foto: Canadian Press/REX/ Vida Press
Konspirācijas teorija: Avrila Laviņja mirusi jau 2003. gadā un aizvietota ar klonu
Avrila Laviņja 2016. gadā. Konspirācijas teorijas autors īpaši uzsver dziedātājas vizuālo un vokālo atšķirību pirms un pēc 2003. gada. Tā pavisam noteikti neesot viena persona.
Slavenības
2017. gada 24. maijs, 10:33

Konspirācijas teorija: Avrila Laviņja mirusi jau 2003. gadā un aizvietota ar klonu

Kasjauns.lv

Lai cik utopiska izklausās šī teorija, ka dziedātāja Avrila Laviņja (32) jau pirms četrpadsmit gadiem izdarījusi pašnāvību un viņas vietā stājusies līdziniece, tā šķiet neticami pārliecinoša.

Avrilas Laviņjas jaunākās privātās fotogrāfijas

gallery icon

Interneta plašumos klīst savāda teorija par kanādiešu popzvaigzni Avrilu Laviņju un to, ka viņas vietā jau vairāk nekā desmit gadus darbojas klons. Īstā dziedātāja beigusi dzīvi pašnāvībā jau 2003. gadā. Pamatojumi šādai konspirācijas teorijai izdomāti apbrīnojami ticami.

„Šī ir konspirācijas teorija, tai jāsniedz intriga un jāizklaidē. Uztveriet to tikpat viegli, kā mēs,” vēstīts vairākos ziņu avotos, kur izklāstīti pieņēmumi un pamatojumi šīs informācijas patiesumam.

„Twitter” lietotājs Givenchyass nācis klajā ar šokējošu teoriju par to, kas noticis ar dziedātāju Avrilu Laviņju. Vairāk nekā 50 vēstījumos viņš cenšas pierādīt un pamatot, ka reiz par kanādiešu pankrokeri dēvētā dziedātāja patiesībā mirusi jau pirms daudziem gadiem un viņas vietā stājusies dubultniece.

Lai gan šī konspirācijas teorija ir absolūti utopiska un muļķīga jau pašā tās pamatā, jāpiekrīt, ka daži no pamatojuma punktiem izraudzīti visnotaļ pārliecinoši.

foto: Xavier Collin/Image Press/ Vida Press
2015. gadā.

Konspirācijas teorijas autors parāda, cik ļoti mainījusies Avrilas: kā no dumpinieciskas pankroka princeses viņa pārvērtusies klasiskā popdziedātājā. Givenchyass norāda, ka dziedātāja jutusies izmisusi pēc vectētiņa nāves. Viņa neesot spējusi tikt galā ar sev tik tuva cilvēka zaudējumu, kā rezultātā 2003. gadā izdarījusi pašnāvību. Avrila arīdzan neesot spējusi tikt galā ar slavas nastu, jo nekad sirds dziļumos nebija alkusi pēc popularitātes. Laviņjas vietā stājusies viņas līdziniece, kuras īstais vārds esot Melisa Vandella.

foto: Xavier Collin/Image Press/ Vida Press
2015. gadā.

Teorijas autors izveidojis video, kurā salīdzina 2002. gadā izdotu Avrilas dziesmu ar 2014. gadā ierakstītu skaņdarbu. „Jā, protams, tu vari mainīt savu muzicēšanas manieri, bet...”

„Atgriežoties pie 2003. gada,” klāsta teorijas radītājs. „Melisa vēl aizvien strādāja pie Avrilas, un Avrila gatavojās uzsākt darbu pie sava nākamā albuma. Diemžēl nomira Avrilas vecaistēvs un viņai tas neizsakāmi sāpēja. Viņš bija dziedātājas labākais draugs un vislielākais atbalstītājs. Viņa viņu zaudēja. Avrila nespēja rast mieru. Viņa raudāja uz skatuves un intervijās. Viņa ieslēdzās savos apartamentos un nedēļām ilgi komponēja. Nebeidzami. Visbeidzot viņa pabeidza dziesmas jaunajam albumam un ja vien esat dzirdējuši šo albumu... Sapratīsiet, ko domāju, kad saku, ka tas ir depresīvs. Viņa ieskaņoja šīs dziesmas, bieži iepauzējot starp ierakstu sesijām, lai izraudātos un nomierinātos. Viņa bija pilnībā sagrauta.”

„Citi informācijas avoti norāda, ka viņa vairākkārt mēģinājusi atņemt sev dzīvību, jo sajuta, ka nespēj dzīvot bez viņa (vectēva), klāsta „Twitter” lietotājs.

foto: /All Over Press/ Vida Press
2012. gadā.

Tālāk Givenchyass skaidro, kāpēc gan kādām vajadzēja sabiedrības acīs pagarināt dziedātājas dzīvi: „Viņa atradās slavas virsotnē, tāpēc tika pieņemts lēmums neizplatīt medijos ziņas par viņas nāvi. Viņi izmantoja līdzinieci, kurai izdzīvot turpmāko „Avrilas Laviņjas” dzīvi. Viņiem jau bija Avrilas ieraksti otrajam albumam un viņi nolēma to izdot. Vārds „viņi” attiecināms uz ierakstu kompāniju. Iznāca Avrilas otrais albums. Tā patiešām bija Avrilas balss, tāpēc viņiem pagaidām vēl nevajadzēja raizēties par to, ka Melisai nāksies dziedāt.”

foto: Splash News/ Vida Press
2002. gadā.

„Tad pēkšņi 2007. gadā „Avrila” (Melisa) izdeva „The Best Damn Thing” un viņai bija gan jauns izskats, gan jauns stils,” Givenchyass īpaši uzsver vizuālo un vokālo atšķirību pirms un pēc 2003. gada. „Vairs nebija redzamas daudzas dzimumzīmītes, kādas Avrilai bija pirms tam. Viņai arī bija tāds pats tetovējums kā Melisai...”

„Viņa jauca dziesmu vārdus...”

„Es nesaku, ka Avrila ir mirusi....”

„Avrila ir mirusi,” vairākos „Twitter” vēstījumos savu teoriju turpināja izklāstīt Givenchyass.

Patiesībā šī teorija ir tikai detalizētāks un niansētāks stāsts tam, kurš internetā figurēja jau 2015. gadā. Šī aizvien ir viena no neticami ticamākajām slavenību nāves konspirācijas teorijām, kāda dzirdēta pēdējā laikā.