reizēm ir tā, ka Imants pat nepagūst pateikt, bet es jau atbildu: „Jā, jā, tūlīt būs!” Reizēm no rītiem Imants mani palutina ar kafiju gultā, bet, tā kā es esmu agrais putns, bet Imants – vēlais, visbiežāk kafiju tomēr pagatavoju sev pati. Es bieži vien ceļos pirms septiņiem, jo esmu dzimusi bez desmit minūtēm septiņos. Tad dzeru kafiju, klusumā izbaudu savas pārdomas un uzlādējos pozitīvai dienai. Rīta gaisma man ir labākais modinātājs,” teic Trence.

Ar Lilitu Ozoliņu nav nekāda naida

Pirms daudziem gadiem Trences uzplaukusī mīlestība ar Skrastiņu izraisīja lielu ažiotāžu. Daudzi uzskatīja, ka tieši Ritas ienākšana Skrastiņa dzīvē izjauca viņa laulību ar Lilitu Ozoliņu, kas tolaik bija viens no populārākajiem un apjūsmotākajiem aktieru pāriem.

Rita pati teic: “Atklāti sakot, nekad dzīvē neesmu saņēmusi atklātus pārmetumus, ka ļāvos attiecībām ar Imantu. Un arī ar Lilitu Ozoliņu naidā neesam. Nekad neesmu jutusies vainīga viņas priekšā. Ir bijušas arī uzstāšanās Maskavā, kur nejauši ir sanācis būt ar mākslinieci Lilitu Ozoliņu uz vienas skatuves. Mūsu attiecības ir ļoti lietišķas, bet ļoti labvēlīgas. Nav jau nekāda pamata naidoties.”

foto: Juris Rozenbergs
Kādreizējā superhita "Pie jūras dzīve mana" izpildītāja Rita Trence jau sen vairs nedzied un tagad bauda saskanīgu ģimenes dzīvi.

Protams, bija tādi, kas aiz muguras runāja, ka Rita Lilitai atņēmusi vīru, bet tie, kas pazīst Trenci, nekad tā neesot domājuši. Un, uz ielas satiekoties, abas dāmas sveicinās.