foto: WENN/Vida Press
Atklājas, ka Kamilla nomocījusi princesi Diānu pat viņas kāzu dienā
Princese Diāna un princis Čārlzs kāzu dienā 1981. gada 29. jūlijā.
Slavenības
2017. gada 18. jūnijs, 06:10

Atklājas, ka Kamilla nomocījusi princesi Diānu pat viņas kāzu dienā

Kasjauns.lv

Princese Diāna savas dzīves laikā tieši norādīja, ka laulībā ar princi Čārlzu viņi vienmēr bijuši trīs. Velsas prinča biogrāfe Sallija Bedela Smita jaunajā grāmatā atklājusi – Kamilla Pārkere Boulza kā trešā šajās attiecībās figurējusi pat Diānas kāzu dienā.

foto: Reginald Davis/REX/ Vida Press
Kāzu ceremonijas lūgto viesu skaitā Svētā Pola katedrālē Londonā bija arī prinča Čārlza Kamilla.

Prinča Čārlza biogrāfe Sallija Bedela Smita atklāj epizodes no Diānas un Čārlza kāzu dienas. Tieši pirms abu lielās dienas Diāna dzirdējusi Čārlzu „murminām mīlestības apliecinājumus” Kamillai pa tālruni. Bedela Smita raksta, ka „sajūtot draudus, viņa pavaicāja Čārlzam, vai viņš aizvien mīl Kamillu. Viņa atbilde bija godīga, taču ļoti tieša: viņš paskaidroja, ka Kamilla ir „viena no viņa tuvākajiem draugiem”, taču viņu „tuvās attiecības ir beigušās”. Lai gan bija pierādījumi tam, ka Čārlza un Kamillas fiziskās attiecības uz to brīdi bija beigušās, tie kopumā nebija vārdi, ko gribētos dzirdēt kāzu priekšvakarā.”

Gatavojoties kāzu ceremonijai, Čārlzs arīdzan bija izlēmis iegādāties dāvaniņas ducim savu tuvāko draugu. Bedela Smita atklāj, ka viņš „Kamillai nopircis zelta rokassprādzi ar personalizētu zilas emaljas ovālu, kurā iegrafēti burti GF. Šī monogramma simbolizēja vārdus „Girl Friday” („Meitene Piektdiene”), kas bija Čārlza dotā iesauka Kamillai viņu romāna laikā.

Diāna atklāja šo dāvanu un prasīja Čārlzam paskaidrojumu. Drīz pēc tam, Diāna emocionāli sabruka. Tas viss notika pēc kāzu ģenerālmēģinājuma. Viņa jutās „sagrauta” un atgriezusies savā automašīnā, histēriski raudāja, nespējot no galvas izmest Kamillas vārdu.

Princeses Diānas kāzu aizkulises

Princeses Diānas kāzu aizkulises.

gallery icon
9

Ar to vēl viss nebeidzās. Kamilla pat bijusi lūgto viesu skaitā, kas aicināti uz kāzu ceremoniju Svētā Pola katedrālē Londonā. Pēc ceremonijas Kamillas toreizējais vīrs Endrū Pārkers Boulzs eskortējis Diānas un Čārlza zirgu vilkto karieti ceļā uz Bekingemas pili. Bedela Smita raksta: Kamilla klātbūtne bija kā nepatīkams traucēklis dienā, kam vajadzēja būt par laimīgāko Diānas dzīvē.

„Diāna vēlāk atzina, ka viņa bija tik ļoti koncentrējusies uz Kamillu, ka brīdī, kad tēvs viņu lēnām veda līdz altārim Svētā Pola katedrālē, viņas acis slīdēja par klātesošajiem, līdz palika pie sāncenses „bāli pelēkajā cepurītē”.”

Pēc ceremonijas baznīcā kāzu procesija devās uz pili. Kamilla un Endrū nebija lūgti uz sekojošajām svinībām un kāzu rīta brokastīm, kas paredzētas 120 viesiem. Vismaz to princesei Diānai izdevās panākt.

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22