“Hameleonu” Ēriks atradis mūža mīlestību
Ēriks Budēvics ar Indru Railu ir izskatīgs pāris.
Slavenības
2017. gada 23. marts, 06:51

“Hameleonu” Ēriks atradis mūža mīlestību

Kasjauns.lv

„Esam savijušies kā puķuzirņi,” par savām attiecībām žurnālam “Kas Jauns” teic grupas “Hameleoni” solists Ēriks Budēvics (53) un mūzikas skolotāja Indra Raila (52).

Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās dueta “Hameleoni” mūziķi Ēriku Budēvicu slavas augstumos uznesa dziesmas “Atsaucies”, “Tu mana sirds” un citas, kas lika ilgoties pēc mīlestības. Viņam netrūka nedz meiteņu uzmanības, nedz laulību gredzenu. Tomēr savu īsto sievieti, kā pats saka, saticis tikai pirms septiņiem gadiem – viņa ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas skolotāja, mūzikas studijas “Notiņa” vadītāja un jaunās dziedātājas Lauras Railas mamma Indra. Abu profili sociālajos tīklos staro gan no fotogrāfijām, kurās redzami laimīgi kopā, gan otram veltītiem mīlestības vārdiem.

Grupa “Hameleoni”

Liktenīgā saskatīšanās

„Mēs satikāmies laikā, kad biju atvērusi savā dzīvē baltu un jaunu lappusi,” sarunā ar “Kas Jauns” iesāk Indra. Draudzenes aicināta, viņa apmeklējusi grandiozu pavasara balli Rīgas Stradiņa universitātē. „Dāmas vakarkleitās, vīri smokingos, dzīvā mūzika dažādām gaumēm pa trim zālēm... Jutos kā Pelnrušķīte,” turpina Indra. Tādu – smokingā – viņa ieraudzījusi garām zālei ātrā solī ejošu vīrieti. „Viņam nebija padomā nobremzēt. Taču mūsu acis uz brīdi sastapās. Divas sekundes, smaids, un viņš bija garām... Pakaļ gan neskatījos, bet dzirdēju, ka viens bremzē...”

Steidzīgais vīrietis smokingā – Ēriks Budēvics – atgriezies un uzaicinājis Indru uz deju. „Tas bija it kā elektrība izskrietu cauri,” par pirmo saskatīšanos piebilst Ēriks. „Nodejojām visu vakaru, viņš no manis neatkāpās. Daudz runājām, daudz dejojām, acis dzirksteļoja,” iepazīšanos atminas Indra. Ballīte beigusies ar pusstundu ilgu Ērika ķimerēšanos pa Indras svārkiem – to mežģīnēs bijusi ieķērusies sievietes rokassprādze un ne pa kam neļāvusies atkabināties. Iespējams, jau ar to brīdi Ēriks ievēroja, ka Indrai patīk grezni un sievišķīgi ģērbties, kas viņu turpmāk sajūsminās bieži, ik reizi liekot Indru saukt par savu „balles karalieni”.

Atvadoties apmainījušies ar telefona numuriem, neko tālāk nesarunājot. „Otrajā dienā pienāca īsziņa – pateicība par jauko vakaru. Patika Ērika atvērtība, uzreiz ievēroju, ka viņš ir džentlmenis, un man tas nozīmēja ļoti daudz,” pasmaida Indra.

Mūzikas spēks

Lai pāri savestu kopā, liktenim labpaticis nogaidīt īsto vietu un laiku. Krustoties ceļi varēja jau jaunībā, kad abi mācījās Mūzikas akadēmijā. „Droši vien simtām reižu gājām viens otram garām. Taču bija vajadzīgi šie 20 sevis izzināšanas gadi,” aizdomājas Indra. Ēriks piebilst, ka mūzika ir viena no jomām, kas abiem ir svarīga un kurā viens otru papildina ne tikai savstarpējās sarunās, bet arī ar dažādām muzikālām programmām divatā apceļojot Latvijas koncertnamus.

Ērika un Indras ģimenes svētkos bieži ir kopā.

„Esam savijušies kā puķuzirņi. Ēriks mani iemācīja kopā muzicēt, vadījos pēc savas izjūtas un viņa zināšanām, tagad kopā uzstājamies ballēs un koncertos ansamblī “Pārītis”. Mēs dziedam visi, un ģimenes lokā varam sarīkot lielisku koncertu,” saka Indra. Viņas meita ir vairāku TV šovu dalībniece, jaunā dziedātāja Laura Raila (30), bet dēls Edgars (22) studē perkusijas Mūzikas akadēmijas pēdējā kursā. Savukārt Ērikam ir meita Karīna (29), kas mācījusies Rīgas Doma kora skolā, un dēls Patriks (17), kas beidzis Pāvula Jurjāna Mūzikas skolu. Atceramies, ka kuplā ģimene 2011. gadā piedalījās arī LNT šovā “Dziedošās ģimenes”.

Budēvicu un Railu ģimene šovā “Dziedošās ģimenes”

 

„Es palieku labāka”

Lai arī kāzas svinējuši 2012. gada oktobrī, kopābūšanas svētki Indrai un Ērikam ir arī 1. jūnijs. „Tajā dienā Ēriks atnāca ar somu pie manis un sākām dzīvot kopā,” stāsta Indra, atklājot, ka šovasar abi kopā būs jau septiņus gadus, kam par godu marta beigās dosies sen plānotā ceļojumā uz Spāniju.

„Tas, kas man viņā patīk, sastāv no daudzām mazām lietām un niansēm – piemēram, jaciņas atnešana aukstā vakarā, zieds pelēkā dienā tāpat vien, kafijas krūze pie gultas. Tas, ar kādu nopietnību viņš attiecas pret iemīļoto darbu, kā viņš ciena vecus cilvēkus un mīl suņus, kā, garām ejot, pieskaras manai rokai... Ir viegla sajūta ar viņu būt kopā. Mums patīk līdzīgas lietas, vienam otru spārnot ar idejām, ko piepildām,” atklāj Indra, attiecības salīdzinot ar labu vīnu – jo tas ilgāk stāv, jo labāks top.

„Es neesmu ideāla, bet tas, kā Ēriks izturas pret mani, liek tādai justies. Laikam tāpēc esmu ar viņu. Es palieku labāka,” aizdomājas Indra. Bet Ēriks atvadoties nosaka, ka uz sievu lūkojas kā uz visskaistāko un brīnišķīgāko sievieti pasaulē, kas tāda ir ne tikai no ārienes, bet arī savā sirdī.

Vairāk par Ērika Budēvica un Indras Railas attiecībām lasiet žurnāla 21. marta numurā.

Kasjauns.lv/Foto: Agrita Grosbarte, no Indras Railas privātā arhīva, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva