foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Krusta kalna Inta par negācijām pēc dalības “Melu detektīvā”: „Lieldienas ir mana augšāmcelšanās!”
Inta Brokāne savā Krusta kalnā.
Slavenības
2017. gada 15. aprīlis, 06:26

Krusta kalna Inta par negācijām pēc dalības “Melu detektīvā”: „Lieldienas ir mana augšāmcelšanās!”

Kasjauns.lv

Garīgā skolotāja un Ķeguma Krusta kalna veidotāja Inta Brokāne pēc patiesības izstāstīšanas TV šovā „Melu detektīvs” un žurnālam „Kas Jauns” juta pret sevi vērstas apkārtējo cilvēku negācijas. Ar lielu mīlestību Inta nelabvēļiem stājas pretī un paziņo, ka zemiskums, ko viņa šajās nedēļās piedzīvojusi, ir viņu augšāmcēlis.

Ķeguma Krusta kalna Inta un viņas misija

Ķegumiete Inta Brokāne jau divdesmito gadu veic savu misiju – Ķeguma Krusta kalna izveidošanu. Pērn viņa apprecējās ar krietni jaunāku ...

gallery icon

„Šī visa netīrās veļas mazgāšana, savā veidā ir dzīves novērtēšanas brīdis. Saviem nelabvēļiem varu pateikties par to, ka ļāva dziļāk tajā ielūkoties. Viss, kas nāk pār maniem pleciem, pārvēršas mīlestībā un gaismā. Es katru cilvēku mīlu, lai kas arī notiktu. Mīlu arī Līgu, manī nav neviena kripatiņa aizvainojuma. Tas smagums, negācijas, kas nāk no ārpuses, apgrūtina dzīvi, bet manī mīlestība nav mainījusies. Ja satiktu Līgu, varētu viņu apķert un apkampt,” saka Inta.
Līga ir viņas vīra Arņa bijusī sieva. Līga tiesājas ar Arni par trīs kopīgo bērnu apgādes tiesībām un vēlas aizliegt Intai satikties ar mazajiem, lai gan bērni Krusta kalna veidotāju ir ļoti iemīlējuši. „Es nekad ne pret vienu neesmu vērsusies tiesā. Nevienu kapeiku no bijušā vīra neesmu prasījusi un arī piespiest nevienu negrasos. Arņa mīlestība pret bērniem ir milzīga, tāpat kā manējā. Tas vien, ka Arņa bērni mani sauc par mammu, parāda, ka cik ļoti viņi mani mīl. Laiks visu saliks pa plauktiņiem, mīlestība nav nopērkama,” aizdomājas Inta.
Žurnāls „Kas Jauns” sazinājās ar Arņa bijušo sievu Līgu, lai uzzinātu viņas viedokli attiecībā uz Intu un viņas saskarsmi ar bērniem, bet sieviete šo situāciju publiski nevēlējās komentēt. „Man viss ir kārtībā, visu darīšu likumīgā ceļā,” tā Līga.
Lieldienas pavadīs un garīgo svētību Inta ar vīru Arni saņems Vācijā. Uz turieni Krusta kalna veidotāja ceļo regulāri, Vācijā viņiem ir draugi, radi, kā arī saimnieki, pie kuriem Inta strādā jau daudzus gadus. „Zemiskums mani augšāmcēla. Šīs Lieldienas ir mana augšāmcelšanās!” paziņo viņa. Pēc atgriešanās no Vācijas, 22. aprīlī, Inta visus mīļi gaidīs uz talku Ķeguma Krusta kalnā.

Kā viss sākās...

foto: Ekrānuzņēmums
Ķeguma Krusta kalna veidotāja Inta Brokāne uz nelabvēļiem ļaunu prātu netur. Viņu vada mīlestība un gaisma.


Inta ar vīru Arni piedalījās TV šovā „Melu detektīvs”, lai atklāti runātu par ne pārāk vieglām tēmām – vecuma starpību attiecībās (Arnis ir 16 gadus jaunāks par Intu), šķirtām laulībām, bērnu dalīšanu. Inta Arņa bijušo sievu pazīst no laika, kad meitene uzsāka skolas gaitas. Laikam ejot, viņu attiecības kļuva ļoti tuvas - gluži kā mātei ar meitu. Tomēr pēc Līgas šķiršanās ar Arni, sieviešu attiecības sašķobījās, jo Arnis satuvinājās ar Intu. „Jutu, ka Arnis ir mana mūža mīlestība, tādas attiecības, kā man izveidojušās ar Arni, vienā dzīvē nemaz nevar attīstīt,” aizdomājas Inta. Arī Arnis uzskata, ka Inta ir viņa liktenīgā sieviete. „Sākumā domāju, ka Inta ir svētā un nevaru viņai pieskarties. Pēc šķiršanās ar pirmo sievu mums sāka veidoties tuvākas attiecības. Ļoti liela mīlestība ir mūsu starpā,” par lielo saskaņu attiecībās ar Intu raidījumā „Melu detektīvs” atzina Arnis.