foto: Matt Baron/BEI/REX/ Vida Press
Slavenības ar supermammām. Maigas, mīļas, aizkustinošas...
Džāreds Leto ar mammu Konstanci.
Slavenības
2017. gada 14. maijs, 05:33

Slavenības ar supermammām. Maigas, mīļas, aizkustinošas...

Kasjauns.lv

Mātes dienas noskaņās nekas neiepriecina tik ļoti, kā redzēt slavenības maigas, mīļas un aizkustinošas kopā ar saviem ģimenes locekļiem. Nav svarīgi, cik slavenībām gadu, naudas, sasniegumu un neatkarības, viņu mammas ir karalienes un noteicējas.

Ar dēlu pie rokas
Aktiera un mūziķa Džāreda Leto skaistā mamma Konstance 2014. gada Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā ieradās ne tikai ar dēlu pie rokas, bet arī tika pieminēta pateicības runā: „Mamma bija vientuļā māte, un viņai izdevās mums sniegt visu labāko. Viņa bērnus iedrošināja būt radošiem un smagi strādāt. Vēlos pateikt – mīlu tevi, mamm. Paldies, ka iemācīji man sapņot!”

Spēcīgās sievietes

foto: Steve Eichner/Penske Media/REX/ Vida Press
Raiens Goslings ar mammu Donnu.

Lai gan izskatīgajam aktierim Raienam Goslingam uz sarkanā paklāja pasākumiem nebūtu problēmu atrast līdzgājēju, viņš kā lielāko atbalstītāju izvēlas līdzi ņemt mammu Donnu. Un otrādi – kad 2012. gadā mamma absolvēja universitāti, dēls bija skaļākais fans, kurš aplaudēja, stāvot kājās. „Esmu uzaudzis ar mammu un māsu, un, manuprāt, tāpēc man piemīt sieviešu domāšana. Tā kā vienmēr klātesoši ir bijuši stipri sieviešu raksturi, mani piesaista filmas ar spēcīgām sieviešu lomām. Tā ir mana realitāte,” ir paudis Raiens.

Mīlestība ļauj uzvarēt

foto: Rob Latour/REX/ Vida Press
Lupita Njongo ar mammu Dorotiju.

Ātrās slavas laikā un veiksmīgajā 2014. gadā aktrise Lupita Njongo par savu pavadoni izvēlējās Āfrikas Vēža fonda menedžeri un komunikāciju aģentūras direktori, mammu Dorotiju. Saņemot „Independent Spirit Awards” balvu, meita uzvaru veltīja mammai: „Tik tālu mani ir aizvedusi tava mīlestība. Paldies!”

Dzīvo pie mammas

foto: Ron Asadorian / Splash News/ Vida Press
Bredlijs Kūpers ar mammu Gloriju.

Aktieris Bredlijs Kūpers ir lepns atzīt, ka aizvien dzīvo ar mammu. Precīzāk, mamma dzīvo pie viņa. Pēc tam kad 2011. gadā aktiera tēvs pēc cīņas ar vēzi nomira, rūpīgais Bredlijs mammu Gloriju izmitinājis pie sevis Losandželosā un izklaidē Oskara balvas ceremonijās. „Viņa ir forša, mēs varam kopā pat tusēties. Mūsu ģimene ir ļoti tuva, esam viens otram vajadzīgi. Tāpēc te nu mēs esam – nav tā, ka es dzīvoju villā, bet viņa viesu mājā. Nē, viņa dzīvo blakus istabā,” paziņojis aktieris.

Pirmās mūzikas skaņas

Mūziķe Bejonse savas mammas Tīnas 60 gadu jubilejā noorganizēja grandiozu ballīti karnevālu un dāvanā pasniedza 5,9 miljonus dolāru vērtu villu dzimtajā Teksasā. Un publiskā Mātes dienas vēstulē 2012. gadā rakstīja: „Viss, kas es esmu, ir, pateicoties tev. Tu esi pirmā balss, kura man ir dziedājusi. Mana mīlestība ir lielāka, nekā to spēju izteikt vārdos.”

Mammas puisītis

foto: Jim Smeal/BEI/REX/ Vida Press
Džastins Timberleiks ar mammu Linnu.


Mūziķis un aktieris Džastins Timberleiks savu mīlestību pret mammu ir apliecinājis ar mammas Linnas vārda tetovējumu uz muguras, sauc viņu par savu labāko draugu un uztic savas karjeras menedžmentu. „Viņa ir ļoti īpaša sieviete, ļoti atbalstoša un mans labākais draugs. Mamma ir iemesls manam respektam pret sievietēm. Vai man izdosies atrast kādu sievieti, kura būs tikpat laba kā mana mamma?” Izrādījās, ka tikpat laba spēj būt tikai modele Džesika Bīla. 

Mūzika kā dāvana

Teilore Svifta ar mammu Andreju.

Kā perfektu Ziemassvētku dāvanu 2007. gadā mūziķe Teilore Svifta mammai Andrejai, protams, izvēlējās mūziku. Ierakstīja dziesmu „The Best Day” un radīja videoklipu no bērnības fotogrāfijām un mājas video. „Vienmēr esam bijušas patiešām tuvas. Kad pamatskolā un vidusskolā man nebija draugu, mamma vienmēr ir bijusi mans atbalsts. Vienmēr,” ir izteikusies Svifta. Laimīga ir meita, bet mamma – lepna. 


Ne vienmēr rožaini

foto: Getty Images
Džastins Bībers ar mammu Patiju.

Pēc tam kad mūziķa Džastina Bībera 2015. gada trakulības vainagojās ar arestu, viņš apgalvoja, ka attiecības ar mammu Patiju esot „neeksistējošas”. „Ir grūti ļaut bērniem pieļaut kļūdas. Nākas uzticēties un paļauties, ka viņš pieņems pareizus lēmumus un mācīsies arī no manām kļūdām,” kad tika salīgts miers, apgalvoja mamma.


Mamma modeļu vietā

foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS/ED/CE/A.M.P.A.S / Vida Press
Leonardo di Kaprio ar mammu Irmelinu.

Viņš varētu izvēlēties jebkuru no savām modelēm, bet kopš 1994. gada Oskara balvas ceremonijas uz sarkano paklāju pasākumiem aktieris Leonardo di Kaprio visbiežāk ņem līdzi tieši mammu Irmelinu. „Viņa ir vienīgais iemesls, kāpēc varu darīt to, ko daru. Viņa mani atbalstīja pat tad, kad, būdams vēl zēns, paziņoju, ka vēlos būt aktieris. Iedomājieties, 12 gadu vecumā! Tas ir vienkārši smieklīgi,” pastāstīja di Kaprio.


Aktieru ģimene

foto: Javier Ortega Ponce/ DYDPPA/REX/ Vida Press
Havjers Bardems ar mammu, aktrisi Pilāru.

2008. gadā aktieris Havjers Bardems savu Oskara balvu par lomu filmā „Kur sirmgalvjiem nav vietas” veltīja mammai, aktrisei Pilārai. Aktieris aktieri saprot: „Viņa man deva svarīgu padomu: „Tev ir jāizmanto tev sniegtās iespējas un jāpilnveidojas. Bet vienīgais veids, kā kaut ko sasniegt, kā darīju es un tavi vecvecāki – ar smagu darbu. Cieni savu darbu un uztver to nopietni.”” Gudra sieviete.