Vilde kaila Alpu ledājos
Slavenības
2009. gada 1. oktobris, 07:18

Vilde kaila Alpu ledājos

Jauns.lv

Pasākumu organizētāja, uzņēmuma „Chocolate Events” īpašniece Sindija Vilde būs mežonīga ledus pavēlniece fotogrāfa Sergeja Kondrašina erotiskajā kalendārā. Par to, kā tapa viņas kailfoto, stāsta pati modele.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoreiz fotogrāfs Sergejs Kondrašins ar visu komandu devās iekarot Gašteina ledājus Austrijas Alpos gandrīz 3000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Viņa modelei Sindijai Vildei vajadzēja pozēt kailai sniegā un uz klinšu radzes. Tomēr vairāk par aukstumu un augstumu Vilde bija sabijusies no atkailināšanās, jo to nekad iepriekš fotogrāfa priekšā nebija darījusi.

No sesijas gribēja aizbēgt

Nesen Sahāras tuksnesī kalendāram fotografējās dziedātāja Amber jeb Aija Vītoliņa. Tā kā Sindija Vilde ir viņas menedžere un draudzene, pirms lēmuma pieņemšanas viņa pamatīgi izprašņājusi Aiju par kailfoto sesijā piedzīvoto, kas Vildi iedrošinājis. „Viņa toreiz atbrauca tik pārlaimīga — „ā, es gribu atpakaļ!”, viņa teica!” atceras Sindija.

Tomēr ar Vildi neesot bijis tik vienkārši. „Godīgi sakot, es ļoti baidījos. Brīdī, kad sapratu — tā, tagad man ir jāvelk nost visas drēbes un jānostājas fotogrāfa priekšā kailai, galvā pazibēja doma — nē, bet varbūt labāk nevajag? Goda vārds!” Vilde atzīstas, ka pēdējā brīdī vēlējusies bēgt prom.

Tomēr Kondrašina komanda drīz tika pie atraktīviem Vildes kailfoto. Kā? Atbildi uz šo jautājumu, šķiet, īsti nezina pat Sindija. „Kondrašins māk. Viņš patiešām māk atraisīt!” Vilde ir patīkami pārsteigta par rezultātu. „Es pamazām iegāju azartā un vairs nekautrējos. Nejutu arī, kā paskrien laiks vai ka man ir auksti,” viņa piebilst.

Garām soļojošie austriešu pensionāri nūjotāji gan lika sevi manīt. „Man bija dubultšoks — pirmo reizi mūžā fotografējos kaila, un 100 metru attālumā man garām nūjo pensionāri...” ar smaidu atceras Vilde. Viņi gan bijuši solīdi garāmsoļotāji ar bērniem un suņiem, un skatītāju pulciņš, kas lūrētu uz Vildes kailajām miesām, par laimi, neuzradās.

Nosauļojusies un norūdījusies kā „Wild Vilde”

Fotogrāfs Sergejs Kondrašins savās 2010. gada erotiskā kalendāra bildēs vēlas atainot sievieti, kas saplūst ar dabu kā tās neatņemams elements. Kalendārā nonāks tikai viena Sindijas fotogrāfija, taču tās uzņemšanas process bijis pietiekami sarežģīts. „Pirmajā dienā man kalnos vajadzēja kailai pozēt trīs stundas, bet otrajā dienā Alpu virsotnē aizvadījām piecas stundas,” stāsta Vilde. Auksti? Mazliet, kaut saule sildīja un azarts lika aizmirst par drēgnumu. Viņa arī bija labi sagatavojusies — siltie zābaciņi, šalle ap kaklu un ar siltu tēju pildīts termoss pasargāja kailfoto modeli no saaukstēšanās. „Man pat iesnu nav! Galvenais, lai kājas būtu siltas un šalle ap kaklu!” paskaidro Vilde. Un vēl bonusā — dabīgais solārijs par brīvu! Pēc divām dienām Austrijas Alpu saulē Vildes āda kļuvusi gandrīz tikpat brūna kā dziedātājai Amber pēc fotografēšanās kailai Sahāras tuksnesī. „Nezinu, kuras bildes tiks izvēlētas kalendāram, bet man šķiet — tā neesmu es! Fotogrāfijās esmu diezgan agresīva,” Sindija komentē rezultātu. Vai tikai pēc kalendāra iznākšanas viņa nebūs izpelnījusies jaunu palamu „Wild Vilde” (Mežonīgā Vilde. — Angļu val.)?

Vildes draugs saka „jā”

Sindija dzirdējusi, ka puiši parasti nelabprāt atbalsta savas draudzenes, ja viņas nāk klajā ar paziņojumu: es fotografēšos kaila! „Kad man piezvanīja Bogdana (Fotogrāfa Sergeja Kondrašina sieva un kolēģe kalendāra veidošanā — S. L.) un piedāvāja, es uzreiz sev teicu — jā, es to gribu, būs skaistas bildes un interesanta pieredze! Bet tad sāku domāt, ko par mani teiks mamma, tētis, vecāmamma, vecaispaps, draugi, radi, biznesa partneri, un, visbeidzot, ko par to teiks mans draugs Jānis?” (Sindijas Vildes draugs Jānis Spinga — S. L.)? Taču viņš bijis pirmais, kas teicis: „Jā, davai! Būs superforši!” Un Sindija vairs tik ļoti neuztraucās par to, kāds viedoklis būs pārējiem. „Galvenais taču, ka es pati to vēlos! Tagad, pēc fotosesijas, pat cilvēki, kam varētu pret to būt aizspriedumi, ir apskatījuši aizkadra bildes, un viņiem patika!”

Pēc Sindijas domām, tas ir tikai stereotips, ka, bildējoties kailai, jābūt erotikai, seksapīlam. „Bildēs, ko taisa Kondrašins, ir kas tāds, ka tu tiešām jūties dabiski, kā daļa no dabas, vienalga, vai tev ir kāds lieks centimetrs vai tieši pretēji — modeles augums,” sapratusi Vilde.

Sintija Lase / Foto: Sergejs Kondrašins, Aleksandrs Sokolovs, no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva