"Mis Latvija" dzīve Holivudā
Slavenības
2009. gada 15. novembris, 06:00

"Mis Latvija" dzīve Holivudā

Jauns.lv

„Leonardo di Kaprio nav mans tips” tieši tā pēc tikšanās ar pasaulslaveno aktieri saka 2005. gada titula „Mis Latvija” ieguvēja Kristīne Djadenko. Viņa jau deviņus mēnešus iekaro Holivudu un beidzot ir saņēmusi darba atļauju uz trim gadiem, lai sāktu realizēt savus sapņus.

Kristīne uz ASV devās pirms deviņiem mēnešiem, CBS televīzijas kanāla uzaicināta. Viņu noskatījis amerikāņu producents Maikls Mendelsons. Tomēr loma kārotajā kriminālseriālā „Eleventh Hour” gājusi secen, jo, lai piedalītos provēs, vajadzēja darba atļauju, taču tā bija jāgaida četrus mēnešus. Tikmēr Kristīne dzīvo Mendelsona drauga villā Beverlihilsā, rajonā, kur atrodas mājas ne vienai vien Holivudas slavenībai.

Darba pienākums — apmeklēt kino

Visus šos deviņus mēnešus Kristīne Amerikā nav pavadījusi, rokas klēpī salikusi. „Man patīk strādāt, tāpēc menedžeris man atrada darbu. Strādāju par producenta asistenti, un manos pienākumos ietilpa iesūtīto scenāriju lasīšana, to analizēšana, uzlabošana un nodošana producenta rokās. Tā kā mans darbs ir saistīts ar kino, tad viens no maniem obligātajiem pienākumiem bija apmeklēt kinoteātri vismaz divas reizes nedēļā,” paskaidro daiļava.

Jāpiemin, ka producents, pie kura Kristīne strādā, ir producējis tādas slavenas filmas kā „Matrix”, „Lord of War”, „Runaway Bride” un citas.

Strādā tūristu apskates objektā

Kristīnes darbavieta atrodas Holivudā, un viņa pamanījusi, ka māju, kurā viņa strādā, ļoti bieži brauc aplūkot tūristi. „Vaicāju kolēģiem, kas šajā mājā ir tik īpašs? Izrādās, ka tieši šeit notikusi šausmu filmas „Halloween” pirmās daļas uzņemšana. Tūristiem tā pieejama apskatei tikai no ārpuses, bet man bija iespēja nofotografēties ar galveno briesmoni mājas garāžā,” smejas Kristīne un apgalvo, ka tādā mājā nemaz neesot neomulīgi strādāt.

Savukārt uz šausmu filmas turpinājumu „Helloween II” viņa uzaicināta gan uz pirmizrādi, gan tā saukto „red carpet event” jeb, vienkārši sakot, sarkano paklāju. „Bija ļoti interesanti satikt filmas aktierus, iepazīties ar, producentiem, bet jāteic godīgi, ka pati filma nav manā gaumē — pārāk daudz asiņu un šausmu,” atzīst Kristīne.

Biljarda spēle ar Monako princi Albertu

Holivuda ir viena no tām vietām, kur pastāv ļoti liela iespēja satikt augstākās raudzes aktierus un personības. Tieši tā noticis arī ar latviešu skaistumkaralieni Montekarlo filmu festivālā. „Uz šo pasākumu bija uzaicināts Monako princis Alberts II, un kāds viņa draugs savukārt uzaicināja mani. Pēc tam notika privāta ballīte, kurā iepazinos gan ar pašu princi Albertu, gan arī Holivudas zvaigzni Leonardo di Kaprio,” kā pašsaprotamu lietu pastāsta meitene.

Kristīne neslēpj, ka ar princi Albertu pat izspēlējuši biljarda partiju, bet par Leonardo viņa saka: „Plats smaids, skaistas acis, bet patiesībā — nav mans tips!” Nevienas fotogrāfijas gan no šā pasākuma viņai neesot, jo, lai arī kā gribējies iemūžināt šīs interesantās tikšanās, — privātos pasākumos nav pieņemts skraidīt apkārt ar fotokameru un lūgt autogrāfus.

Kaimiņos Šāronai Stounai

Interesanti, ka Beverlihilsā viņai kaimiņos dzīvo Šārona Stouna, blakus ir filmas „Džezā tikai meitenes” galvenās lomas tēlotāja Džeka Lemona villa, netālu atrodas arī nesen mirušā popkaraļa Maikla Džeksona māja…

Kristīne atzīst, ka Latvijā viss šķiet mīļš un tuvs, taču dzimtenē neesot tādu iespēju kā Amerikā. Tāpēc savu nākotni vismaz turpmākos trīs gadus viņa redz pāri okeānam. Turklāt tagad, kad iegūta ilgi gaidītā darba atļauja, viņu jau gaida uzaicinājums piedalīties kādas filmas provēs. „Tur katru dienu ir jaunas iespējas!” optimistiska un dzīvesprieka pilna ir slavenā latviete, kas cer reiz kļūt slavena arī Amerikā.

Zane Zusta/ Foto no Kristīnes Djadenko privātā arhīva