Zvaigžņu stils "Oskara" ceremonijā! FOTO
Slavenības

Zvaigžņu stils "Oskara" ceremonijā! FOTO

Jauns.lv

"Oskara" pasniegšanas ceremonija un "sarkanais paklājs" ir vieta, kad novērtēt pasaules slavenāko kino un šovbiznesa cilvēku stilu. Vērtējiet arī jūs!

Zvaigžņu stils "Oskara" ceremonijā! FOTO...

Labākās aktrises gods ticis Sandrai Bulokai par lomu filmā "The Blind Side". Aktrise dienu iepriekš tika kronēta arī kā gada sliktākā aktrise "Zelta aveņu" balvas pasniegšanas ceremonijā.
Labākās aktrises gods ticis Sandrai Bulokai par lomu filmā "The Blind Side". Aktrise dienu iepriekš tika kronēta arī kā gada sliktākā aktrise "Zelta aveņu" balvas pasniegšanas ceremonijā.

„Oskara” ceremonijas modes

Svētdien notikušajā ASV Kinoakadēmijas godalgu pasniegšanas ceremonijā Holivudā filma "The Hurt Locker" ("Sapieris") saņēma "Oskaru" kā gada labākā filma, bet tās režisore Ketrīna Bigelova tika atzīta par gada labāko kinorežisoru, kļūstot par pirmo sievieti, kurai izdevies uzvarēt šajā kategorijā. Kopumā Irākas kara drāma saņēma sešas ASV Kinoakadēmijas balvas, atstājot tās galveno konkurentu - Bigelovas bijušā vīra Džeimsa Kamerona 3D grāvēju "Avatar" ("Avatars") - tikai ar trīs balvām tehniskajās kategorijās. Abas filmas bija nominētas deviņās kategorijās. "Tas patiešām ir tāds brīdis, kas notiek vienreiz dzīvē, citādāk to aprakstīt nav iespējams," sacīja Bigelova, saņemot balvu par labāko režiju. "Es vēlētos to veltīt sievietēm un vīriešiem militārajā dienestā, kas katru dienu riskē ar savu dzīvību Irākā, Afganistānā un citur pasaulē," piebilda režisore. "Lai viņi pārnāk mājās sveiki un veseli."

Filma "The Hurt Locker" ("Sapieris") saņēma balvu arī par labāko oriģinālscenāriju, skaņas montāžu, skaņas miksēšanu un filmas montāžu.

Kategorijā "Labākais aktieris" laurus plūca Džefs Bridžess par veikumu filmā "Crazy Heart", bet labākās aktrises gods ticis Sandrai Bulokai par lomu filmā "The Blind Side". Saņemot balvu 39 gadus pēc viņa pirmās nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai, Bridžess pateicās saviem vecākiem. "Paldies mammai un tētim par to, ka viņi mani ievirzīja tik kaifīgai profesijai," sacīja 60 gadus vecais aktieris.

Tikmēr Buloka, kas vēl pirms 24 stundām tika kronēta kā gada sliktākā aktrise "Zelta aveņu" balvas pasniegšanas ceremonijā par aktierspēli komēdijā "All About Steve" ("Viss par Stīvu"), Holivudas kinoteātrī "Kodak" notikušajā apbalvošanas ceremonijā saņēma savu pirmo "Oskara" balvu. "Es tiešām esmu to nopelnījusi, vai arī jūs gribat no manis tikt vaļā?" jokojot jautāja aktrise. Savu balvu Buloka veltīja "māmiņām, kas rūpējas par mazuļiem un bērniem neatkarīgi no tā, no kurienes tie nāk".

Kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise" uzvarēja Monika (Mo'Nique) par tēlojumu filmā "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire". Viņa ir tikai piektā melnādainā aktrise, kas ieguvusi "Oskara" balvu - pirms viņas pie prestižās balvas bija tikusi tikai Hetija Makdeniela par aktierspēli 1939.gada filmā "Gone with the Wind" ("Vējiem līdzi"), Vūpija Goldberga par sniegumu 1990.gada drāmā "Ghost" ("Spoks"), Halija Berija par 2001.gada filmu "Monster's Ball" ("Monstru balle") un Dženifera Hadsone par 2006.gada filmu "Dreamgirls". Saņemot balvu, 42 gadus vecā aktrise godināja Hetiju Makdenielu. "Es vēlētos pateikties mis Hetijai Makdenielai par visu to, ko viņa izcieta, lai es varētu to neizciest," sacīja Monika. Filma "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" ieguva vēl vienu balvu par labāko adaptēto scenāriju.

Par labāko otrā plāna aktieri atzīts Kristofs Valcs par viņa veikumu filmā "Inglourious Basterds" ("Bēdīgi slavenie mērgļi"). Balvu viņš saņēma no spāņu kino dīvas Penelopes Krusas rokām, kas bija nominēta kategorijā "Labākā aktrise otrā plāna lomā". ""Oskars" un Penelope - tas ir ūber bingo," sacīja austriešu aktieris, aplaimots par Krusas dāvāto skūpstu. "Es nekādā veidā nespēju jums pietiekamā veidā izteikt savu pateicību, taču es varu sākt jau tagad - paldies," piebilda Valcs.

Filma "Up" ("Augšup") par bezbailīgo pensionāru, kas dodas ceļojumā savā mājā ar neskaitāmu balonu palīdzību, saņēma balvu kā labākā animācijas filma, kā arī par labāko mūziku.

82. ASV Kinoakadēmijas apbalvošanas ceremonijas laureāti:

Gada labākā filma: "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākais režisors: Ketrīna Bigleova - "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākais aktieris galvenajā lomā: Džefs Bridžess - "Crazy Heart";

Labākā aktrise galvenajā lomā: Sandra Buloka - "The Blind Side";

Labākais aktieris otrā plāna lomā: Kristofs Valcs - "Inglourious Basterds" ("Bēdīgi slavenie mērgļi");

Labākā ārzemju filma: "El Secreto de Sus Ojos", Argentīna;

Labākais oriģinālscenārijs: Marks Bols - "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākais adaptētais scenārijs: Džefrijs Flečers - "Precious: Based on the novel Push by Sapphire";

Labākā animācijas pilnmetrāžas filma: "Up" ("Augšup");

Labākais mākslinieka darbs: "Avatar" ("Avatars");

Labākais operatora darbs: "Avatar" ("Avatars");

Labākā skaņas miksēšana: "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākā skaņas montāža: "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākā filmas montāža: "The Hurt Locker" ("Sapieris");

Labākā mūzika filmai: - Maikls Džakino - "Up" ("Augšup");

Labākā dziesma: Raiens Ringems un "T-Bone" Bērnets - dziesma "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" no filmas "Crazy Heart";

Labākie tērpi: "The Young Victoria";

Labākā dokumentālā pilnmetrāžas filma: "The Cove";

Labākā dokumentālā īsfilma: "Music by Prudence";

Labākais grims: "Star Trek" ("Zvaigžņu ceļš");

Labākā animācijas īsfilma: "Logorama";

Labākie vizuālie efekti: "Avatar" ("Avatars").

„Oskara” sarkanais paklājs

Kasjauns.lv, LETA /AFP, Foto: Bulls Press