„UgunsGrēku” pamet pensionāri?
Slavenības
2009. gada 27. jūnijs, 13:51

„UgunsGrēku” pamet pensionāri?

Jauns.lv

Līdz ar bažām par strādājošajiem pensionāriem, kuri drīzumā varētu zaudēt 70 procentus no pensijas, satraukušies arī seriāla „UgunsGrēks” skatītāji. Vai tiešām jau rudenī atklāsim, ka tukša ir palikusi Aivara Pētersona viesnīca un vismaz pieci aktieri atstājuši darbu pensijas dēļ?

Pēdējā laikā no darba atsakās gan strādājošie pensionāri izglītības iestādēs, gan citās valsts un pašvaldības institūcijās, jo līdz ar jaunajām likuma normām baidās zaudēt 70 procentus no savām pensijām. Tāpēc tikai saprotams, ka skatītāji nobažījušies arī par aktieriem. Aizvadītajā seriāla „UgunsGrēks” sezonā bijām ieraduši ik vakaru sastapties ar iemīļotiem aktieriem, kuriem nu jau kādu laiku oficiāli piešķirts arī pensionāra statuss. Piemēram, pensionāri ir pats viesnīcas saimnieka Aivara Pētersona lomas atveidotājs Uldis Dumpis (65), šiverīgā virtuves saimniecīte Mildiņa jeb Ilze Vazdika (65), uzņēmējs Vadims Felzenbahers jeb Jakovs Rafalsons (62) un viesnīcas administrators Miervaldis jeb Leons Krivāns (71).

Taču, par spīti bažām, «UgunsGrēka» viesnīcas cienījamajam aktieru „ziedam” ar krīzes procentiem deldēta pensija netikšot, mierina seriāla producente Baiba Saleniece. Viņa skaidro, ka aktieri par darbu „UgunsGrēkā” saņem autoratlīdzību un šis atlīdzības veids neietekmēs pensijas apmēru. Vismaz tā to pagaidām paredz Labklājības ministrijas normas.

Domu, ka kāds no pensionētajiem aktieriem varētu nedarboties seriāla jaunajā sezonā, nepieļauj arī seriāla režisore Inta Gorodecka. „Neticu, ka aktieri varētu iespaidot ar pensiju, pat ja ķertos klāt arī autoratlīdzībām. Jo seriāls pirmām kārtām ir mūsu visu sirds darbs. Manuprāt, vairāk par ietaupītajām „kapeikām” (kas lielā gadījumā pensiju tā arī ir) aktierim vajadzīgs gandarījums, ko viņš var saņemt uz skatuves,” ir pārliecināta režisore.

Ieva Valtere/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, TV3 publicitātes foto

­