foto: Mārtiņš Ziders
Dita Lūriņa teātrī dodas rāpus. Kāpēc?
Neparasts skats. Dita Lūriņa Nacionālā teātra gaiteņos pārvietojas tupus uz ceļiem.
Slavenības
2017. gada 16. maijs, 06:59

Dita Lūriņa teātrī dodas rāpus. Kāpēc?

Kasjauns.lv

Pārģērbjoties un sagrimējoties Trīnes lomai, Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu-Eglienu neatpazina pat kolēģi. Izrādē Dita visu laiku pavadīja, esot tupus uz ceļiem, un tikai pirmizrādes svinībās aktrise piecēlās stāvus kājās.

Neatpazīstamā Dita Lūriņa pēc izrādes "Trīne"

Aktrise Dita Lūriņa Trīnes lomā Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādes "Trīne" banketā 2017. gada 11. maijā.

gallery icon
54

Ditas Lūriņas Trīnes tēls krasi atšķiras no visām viņas līdzšinējām lomām teātrī, turklāt viņa visu izrādi pavadīja, tupot uz ceļiem. Taču, par spīti šīm grūtībām, Dita pirmizrādes svinībās bija smaidoša un lieliskā noskaņojumā. Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka aktrise pelnīti saņēma kaudzēm komplimentu par izcilo aktierspēli un amizanto tēlu. Piemēram, kādreizējā aktrise Ausma Kantāne, ieraugot teātra koridorā aizvien uz ceļiem nometušos Ditu, pieliecās pie viņas, samīļoja un pauda sajūsmu par redzēto. Pat uz Balto zāli noklausīties direktora Ojāra Rubeņa svinīgo uzrunu Dita pa kāpnēm uzkāpa rāpus. Tikai pēc pirmizrādes apmeklētāju daudzbalsīga aicinājuma  Lūriņa pieslējās kājās, par ko tika sveikta ar skaļām ovācijām.

foto: Mārtiņš Ziders
Pēc pirmizrādes nospēlēšanas, turoties pie rokas jauniestudējuma režisoram Elmāram Seņkovam, Trīnes lomas atveidotāja Dita Lūriņa-Egliena turpināja iejusties skatuves tēlā arī pēc priekškara aizvēršanās un gaitenī iznāca uz ceļiem.


Žurnālam “Kas Jauns” Dita neslēpa, ka pēc gariem mēģinājumiem ceļgali bijuši sāpīgi, neraugoties uz pieliktajiem aizsargiem. Tomēr aktrise savu ieceri – Trīni parādīt šādā ampluā – nenožēlo. „Kad man tika iedalīta šī loma, tas man bija ne tikai liels, bet arī briesmīgs izaicinājums. Sākumā kritu izmisumā un depresijā par to, ka nezināju, kā lai izceļos. Bažījos, jo biju pārliecināta, ka visi gribēs redzēt kādu Trīnes īpašo izpausmi. Rezultātā tapa šis – mans īpašais piedāvājums,” gandarījumu pauž Dita, atzīstot: „Pati šajā tēlā jūtos ļoti labi. Kā smejos, gribēju paslēpties, un man laikam izdevās.”
Par, to, kādus kuriozus Dita Lūriņa piedzīvojusi, iejūtoties Trīnes tēlā, un to, vai viņu vispār kāds atpazina (pat kolēģi!), lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 16. maija numurā!

Par, to, kādus kuriozus Dita Lūriņa piedzīvojusi, iejūtoties Trīnes tēlā, un to, vai viņu vispār kāds atpazina (pat kolēģi!), lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 16. maija numurā!

Elmāra Seņkova piģermiģera divās daļās „Trīne” pirmizrāde un ballīte

Izrādes "Trīne" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā treātrī.

gallery icon
81