Madonnas meita Lurdesa. Tikpat stilīga kā mamma
Slavenības
2010. gada 21. janvāris, 06:02

Madonnas meita Lurdesa. Tikpat stilīga kā mamma

Jauns.lv

Popmūzikas karalienes Madonnas meitai Lurdesa ļoti līdzinās savai mammai dziedātājas karjeras sākumposmā. Meitenei šobrīd topā ir 80. gadu stiliņš, un tā vien šķiet, ka apģērbi būtu palienēti no mammas garderobes laikā, kad viņa ieguva pasaules slavu. Lurdesas stila izjūta jau iemantojusi daudz atzinīgu vārdu.

Madonnas meita Lurdesa Marija Čikone Leona patlaban ļoti līdzinās savai mammai 80. gados. 13 gadu vecajai jaunkundzei šobrīd topā ir mežģīņoti cimdiņi, legingi un kaklarotu virtenes. Tāpat kā mammai Madonnai albuma Like A Virgin (1984) periodā. Taču „mazā Madonna” nav vienīgā, kas atdarina mammas 80. gadu stilu. Modes tendences atgriežas, un šī ir viena no „karstākajām” jaunajā sezonā. Arī citas pasaulē zināmas zvaigznes iecienījušas aizmirsto 80. gadu stilu — dziedātājas Rianna, Lady Gaga un Bijonsē, kā arī aktrise Miša Bārtone.

Kauns par mammu

„Manai meitai tagad ir periods, kad topā ir tik ļoti apspīlēti džinsi, ka viņa tik tikko spēj tajos saliekt ceļgalus,” par tīņa vecumu sasniegušo jaunkundzi saka Madonna. „Es viņai mūždien saku — vai tu varētu uzvilkt arī kaut ko citu? Tev ir skapis pilns ar drēbēm, bet tu katru dienu valkā vienas un tās pašas bikses. Un, lūdzu, uzliec jostu, — es nevēlos redzēt pliku dibenu, kad tu nolieksies.”

Pagaidām vēl Lurdesas apģērbu izvēli var saukt par samērā konservatīvu. Meitene atklāti atzinusi, ka nejustos ērti tik atkailinošos tērpos, kādus mamma nēsā uz skatuves. „Tas nepavisam nav manā stilā,” bilst popmūzikas karalienes vecākā meita.

Lurdesa (ģimenē saukta par Lolu) ar kritisku aci novērtē mammas apģērbus un izsaka arī skarbas piezīmes, ja kas nepatīk. Tā, piemēram, pirms dažiem gadiem, kad Madonna vēl gāja pretī meitai uz skolu, Lolai bija kauns par mammu un viņa centās aizrādīt, lai tā beidzot ģērbjas „kā normāls cilvēks”. Ikdienā, kad popdīva nav uz skatuves un neapmeklē saviesīgus pasākumus, viņa ērti jūtas treniņtērpā un šādā apģērbā bieži ieradās arī skolā pēc meitas. „Es jūtos labi ar aukliņu savelkamās biksēs un gumijas zābakos,” norāda Madonna. „Bet meita bija ļoti dusmīga, ka ierados skolā treniņtērpā. Viņa nemitīgi pārmeta, lai ģērbjos normāli. Manuprāt, Lola vēlējās redzēt vienmēr sapucētu mammu, bet tas nav manā gaumē. Mani bērni vēl ir par jaunu, lai saprastu ērto apģērbu priekšrocību, bet esmu pārliecināta, ka pēc vairākiem gadiem viņi jutīsies tāpat. Arī mans vīrs (Kinorežisors Gajs Ričijs ar kuru dīva bija precēta astoņus gadus un pērn šķīra laulību. — G. O.) bieži mēdza pasmieties par manu ikdienas apģērbu izvēli.”

