Latviete Honkongā nocopē Žanu Klodu van Dammi
Slavenības
2010. gada 24. februāris, 05:12

Latviete Honkongā nocopē Žanu Klodu van Dammi

Jauns.lv

Holivudas grāvējfilmu varonis Žans Klods van Damme atļauj liepājniecei kopā ar viņu atpūsties Honkongas bārā visu nakti arī pēc tā slēgšanas.

 

Ilze ir liepājniece, kas piecus gadus dzīvo un strādā Londonā. Pagājušajā gada vasarā viņa kopā ar labu draugu devās ceļojumā uz Austrāliju un uz pāris dienām caurbraucot viesojās Honkongā. „Interesantākais, ka pirmais, ko pateicu tikko izkāpjot no lidmašīnas, — Honkonga man asociējas ar Žanu Klodu van Dammi,” stāsta Ilze. Taču tajā brīdī viņa pat iedomāties nevarēja, ka jau nākamās dienas vakarā viņai būs lemts satikt savu lielāko elku.

Ilzes mīļākais aktieris jau no bērnības ir bijis viens no pasaules slavenākajiem grāvējfilmu varoņiem — muskuļotais un izskatīgais beļģu aktieris Žans Klods van Damme, kuram šogad oktobrī apritēs 50 gadu. Ilze bērnībā sekojusi līdzi visām viņa filmām, un meitenes istabas sienas bija viscaur klātas ar šā aktiera plakātiem. Par iespēju van Dammi satikt arī dzīvē viņa nav pat uzdrošinājusies sapņot. Neticamā kārtā gandrīz pēc 15 gadiem viņa nejauši sastapusi savu bērnības dienu elku.

Sestdienas naktī, kad Honkongas bāros un klubos notiek vislielākā cilvēku rosība, arī Ilze kopā ar draugu devusies izbaudīt naksnīgo un krāšņo debesskrāpju lielpilsētu. „Iegājām kādā bārā, pasūtījām dzērienus, un pēc neilga laika pie mums pienāca kāds vīrietis,” stāsta Ilze. „Viņš interesējās, no kurienes esam, un, kad pateicu, ka no Austrumeiropas, vaicāja, vai protam sarunāties krieviski?” Tālāk sekoja pats interesantākais — nezināmais vīrietis teicis, ka viņam ir draugs, kam patīk krievu valoda, un viņš vēlētos mūs ar viņu iepazīstināt. „Pagriezu galvu un neticēju savām acīm — manā priekšā stāvēja pats „muskuļu kalns no Briseles”, Žans Klods van Damme!” par unikālo iepazīšanos stāsta Ilze, kurai šis brīdis likās kā sapnis, jo viņa neticējusi, ka kaut kas tāds var notikt!

Atlikušo vakaru viņi pavadījuši kopā — aktieris bijis ļoti draudzīgs un runīgs. Viņš pastāstījis, ka Honkongā atrodas, jo nule tur iegādājies māju. Savukārt vīrietis, kas Ilzi sākotnēji uzrunājis, bija viņa miesassargs. „Izrādījās, ka tas ir Žana Kloda van Dammes iecienītākais bārs, un viņš tur ir patstāvīgais klients, tādēļ, lai arī bāra darba laiks bija beidzies, mēs varējām palikt tik ilgi, kamēr aktieris to vēlējās,” stāsta liepājniece un ir priecīga, ka nejaušības pēc tovakar izvēlējusies tieši šo bāru.

Zane Zusta, Foto: no personīgā arhīva