Rīgā sadauza Visocka mūža nozīmīgāko balvu
Slavenības
2009. gada 26. oktobris, 15:41

Rīgā sadauza Visocka mūža nozīmīgāko balvu

Jauns.lv

Šobrīd pasaulē vienu no bodibildingā visprestižāko sacensību „Mr. Universe” uzvarētājs Aivars Visockis pirmdienas rītā pēc sacīkstēm atgriezās mājās. Rīgas lidostā viņu sagaidīja nepatīkams pārsteigums – nenovērtējamā trofeja ir sadauzīta.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Latvijas titulētākais bodibildinga sportists Aivars Visockis svētdien kļuva par prestižo sacensību „Mr. Universe” uzvarētāju „Masters 50+” kategorijā. Visockis neslēpj, ka izcīnītā trofeja ir šobrīd pasaulē visvērtīgākā šajā sporta veidā, jo tieši uz šo turnīru katru gadu sabrauc pasaules vislabākie dalībnieki. „Vēl neviens sportists no bijušās PSRS līdz šim nebija izcīnījis Mr. Universe titulu! Protams, šī ir mana mūža galvenā trofeja!” uzsver Aivars Visockis, kurš šogad kļuva arī par pasaules čempionu.

Kad ar izcīnīto trofeju – diezgan liela izmēra atlēta statuju – ieradās Londonas lidostā, lidostas darbinieki kategoriski uzstāja, ka šādu balvu nedrīkst vest kā rokas bagāžu lidmašīnas salonā. „Es šo trofeju no rokām ārā nelaidu, saudzēju kā jaundzimušu bērnu, tāpēc, loģiski, nevēlējos to nodot bagāžā. Taču lidostas darbinieki mani pārliecināja, ka viss būs kārtībā. Balva tika speciāli iepakota, pat ietinām to sievas puskažociņā, tad ielikta somā un speciāli aptīta ar lenti ar uzrakstu „Fragile” – tā, lai ikviens saprastu, ka tā ir plīstoša krava un pret to jāizturas īpaši saudzīgi. Turklāt lidostas darbinieks pats savām rokām šo somu prātīgi aiznesa uz lidmašīnas bagāžas nodalījumu,” notikušo atstāsta Aivars Visockis.

Diemžēl Rīgas lidostā vērtīgā trofeja nonāca jau sasista – statujai nodauzītas kājas. „Nezinu, kurš ir pie vainas, taču kaut kā neticas, ka trofeja sasista jau Londonā. Redzot, kā bagāža tika mētāta Rīgas lidostā, nebrīnos un pat esmu pārliecināts, ka trofeja sadauzīta Rīgā. Pieļauju, ka mana soma ar īpašo brīdinošo uzrakstu tikusi nolikta saudzīgi, taču tai uzmests virsū kāds smags koferis. Ja nebūtu balvu ietinis kažokā, tad iespējams tā tagad būtu sasista driskās,” šokā par notikušo ir Aivars Visockis.

Ieraugot, kas noticis ar sportista mūžā visvērtīgāko balvu, viņš uz brīdi pat palicis bez valodas. „Tā mirkļa sajūtas izstāstīt nevar. Dusmas, izmisums – tie vienkārši nav īstie vārdi. Protams, vērsos ar sūdzību. Lidostas darbinieki vaicāja, cik vērtīga ir šī lieta. Kā, cik vērtīga? Tai nav vērtības! Tas ir viss mans mūža darbs, nežēlīgi treniņi, diētas... Es taču visu mūžu gāju, lai izcīnīto šo trofeju, bet te, atgriežoties mājās, pašu dzimtajā Latvijā, man to vienkārši sadauza. Teicu, lai protokolā ieraksta, ka sasistās balvas vērtība ir 20 miljoni. Tā arī tika ierakstīts. Protams, ne jau naudā ir laime, un nekas nespēs kompensēt nodarīto. Ceru arī, ka trofeju izdosies restaurēt, taču rūgtums sirdī ir pamatīgs,” portālam kasjauns.lv savu bēdu izstāsta Aivars Visockis – šobrīd pasaulē vislabākais bodibildinga sportists savā vecuma grupā.

Juris Vaidakovs/Foto: Juris Vaidakovs