Dana Dombrovska raudājusi aiz laimes, jo piedalīsies deju šovā
Slavenības
2010. gada 9. februāris, 07:00

Dana Dombrovska raudājusi aiz laimes, jo piedalīsies deju šovā

Jauns.lv

Uzaicināta piedalīties šovā Dejo ar zvaigzni 3, Dana Dombrovska aiz laimes izplūst asarās un pateicas Dievam, bet Santa Didžus — vīram par solīto palīdzību.

Strauji tuvojas TV3 šovs Dejo ar zvaigzni 3. Dalībnieku vidū redzēsim raidījuma Māmiņu klubs vadītāju un aktrisi Santu Didžus. Viņa dejos pārī ar sporta deju meistaru Māri Pūci, kuru atceramies no iepriekšējā šova kā dziedātājas Aishas partneri. Cits pāris ir stiliste un vintage veikaliņa Moodroom līdzīpašniece Dana Dombrovska. Kopā ar viņu šovā pirmo reizi iepazīsimies ar sporta deju treneri Aleksandru Aļošinu.

Dieva dāvana par ciešanām

Stiliste un vintage veikaliņa Moodroom līdzīpašniece Dana Dombrovska (32) neslēpj, ka, saņemot piedāvājumu piedalīties šovā, viņa izplūdusi nevaldāmās asarās. Pat šova rīkotāji atzīst, ka iepriekš neko tādu nebija piedzīvojuši.

„Dejas bija mans bērnības sapnis, ko nespēju realizēt dzirdes problēmu dēļ. Mans brālis apmeklēja moderno deju nodarbības, pat piedalījās konkursos, taču es biju spiesta palikt malā…” skumīgi atceras Dana. Būdama septiņus gadus veca, Dana izslimoja meningītu un gandrīz pilnībā zaudēja dzirdi. „Vēl tagad atceros, kā raudāju un lūdzos mammai, lai arī mani laiž dejot. Taču vienmēr saņēmu atbildi, ka dejošanai vajag labu dzirdi, kas ļautu uztvert ritmu. Bez dzirdes deja sagādātu tikai mocības…” iemeslu, kāpēc šī būs pirmā reize deju zālē, skaidro gaidāmā šova dalībniece.

Dana intervijās atzinusi, ka viņai jau no bērnības vajadzējis sevi pierādīt nemitīgos dzīves pārbaudījumos — par spīti dzirdes problēmām, viņa mācījusies vispārizglītojošajā skolā un arī darbiņu meklējusi starp dzirdīgajiem. „Jāatzīst, dzīve ilgu laiku man bija pasaka, ilūzija. Un tomēr es ļoti gribēju būt piederīga īstajai dzīvei,” savulaik intervijā žurnālam Patiesā Dzīve stāstīja Dana.

Pirms vairākiem gadiem Danai ieoperēja dzirdes implantu, kas nu skaņu pasauli ļauj uztvert krietni labāk. „Esmu redzējusi abus deju šovus un ikreiz, kad tos skatījos, likās, manī kaut kas trīsuļo,” pastiepusies uz pirkstgaliem un saspiedusi plaukstas pie krūtīm, izjusti stāsta šova dalībniece. Tāpēc nav brīnums, ka viņas reakcija, pa tālruni saņemot uzaicinājumu, bijusi tieši tāda. „Pārsteigums un prieks bija tik milzīgs, ka es pat nesapratu, ar ko runāju, manā galvā tikai atbalsojās vārdi: dejo, dejo, dejo… Bet no acīm neapturami plūda asaras… Šo iespēju uzņemu kā dāvanu no Dieva — par grūtiem laikiem, ko dzīvē vajadzējis izciest,” spīdot pateicības mirdzumam acīs, smaidot secina laimīgā dejotāja.

Šova organizatori žurnālam Kas Jauns pačukst, ka Dana ir viena no nedaudzajām dalībniecēm, kura žūrijas bargo pārstāvi Valēriju Mironovu pārsteigusi ar apbrīnojamu plastiku un ķermeņa spēju zibenīgi pielāgoties deju partnera kustībām. Tas nozīmē, ka talants neapšaubāmi viņai ir jau ielikts šūpulī!

Zināms, ka gatavošanās šovam nozīmē katastrofālu laika trūkumu, kas neizbēgami ietekmē arī ģimenes dzīvi. Vaicāta, ko par to teiks viņas četrus gadus vecais dēliņš Kristofers (dzimis nu jau bijušajās attiecībās ar mūziķi Andri Kiviču), Dana ir pārliecināta, ka palīdzīgu roku kārtējo reizi sniegs viņas vecāki un draugi, kuri ne reizi vien dzīvē bijuši sargeņģeļi.

„Vīrs, vai atnesīsi pabarot bērnu?”

Aktrise un raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Santa Didžus (37) ir pārliecināta, ka pirmais jautājums, kas viņai tiks uzdots šova sakarā, ir — ārprāts, kā tu, būdama triju bērnu māmiņa, šo visu „pavilksi”!? Bet tieši tāpēc, ka māmiņa, Santa ne tikai piekritusi dejot, bet atzīst, ka deja viņai ir ļoti vajadzīga. „Dejošana būs lielisks veids, kā atgūt formu pēc grūtniecības — vieni iet uz trenažieru zāli un stundām vingro, bet es labāk dejošu,” priecājas Santa, atklādama, ka nodarbības sporta zālē viņai itin nemaz neejot pie sirds.

Kā zināms, Santa ir triju bērnu māmiņa, un jaunākajam — dēliņam Rūdim — tūliņ būs seši mēneši. „Viņam garšoju tikai es, turklāt — ļoti labi,” par attiecībām ar dēliņu jeb to, ka viņš arvien atkarīgs no mammas pupa, stāsta Santa. Abas vecākās atvases — Emīlija (8) un Dāvis Ludvigs (5) — jau apmeklē mācību iestādes, tāpēc Santa ir pārliecināta, ka viņu dienas plānus mammas dejošana nekādi neietekmēs. Taču par pastarīti viņa vienojusies ar vīru — bārmeni Arni Bikšu —, ka dēliņš tiks atnests uz maltītēm, kad vien tas būs vajadzīgs. Un viņš to apsolījis. „Patiesībā Arnis bija pirmais, kuram prasīju atļauju piedalīties šovā. Skaidri un gaiši noprasīju, vai viņš būs ar mieru nest man bērnu uz šovu, lai paēdinātu,” par ģimenes vienošanos stāsta deju šova dalībniece. Viņa piebilst, ka īpašu stresu saspringtā darba režīma dēļ neizjūt, jo visu iespējams paveikt, ja vien ir vēlēšanās un pamatīga plānošana.

Ieva Valtere, Foto: Mārtiņš Ziders, publicitātes foto