foto: CAMERA PRESS/ED/CE/A.M.P.A.S. / Vida Press
Vels Kilmers visbeidzot atzīst, ka viņam bijis vēzis
Baumas par to, ka Valam Kilmeram ir vēzis, klīda vairāk nekā gadu. Visu šo laiku aktieris to kategoriski noliedza, taču tagad atzinies.
Slavenības
2017. gada 11. maijs, 05:23

Vels Kilmers visbeidzot atzīst, ka viņam bijis vēzis

Kasjauns.lv

Tikai tagad, kad aktieris Vels Kilmers (57) pilnībā izārstējies no vēža, viņš to negribīgi atzinis arī publiski. Iepriekš izskanējušās runas par vēzi viņš kategoriski noliedza.

Holivudas aktieris Vels Kilmers piedalījies portāla Reddit veidotajā rubrikā „Ask Me Anything” („Pakjautā man jebko”) un kāds no faniem uzdevis tiešu jautājumu par aktiera slimību, par ko klīst dažādas baumas. „Pirms kāda laika Maikls Duglass apgalvoja, ka jums ir vēzis pēdējā stadijā. Kāda ir patiesība?” – apvaicājies fans.

„Viņš iespējams centās man palīdzēt, jo preses cilvēki visticamāk jautāja, kur esmu palicis šajās dienās,” atbildē norāda Kilmers. „Es patiešām ārstējos no vēža, mana mēle aizvien ir uztūkusi, lai gan dzīst aizvien labāk.”

„Tāpēc, ka vēl neizklausos pats pēc sevis, cilvēki iespējams domā, ka es aizvien esmu slims.”

foto: Ice Man / Splash News/ Vida Press
Aktieris Losandželosas lidostā īsi pēc tam, kad atzinis, ka baumas par slimību bijušas patiesas un viņam tiešām bijis vēzis, no kura viņš esot pilnībā atlabis.

Kilmera fans jautājumu par slimību uzdeva balstoties uz aktiera Maikla Duglasa (72) pērn oktobrī sniegto interviju. Atgādināsim, ka Duglass pats ir piedzīvojis rīkles vēzi un grūtā cīņā to tomēr uzveicis. Šī intervija norisinājusies gadu pēc tam, kad Kilmers bija manīts ielās ar traheotomijas caurulīti kaklā.

„Valam jātiek galā ar tieši to pašu, ko man, un šobrīd neizskatās labi,” pērn izteicās Duglass. „Lūgšanās esmu ar viņu. Tāpēc jūs pēdējā laikā par viņu neko neesat dzirdējuši.”

Taču dažas dienas vēlāk Kilmers kolēģa izteiktos vārdus kategoriski noliedza. „Mīlu Maiklu Duglasu, taču viņš ir dezinformēts,” savā Facebook lapā rakstīja Kilmers. „Pēdējo reizi es ar viņu sarunājos pirms kādiem diviem gadiem. Toreiz lūdzu ieteikt kādu speciālistu, kas varētu pārbaudīt man rīklē esošo uztūkumu, kas liedza man turpināt viesturneju ar izrādi „Citizens Twain”.”

„Es izvēlējos vērsties pie komandas Kalifornijas universitātē un man nav vēža! Man aizvien ir pietūkusi mēle, bet es cītīgi atlabstu.” Kilmers pat uzaicināja fanus nākt uz viņa izrādi un pašiem par to pārliecināties „ja domājat, ka es melšu niekus”.

Savukārt 2015. gada februārī interneta portāls TMZ vēstīja, ka Vels Kilmers aizvests uz slimnīcu rīkles asiņošanas dēļ. Kāds no ģimenes interneta portālam pastāstījis, ka ārsti veikuši operāciju un atklājuši audzēju. Vals par to esot zinājis jau kopš 2014. gada vasaras.

Vārdā nenosauktais radinieks sarunā ar TMZ reportieri norādījis, ka aktieris sākotnēji esot atteicies no ārstēšanās reliģisku uzskatu vārdā. Viņš ir scientoloģijas piekritējs un bijis pārliecināts, ka saslimšanas, kā arī nopietnas kaites iespējams izārstēt ar lūgšanu palīdzību.