Deju šovu atstāj Ella un Rihards Mailītis
2010. gada 7. marts, 23:14

Deju šovu atstāj Ella un Rihards Mailītis

Jauns.lv

Neraugoties uz to, ka šovs „Dejo ar zvaigzni 3” noritēja Sieviešu dienas puķainās noskaņās, noteikumi par viena pāra atbrīvošanu bija nepielūdzami – šovu atstāja Elīna Fūrmane un Rihards Mailītis. 28. martā viņi cīnīsies par atpakaļiekļūšanu šovā.

Baleta horeogrāfam Vladimiram Ponomarjovam, Nacionālā teātra un „Muzikālā teātra 7” horeogrāfam Albertam Kivleniekam un deju skolas vadītājai Anitai Šmitei pie žūrijas galda pievienojās Baiba Sipeniece-Gavare, kuras ziņā bija oponēt skarbiem kolēģu izteikumiem un uzmundrināt dejotājus. Interesanti, ka šajā koncertā lielākās uzslavas saņēma tie pāri, kuri iepriekšējā svētdienā izpelnījās skarbāko kritiku. Un otrādi. Gulēt uz lauriem šovā nav iespējams!

Rolands Meržejevskis un Elīza Ancāne džaivu, pēc Vladimira Ponomarjova domām, nodejoja kā 5. klases teicamnieki. Kivleniekam patika Rolanda dzīvīgums, bet Sipeniecei – tas, ka puisis atgādina Kenu (leļļu Bārbijas līgavaini). Žūrijas vērtējums – 31.

Dejotājas Ievas Kemleres partneris Ainārs Ančevskis, kurš pagājušajā reizē žūrijai atgādināja „krīzes laika produktu – nošļukušu un nelaimīgi”, šoreiz ar kvikstepu patīkami pārsteidza. Lai arī Ponomarjovam, skatoties uz Ančevski, prātā nāca „uz stabiņa čurājošs sunītis”, teiktais bija jāuztver kā kvikstepam piederīgs kompliments. Kivlenieks atzina, ka Ančevskis šajā reizē ir „cēlies no pelniem”, bet par pagājušās reizes māksliniecisko kritumu viņš būtu „pelnījis ar slapju airi pa pakaļu”. Ainārs un Ieva saņēma šajā koncertā augstāko žūrijas vērtējumu – 36, ierindojoties pirmajā vietā.

Savukārt žūrijas simpātiju strauju kritumu pēc pagājušās nedēļas lieliskā tango šoreiz piedzīvoja Elīna Fūrmane un Rihards Mailītis ar mīlestības deju rumbu. Kā jau varēja paredzēt, Elīnas šķietami vēsā daba un „mērķtiecīgas biroja darbinieces seja”, pēc Kivlenieka teiktā, atkal izrādījās par dejas klupšanas akmeni. Tiesa, pirmais, ko pamanīja Ponomarjovs, bija Elīnas kleitas neatšūtā apakšmala un Mailīša „ultrafrigīdisms”, kam Elīna zināja iebilst, ka tā nemaz neesot... Par spīti tam, ka šonedēļ pāris pats atzina, ka kopā ar Riharda sievu Violu visi trīs kļuvuši par lielu ģimeni, žūrijai trūka pārliecības par attiecībām. Uzklausot kritiku, Elīna, valdot asaras, bilda, ka arī viņa ir tikai cilvēks... Žūrija šo pāri vērtēja ar viszemāko punktu skaitu – 27.

Vispretrunīgāk vērtētais izrādījās Santas Didžus un Māra Pūces tango smagās roka grupas „AC/DC” pavadījumā. Izraisījis dārdošas skatītāju ovācijas, tas tomēr saņēma žūrijas pārstāvju nievas. Kivlenieks: „Tas bija eksperiments ne pa jokam. Cepuri nost!” Savukārt Šmitei nepatika ne mūzika, ne šāda veida tango: „Nesapratu, ko jūs ar to gribējāt pateikt...” Bet Sipeniece slavēja pāra uzdrīkstēšanos, kas televīzijas šovam nāk tikai par labu, un ieteica Santai neņemt vērā Šmites iebildumus par kaisles trūkumu, jo priekšstati par to cilvēkiem mēdz krasi atšķirties. Būdama profesionāla ballīšu vadītāja, viņa norādīja, ka arī valsi tauta mēdz dejot pie jebkuras mūzikas, tad kālab lai to pašu nedarītu ar tango? Kopvērtējumā no žūrijas šis pāris saņēma tikai par vienu punktu vairāk nekā Elīna un Rihards – 28.

Karīna Tatrinova un Gatis Sevels, rādot rumbu, žūriju „paņēma” ar lielisku aktieru sniegumu. Šmite neslēpa, ka pozitīvais un emocionālais teātris novirzījis uzmanību no tā, kas dejas laikā noticis ar Karīnas kājām. Žūrija, vēlot nākamajos priekšnesumos tomēr sabalansēt aktierisko un tehnisko izpildījumu, pāri vērtēja ar 33 punktiem.

Jānis Auzāns (pēc dejotāja Aleksandra Aļošina domām būdams Ata Auzāns... dēls) un Zane Prokofjeva rādīja „īstu šova tango”. Kivlenieks: „Šitādu tango sen nebiju redzējis – latgalieši ir latviešu spāņi!” Šmite: „Akrobātika izcila, bet tehnika – krietni nepilnīga...” Vērtējums – 34.

Dana Dombrovaks un Aleksandrs Aļošins džaivam klāt ķērās kā savulaik iemīļotās multfilmas „Nu pogoģi...” („Pagaidi tikai”) varoņi – vilks un zaķis. Lai arī azartisks, priekšnesums, pēc Kivlenieka domām, bija pārāk latvisks. Danai vajadzējis būt nekaunīgākai un izaicinošākai. Vērtējums – 31.

Šova iepriekšējā koncerta foto

Ieva Valtere / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva.