Rozīte devusies ciemos uz Krištopana Floridas īpašumu
Slavenības
2009. gada 23. decembris, 13:35

Rozīte devusies ciemos uz Krištopana Floridas īpašumu

Jauns.lv

TV šova Koru kari 2 vadītāja Maija Rozīte (25) šonedēļ devusies ilgi gaidītajā atvaļinājumā, un gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu svinēs Amerikā, kur brīvdienas ģimenes mājā Palmbīčā viņai uzdāvinājis mīļotais vīrietis uzņēmējs Kaspars Krištopans (30).

Deviņas stundas ilgajā braucienā uz Ņujorku un pēc tam vairākas stundas garajā lidojumā uz Maiami TV seja ar ekspremjera Viļa Krištopana vecāko dēlu Kasparu devās otrdienas rītā, uzreiz pēc „Koru karu” lielkoncerta „Arēnā Rīga”. „Ļoti lepojos ar Maijiņu, un šo braucienu uz mana tēva Amerikas māju viņai apsolīju kā dāvanu jau tad, kad viņa sāka vadīt „Koru karus 2”. Nu tas brīdis ir pienācis, mēs dodamies uz Ameriku, un esmu pārliecināts, ka šis atvaļinājums mums paies ļoti skaisti,” pirms došanās ceļā kasjauns.lv atzina Kaspars Krištopans.

Uzņēmējs un Vecrīgas kluba „Mad House” līdzīpašnieks un izskatīgā TV seja Maija Rozīte iepazinās aptuveni pirms gada, taču šovasar, kad bija izjukušas abu iepriekšējās attiecības, viņu starpā uzplauka romantiskas jūtas. Nu jau vairākus mēnešus abi dzīvo kopā.

Ziemassvētkos dāvinās sunīti

Abi neslēpj, ka ir neprātīgi iemīlējušies. Gan Maija, gan Kaspars viens otru ikdienā cenšas iepriecināt ar dažādām mīļuma izpausmēm un palutināšanu. „Abi ļoti daudz strādājam, tāpēc diendienā varbūt neesam viens otram blakus tik bieži, kā gribētos. Tāpēc sagādāt prieku otram cilvēkam ir jo īpaši patīkami,” atzīst Maija, atzīdamās, ka neatceras rītu, kad mīļotais viņai nebūtu gultā pasniedzis kafiju. Arī brokastis pārītis brīvdienās parasti ieturot gultā. Tās vienu dienu abiem gatavojot Maija, bet otru dienu — Kaspars. Krištopans slavē, ka viņa draudzenei lieliski padodoties ēdienu gatavošana. Kamēr viņš pats par brokastīm vairāk uztaisīt neuzdrošinoties, Rozīte virtuvē esot tikpat talantīga, kā vadot TV šovu. „Starp citu, Maija lieliski cep zivis. Vasarā, kad bijām laukos, viņai atklājās pavisam jauns talants — makšķerēšana, kas ir arī viens no maniem vaļaspriekiem. Ar spiningu Maijai izdevās noķert ne vienu vien zivi. Pēc tam paši tās cepām, un izdevās dikti garšīgi. Tagad zivis uzturā lietojam diezgan daudz,” stāsta Kaspars Krištopans, piebilzdams, ka no došanās makšķerēt Maiju būtu grūti atrunāt. „Reiz spontāni aizbraucām uz laukiem, un Maija nebija paņēmusi līdzi piemērotus apavus… Tā nu viņa ezera krastā ar spiningu rokās stāvēja augstpapēžu kurpītēs. Skats patiešām bija komisks,” cieši apkampdams draudzeni, mīļi smaidot atzina Maijas Rozītes draugs.

