Slavenības
2009. gada 18. aprīlis, 15:14

Znaroka meita modele

Jauns.lv

Skarbā hokejista un trenera Oļega Znaroka (46) atvases nepavisam neiet tēva pēdās. Atšķirībā no Oļega, kurš pieradis publiku pārsteigt ar hokeja spēli, viņa jaunākā meita mūs iepriecina, demonstrējot tērpus.

Pavasaris Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim ir saspringts laiks — notiek aktīva gatavošanās pasaules čempionātam. Kaut arī komanda trenējas vairākas reizes dienā, Oļegs Znaroks tomēr atrod laiku, lai apmeklētu ar hokeju pavisam nesaistītus pasākumus. Kas Jauns sastapa hokeja leģendu vienā no Rīgas Modes nedēļas skatēm. Varētu domāt, ka Oļegu hokejs ir tik ļoti nogurdinājis, ka, lai atslēgtos no ikdienas, viņš ar interesi vēro augsto modi, taču patiesība ir pavisam cita. Izrādās, viņš kopā ar sievu Ilonu bija ieradies atbalstīt jaunāko meitu Alisi (16), kura jau pārus gadus ir profesionāla modele.

Tēvs ar meitām lepojas

Oļega un Ilonas Znaroku ģimenē aug divas meitas — Alise (16) un Valērija (20). Kad ģimenes galva spēlēja hokeju Vācijā, abas mācījās turienes skolās un aizrāvās ar tenisu. Tagad vecākā meita joprojām dzīvo un studē Vācijā, bet jaunākā mācās Rīgā, Herdera vidusskolas 10. klasē, un lieliski prot arī vācu un angļu valodu.

Modeļu biznesā Alise ir jau kopš 14 gadu vecuma — meiteni uzaicināja pamēģināt, un viņa piekrita. Pašlaik Alise Znaroka jau ir viena no aģentūras Natalie perspektīvākajām modelēm. To pierāda arī viņas dalība Rīgas Modes nedēļā, kurā Latvijas Modeļu asociācijas aģentūras deleģēja tikai labākās no labākajām. Lai tiktu uz mēles Rīgas Modes nedēļā, Alisei vajadzēja izturēt pamatīgu atlasi.

Vai modeles tēvs konsultē meitu modes lietās? „Nē, Oļegs tajā visā ne pārāk labi orientējas, tāpēc balsstiesības ģimenē šoreiz viņam nav,” smejas Znaroka sieva Ilona, taču piebilst: „Tomēr modes skates, kurās piedalās Alise, viņš apmeklē regulāri. Kā jau ikviens tēvs, Oļegs ļoti lepojas ar meitu!”

Vēlas darboties modes pasaulē

Alises mamma teic, ka meita vairs nespējot sevi iedomāties ārpus modes industrijas un nākotni vēlas redzēt tikai tajā. „Protams, viņai patīk viss, kas saistīts ar modi. Bet Alise lieliski mācās, tāpēc man personīgi būtu žēl, ja no viņas iznāktu tikai un vienīgi modele. Ir taču arī citas lietas šajā sfērā, kur var sevi realizēt. Par laimi, meita to arī saprot, jo, nesen, piemēram, pieteicās fotografēšanas kursos. Esmu pārliecināta, ka konkrētu jomu, kurā varēs sevi īstenot maksimāli labi, Alise atradīs,” ir pārliecināta modeles mamma un Oļega Znaroka dzīvesbiedre Ilona.

Artūrs Jurkevičs, Juris Vaidakovs/Foto: Daniils Žilinskis