Mammai un meitai nereti iznāk strīdi, jo Madonna ne vienmēr akceptē Lolas izraudzītos apģērbus. Tomēr viņa nekad nekritizē meitu, ja viedoklis atšķiras. Madonna uzskata, ka šādi meitas un mātes strīdi ir ļoti normāla parādība, ja bērns ir sasniedzis pusaudžu vecumu. Turklāt zvaigzne ir pārliecināta, ka šādi strīdiņi ir pat vajadzīgi, lai meita iemācītos aizstāvēt savu viedokli. „Es vēlos, lai viņa iemācās diskutēt un pastāvēt par savu viedokli,” norāda Madonna. „Ja viņa spēj stāties pretī man, viņa dienās spēs stāties pretī jebkuram!”

Labākās draudzenes

Amerikāņu mūzikas žurnālam Rolling Stone Madonna atzinusi, ka Lurdesa viņai ir vairāk nekā tikai meita. Kaut arī sasniegusi spuraino tīnes vecumu, Lola mammai esot labākā draudzene un persona, no kuras viņa vienmēr var gaidīt absolūtu atklātību. Meita klaji acīs pateiks to, kas viņai nepatīk un derdzas.

Madonna katru dienu uzzina ko jaunu, ja jau līdzās ir tik jauna draudzene. Piemēram, Lola regulāri iepazīstina mammu ar jaunumiem mūzikā. Popmūzikas karaliene to novērtē ļoti pozitīvi, jo šādi viņai nezūdot saikne ar pasaulē notiekošo un arī pašai ir stimuls iet laikam līdzi un nemitīgi mainīties: gan muzikāli, gan vizuāli. Mūzikas jaunumu apzināšana palīdz arī paplašināt popdīvas redzesloku un arvien meklēt jaunas sadarbības iespējas, kādas viņai citādi, iespējams, pat neienāktu prātā. „Lurdesa pievērsa manu uzmanību grupai The Ting Tings,” atzīmē Madonna. „Viņai ļoti patīk My Chemical Romance, un aiz muguras jau ir brāļu Džonasu ēra. Meita jūsmo par Lady Gaga, Riannu, Ciāru, T.I. un Džastinu Timberleiku. Lola burtiski dzīvo ar iPod austiņām ausīs.”

Stila padomus jautā meitai

Lurdesa esot arī liels un neaizvietojams palīgs mammas koncertturnejās. „Viņa palīdz apģērbt dejotājus kulisēs,” stāsta Madonna. „Viņai ļoti aizraujas ar frizūrām un meikapu. Lolai patīk eksperimentēt. Viņa ir ļoti talantīga. Meita droši varētu izdot pati savu apģērbu līniju, jo viņai ir lieliska stila izjūta. Visi vaicā, ko viņa domā par kādu konkrētu tērpu. Padomu jautā Lolai, nevis man!”

Kā vienu no labākajām īpašībām Madonna novērtē meitas tiešumu. Lurdesa sauc lietas īstajos vārdos un nemeklē, kā pateikt pēc iespējas maigāk un saudzīgāk. Tālab arī slavenajai mammai bieži patīk uzklausīt meitas viedokli sev svarīgos jautājumos.

„Jā, noteikti jautāju viņas domas,” apliecina popdīva. „Viņa ir līdz skarbumam tieša. Ne tikai ar mani, bet ar jebkuru. Par apģērbu, kāds tev mugurā; par cilvēku, ar ko saticies; mūziku, ko klausies, — par ikkatru viedokli, ko pieņem.”

„Tagad mēs abas nēsājam viena izmēra apģērbus. Lola bieži nočiepj manas drēbes un kurpes. Viņa regulāri ir atrodama, rosoties pie maniem skapjiem. Mēs pašlaik viena otru sajūtam kā draudzenes vairāk nekā jebkad agrāk. Varam arī saķīvēties katru mīļu brīdi. Bet tas pieder pie lietas normālās mātes un meitas attiecībās, kad sasniegts pusaudzes vecums.”

Gundega Oliņa, Foto: Bulls Press