„Mēs ļoti gribam sunīti, tādu mazu, mīļu sanbernāriņu, ko ņemt gultā,” atklāj Maija, kura neslēpj, ka uz Ziemassvētkiem patiešām mīļotajam vīrietim, kurš ļoti mīl suņus, iecerējusi uzdāvināt četrkājainu draudziņu. Tiesa, mīlulis diez vai būšot sanbernāra lieluma, jo dinamiskā dzīvesveida dēļ Kaspars un Maija tomēr izlēmuši iztikt ar neliela izmēra suņuku.

Saule 300 dienas gadā

Pirmo reizi Floridu kopā ar ģimeni Vilis Krištopans apmeklēja pirms deviņiem gadiem. Par Krištopanu ģimenes otrajām mājām Florida kļuva, kad saulainais tropiskais klimats izrādījies dziedinošs uzņēmējam, kuru jau vairākus gadus moka bronhiālā astma, turklāt viņa jaunākais dēls Kristaps izlēma studēt Maiami universitātē.

Pēc pāris gadiem ģimene iegādājās māju elitārā rajonā West Palm Beach.

„Floridā es burtiski atdzīvojos — vispār aizmirstu par zālēm! Lai uzlabotu veselību, pēdējos gadus uz Floridu lidoju katru ziemu. Bronhiālā astma ir sekas manai ilgstošajai profesionālā basketbolista karjerai — es taču laukumā pavadīju 15 gadus! Spēlēju, kā saka, sevi visu atdodot. Spēlēju pat tad, kad man bija plaušu karsonis! Pat ar 40 grādu temperatūru, lai arī ārsti mani brīdināja, ka veselībai tas ir ļoti bīstami. Bet toreiz es biju jauns, par sekām nedomāju. Latvijā dzīvoju no zāļu injekcijām, un vienīgais glābiņš ziemas periodā ir klimata maiņa,” īsi pēc īpašuma iegādes skaidroja Krištopans.

Laika apstākļi šajā Amerikas dienvidu štatā patiešām ir nevainojami: saule spīd 300 dienas gadā, un pārsvarā Floridā ir tikai divi gadalaiki — karstā sezona un lielā karstuma sezona.

Diemžēl par paradīzi zemes virsū šo vietu gan nevar nosaukt — katru gadu pussalā vairākas reizes plosās viesuļvētras, kas rada milzu postījumus, un pērnruden vētrā nolauzta palma redzama arī Krištopanu nama durvju priekšā.

Ciemos pie Donalda Trampa

Tomēr bēdas par saskādēto kociņu pilnīgi noteikti remdē neierobežotās golfa spēles iespējas. Jau daudzus gadus visa Krištopanu ģimene ir kaislīgi golferi, un gluži kā sviestmaize viņiem ir iespēja dzīvot rokas stiepiena attālumā no elitāra Dienvidfloridas golfa kluba! Arī Kaspars Krištopans nosolījies draudzenei Maijai Rozītei iemācīt golfa spēli. Ļoti ticams, ka tas viņiem izdosies tieši šā atvaļinājuma laikā Floridā.

„Šeit ir arī tenisa korti, savs baseins pie mājas, lielais baseins, kurā peldēties var visi, kas dzīvo šajā teritorijā, sporta klubs un pavisam netālu arī okeāns,” pieejamos labumus Floridas mājā noskaita uzņēmēja visjaunākā atvase, 17 gadu vecā Nikola Krištopane, kura pavasarī gatavojas pabeigt vidusskolu Palmbīčas elitārajā skolā „The Banjamin School”. „Mums kaimiņos dzīvo visādas slavenības un miljonāri. Pati gan esmu redzējusi vien dziedātāju Selīnu Dionu, kas, stumjot bērna ratiņus, skrēja rīta krosu. Pavisam netālu mitinās nekustamo īpašumu magnāts Donalds Tramps. Vecāki, starp citu, pirms dažiem gadiem bija pie viņa ciemos. Tramps bija sarīkojis viesības, un kāds no kaimiņiem bija sarūpējis ielūgumus arī maniem vecākiem.”

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš, no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva