Šīs sievietes dēļ deputāts Jansons pameta Saeimas spīkeri Mūrnieci
Ritvars Jansons pēdējā laikā jau itin bieži sabiedrībā iziet ar Okupācijas muzeja Sabiedrisko lietu vadītāju Inesi Krieviņu. Aprises rāda, ka Inese ir bērna gaidībās.
Slavenības
2016. gada 26. maijs, 05:23

Šīs sievietes dēļ deputāts Jansons pameta Saeimas spīkeri Mūrnieci

Jauns.lv

Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (44) pametušais parlamenta deputāts Ritvars Jansons (46) publiskojis foto, kurā ir kopā ar savu jauno mīļoto Inesi Krieviņu (36), kas ir bērna gaidībās.

Kā zibens spēriens no skaidrām debesīm pagājušā gada septembra beigās bija ziņa, ka šķīrušies Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un viņas vīrs, vēsturnieks, bijušais Okupācijas muzeja kurators Ritvars Jansons. Turklāt nevis Ināra bijusi šķiršanās iniciatore, bet gan viņas vīrs, parlamenta miermīlīgais ierindas deputāts Jansons, ar kuru kopā Mūrniece pavadījusi savas dzīves 22 gadus un audzina meitu Regīnu Annu. Ritvars tolaik parlamentārieša godā bija tikai dažus mēnešus, turklāt par deputātu kļuva, pateicoties Mūrnieces aktīvajai cīņai, apkarojot Saeimas „zaļo pūķi”. Tas, viņas vārdiem runājot, parlamentā plosījās 12. Saeimas pirmajos mēnešos, kad trīs deputāti – Veiko Spolītis, Artuss Kaimiņš un Andris Vilks – īsā laika sprīdī tika pieķerti pārmērīgā alkohola lietošanā. Un, kad tā dēļ Mūrnieces partijas biedrs Vilks nolika „mīksto” deputāta mandātu, viņa vietā nāca spīkeres vīrs Jansons.

Jansona sānsolis izjauc ģimeni

Par šķiršanos Ināra Mūrniece paziņoja tiešajā ēterā „Rīga TV 24” raidījumā „Rampas ugunis”, kur ļaudis iztaujā skandalozais mūziķis Andris Kivičs. „Andri, jūs būsiet pirmais žurnālists Latvijā, kam es to pasaku, ka viens posms manā dzīvē ir noslēdzies. Mana ģimenes dzīve ir bijusi ļoti laba, laimīga, mierīga, es esmu jutusies pasargāta. Bet droši vien katra cilvēka dzīvē ir liktenis. Un droši vien tam šajā brīdī ir jāpavelk svītra. Esmu izšķīrusies ar savu dzīvesbiedru. Es viņu joprojām ļoti augsti vērtēju, mums joprojām ir ļoti labas, draudzīgas attiecības. Viņš ir manas meitas tētis, ļoti labs tētis. Mēs joprojām esam ideju biedri, joprojām atbalstām viens otru. [..] Esmu ļoti priecīga, ka mums bija iespēja tik ilgi kopā iet dzīves ceļu, kopā augt, bet droši vien vienā brīdī pienāk laiks. [..] Manā gadījumā tas ir liktenis,” Andrim Kivičam sacīja Latvijas otrā augstākā valsts amatpersona.

Jau tolaik runāja, ka tas, ko Mūrniece dēvē par likteni, tomēr ir sānsolis. Vairāki parlamenta deputāti atzina: uzreiz pēc tam, kad uzzinājuši par šķiršanos, nodomājuši – ticama ir versija, ka izskatīgajai Saeimas priekšsēdētājai parādījies kāds kavalieris. Tomēr pēc lietas dziļākas izpētes noskaidrots, ka sānsolis šajā šķiršanās lietā ir iejaukts, taču pavisam no otras puses. Ilggadējās mīlas jūtas Mūrnieces ģimenē ir zaudējis Ritvars, kam jau kādu laiku esot cita sieviete. Dāmai esot trīs bērni. Sarunā ar žurnālu „Kas Jauns” Jansons, tieši un konkrēti jautāts par šo sānsoli, to nenoliedza, bet centās laipot: „Es absolūti nekomentēšu ne savas, ne kāda cita cilvēka privātās lietas. Šķiršanos atzīstu. Tas ir juridiski noticis fakts, par kuru cilvēkiem ir jāzina. Sabiedrību interesē šādi fakti par privāto dzīvi, īpaši, ja tie saistīti ar politiķiem, tāpēc arī Ināra par notikušo informēja un tas tika nodots atklātībai. Es nevēlos īpaši komentēt, kāpēc tā ir noticis, citiem medijiem esmu atteicies vispār ko teikt. Man nav daudz piebilstama tam, ko ir teikusi Ināra. Es viņu ļoti cienu, mums attiecības joprojām ir ļoti labas. Bet esam šķīrušies,” pagājušā gada septembra nogalē sacīja Jansons.

Jaunā mīla gaida bērnu

Pēc žurnāla „Kas Jauns” rīcībā esošās informācijas, Mūrnieci pametušais Jansons jau no pagājušā gada rudens dzīvo kopā ar Okupācijas muzeja Sabiedrisko lietu vadītāju Inesi Krieviņu. Viņa ir trīs bērnu māte, un kopš pagājušā gada 2. novembra Ineses statuss sociālajos tīklos ir „šķīrusies”.

Ritvara Jansona profilā vēl pagājušās nedēļas vidū bija skatāmi foto, kur Ritvars un Inese kopā atpūšas Lieldienās. Inesei ir skaidri samanāms grūtnieces vēderiņš. Ne Inese, ne Ritvars gan par šo priecīgo notikumu neko plašāk teikt nevēlējās. No komentāriem viņi atteicās, pamatojot nerunāšanu ar to, ka tā ir viņu privāta lieta. Interesanti, ka pēc sarunas ar „Kas Jauns” itin zibenīgi no Ritvara profila sociālajos tīklos pazuda viņa un Ineses kopbildes.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atzīstas, ka šķīrusi laulību


Edgars Orlovs / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Facebook.com