Krievu zvaigžņu supernams
Slavenības
2009. gada 1. jūnijs, 18:07

Krievu zvaigžņu supernams

Jauns.lv

Jūrmalā ir kāda māja, kurā dzīvokļus sapirkušās galvenokārt Krievijas šovbiznesa zvaigznes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut arī nekustamo īpašumu jomā Latvijā iestājusies pamatīga krīze, daži joprojām gatavi maksāt pamatīgas naudas summas, lai dabūtu mitekli pie Baltijas jūras. Tie ir ietekmīgi ļaudis kaimiņvalstī Krievijā — mūziķi, uzņēmēji, sportisti, šovbiznesa zvaigznes. Interesanti, ka viņu izvēle kritusi nevis uz piejūras privātmājām, bet uz vienu daudzdzīvokļu namu Jūrmalā.

Miljons par dzīvi sanatorijā

Krievijas slavenību noskatītais nams nav nekāds jaunais — Lielupes priežu mežu ieskautā sešstāvu ēka uzcelta jau tālajos 70. gados, un tajā atradās Baltijas kara apgabala sanatorija. Kad 90. gados padomju armijas virsnieki un viņu madāmas sanatoriju atstāja, ēka ilgus gadus bija patukša, līdz 2002. gadā to pārbūvēja par mūsdienīgu daudzdzīvokļu namu.

Uzreiz pēc renovācijas Lielupes „Marienbāde” kļuva populāra turīgu Krievijas un arī Latvijas pilsoņu vidū, tāpēc teju gada laikā visi 90 dzīvokļi tika pārdoti. Taču tiem, kas „treknajos gados” šajā zvaigžņu mājā nepaspēja iegādāties īpašumu, nav jāskumst, jo šobrīd vairāki dzīvokļi joprojām ir pārdošanā.

Tā, piemēram, 50 kvadrātmetru mitekļa vērtība ir apaļi 100 000 latu, bet, kā vēsta interneta sludinājumi, iespējams nopirkt arī krietni dārgāku dzīvesvietu. Proti, ekskluzīvs dzīvoklis ar četrām guļamistabām, četrām tualetēm un septiņiem (!) balkoniem maksā „nieka” miljonu ar kapeikām — 1 089 347 latus. Savukārt, ja ir vēlme nevis nopirkt pašu īpašumu, bet padzīvot blakus Krievijas zvaigznēm un izmantot iespēju slaveniem kaimiņiem palūgt sāli vai sērkociņus, tad divistabu dzīvokli šajā bijušajā Jūrmalas sanatorijā var īrēt par 1000 latu, piemaksājot vēl komunālos izdevumus.

Kaimiņos Zadornovs un Masļakovs

Un nu pats galvenais — kas tad ir šīs Krievijas slavenības, kuras ne tikai iekārojušas šo māju, bet arī nopirkušas tajā dzīvokli?

Pēc kasjauns.lv rīcībā esošās informācijas, Jūrmalas „Marienbādē” miteklis pieder slavenajam „Jautro un atjautīgo kluba” (KVN) vadītājam Aleksandram Masļakovam, skandalozajam miljonāram Šabtajam fon Kalmanovičam (pazīstams kā vairāku sporta superkomandu īpašnieks un ģenerālmenedžeris), dziedātājam Valērijam Sjutkinam un citiem. Arī populārajam humoristam Mihailam Zadornovam, kurš gan dzīvokli pārrakstījis dzīvesbiedrei Veltai Zadornovai.

Runā, arī ka šajā Jūrmalas zvaigžņu mājā īpašums pieder leģendārajam Krievijas hokejistam — vienam no labākajiem vārtsargiem pasaulē Vladislavam Tretjakam. Viņš ir labos draugos ar bijušo politiķi Ingrīdu Ūdri, pērn Jūrmalā apmeklēja arī dziedātāju konkursu „Jaunais vilnis”, bijis Latvijā 2006. gadā, kad Rīgā notika pasaules čempionāts hokejā.

Arī Lagutenko dzīvo Jūrmalā

Izrādās, ka arī slavenās krievu grupas „Mumi Troļļ” līderis Iļja Lagutenko (40) tik ļoti mīl Latviju, ka Jūrmalā par lielu naudu nopircis ekskluzīvu mitekli. Tas gan nav vienīgais īpašums, ko Lagutenko iegādājies Latvijā. Viņam pieder lepns dzīvoklis Vecrīgā, kurā plānojis uzturēties pāris reizes gadā. Tiesa gan – pērn rudenī mūziķis šo dzīvokli izlika pārdošanā.

Savukārt savā otrajā mājā, kas atrodas Vecrīgas greznajā Jaunielā Lagutenko kopā ar biznesa partneriem plāno atvērt nelielu viesnīcu „Hotel Justus” ar 45 numuriem. Lai saņemtu kredītu, Lagutenko bija spiests šo māju ieķīlāt, un, kā viņam krīzes laikā veicas ar viesnīcas būves darbiem, pagaidām nav zināms.

Juris Vaidakovs/Foto: ITAR–TASS, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva