„Prāta vētras” liktenīgās sievietes
Slavenības
2009. gada 1. jūlijs, 16:12

„Prāta vētras” liktenīgās sievietes

Jauns.lv

Lai gan „Prāta vētra” jau ilgus gadus ir viena no pelnošākajām Latvijas grupām, populārās mūziķu apvienības dalībnieki savām mīļotajām sievietēm neliedz strādāt arī pašām. Turklāt 17. jūlijā Salacgrīvā uz vienīgo savu šīs sezonas koncertu Latvijā festivālā „Positivus” populārās grupas mūziķi dosies kopā ar savām otrajām pusītēm.

Kaupere taisa žurnālu vākus

„Prāta vētras” solista Renāra Kaupera sieva Agnese Kaupere jau daudzus gadus strādā kā stiliste. Modes zinības un grima mākslu Agnese apguvusi ne vien Latvijā, bet arī citur pasaulē. Pērn pavasarī pēc astoņus gadus ilgas sadarbības ar izdevniecību „Santa” Kaupere aizgāja no līdzšinējās darbavietas, un nu jau ilgāk nekā gadu darbojas kā žurnāla „Una” stila un modes redaktore, rūpējoties gan par žurnāla vāka, gan modes lapu vizuālo noformējumu. Ikdienā Agnese ir gādīga un mīloša māmiņa 13 gadus vecajiem dvīņiem Edgaram un Emīlam, kuri, sekodami tēta Renāra Kaupera pēdās, arī pievērsušies muzicēšanai un kopā spēlē grupā „Žirafes”.

Jubalta sieva strādā skolā

Ģitārists Jānis Jubalts un viņa sieva Dace Jubalte šogad svin devīto kāzu jubileju. Mūziķa kundze jau 10 gadus strādā par skolotāju Jelgavas 3. pamatskolā. Tāpat kā meitiņa Helēna Paula (8), arī viņas māmiņa Dace šai pavasarī pabeidza „pirmklasnieces” gaitas (tiesa gan kā skolotāja), un, neņemot vērā uz algu samazinājumu, darbu skolā Jubalte sola nepamest, un šoruden zinības palīdzēs apgūt otrās klases skolēniem. Kā atzīst Dace, pa vasaru Jubaltu ģimene dzīvo Jūrmalā, un tad viņa sevi pilnībā velta vasaras baudīšanai un rūpēm par ģimeni. „Mums patīk brīvo laiku pavadīt kopā. Gan ejam uz jūru peldēties, gan vizināmies ar velosipēdiem. Protams, arī uz „Prāta vētras” koncertu „Positivus” festivālā ar meitiņu dosimies līdzi Jānim,” atklāj Jubalta dzīvesbiedre.

Mihelsona mīļotā auklē meitu

Arī „Prāta vētras” dalībnieks Māris Mihelsons šo vasaru izbauda kopā ar ģimeni. Mūziķa mīļotā meitene Santa Bindemane, ar kuru Mihelsons ir kopā nepilnus četrus gadus, pašlaik audzina divarpus gadus veco meitiņu Maiju, bet nākamā gada sākumā pošas bakalaura darba aizstāvēšanai, lai iegūtu bakalaura grādu biznesa augstskolas „Turība” sabiedrisko attiecību fakultātē. Pirms meitiņas piedzimšanas Santa guvusi arī praktisku pieredzi šajā sfērā, darbodamās koncertaģentūrā „Latvijas koncerti”. Kā atzīst Santa, jau nepilnu gadu viņai ir arī kāda īpaša nodarbe. „Esmu aizrāvusies ar ajūrvēdu, kas nodrošina ne tikai veselīgu dzīvesveidu un ievieš ikdienas dzīvē lielisku režīmu, bet palīdz arī bērna personības attīstības veicināšanā. Vēl apgūstu arī vācu valodu.” Mihelsona draudzene neslēpj, ka ar nepacietību gaida „Prāta vētras” koncertu”, jo pēc viņas domām, koncerta apmeklējums būšot jauks veids kā atpūsties kopā ar ģimeni. „Arī mēs ar Maijiņu brauksim uz „Positivus” festivālu. Līdz šim nekad neesmu bijusi tāda tipa pasākumos, un šogad tiešām uzstājas īstas zvaigznes!” priecājas Santa Bindemane.

Rogas draudzene – vizāžiste

„Prāta vētras” bundzinieks un videoklipu autors Kaspars Roga pēc šķiršanās no sievas Aijas Grimzes (tagad – Aijas Auškāpas), jau nepilnus trīs gadus ir kopā ar repera Gustavo bijušo draudzeni Evitu Liepiņu. Arī Rogas draudzene cītīgi darbojas „Prāta vētrā” - gan fotosesijās un

videoklipos veidojot mūziķiem grimu, gan arī pati filmējoties. Evita Liepiņa jau vairākus gadus ir cieši saistīta ar šovbiznesu, un jau kļuvusi par vienu no pieprasītākajām grima speciālistēm. Izskatīgā blondīne kā vizāžiste darbojas gan dažādos žurnālos, gan reklāmās, gan arī kino. Liepiņas veikumu iespējams novērtēt, piemēram, režisores Unas Celmas filmā „Nerunā par to”.

Inta Mengiša/Foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva