Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uģis Joksts nomierinās, sēžot kokā
Slavenības

Uģis Joksts nomierinās, sēžot kokā

Jauns.lv

Lai arī TV žurnālistam un raidījumu vadītājam Uģim Jokstam no 11. aprīļa LTV1 uzticēta jaunas prāta spēles „V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts” vadīšana, viņš neslēpj, ka savu nākotni profesionālajā ziņā nemaz nesaista ar televīziju.

Uģis Joksts nomierinās, sēžot kokā...
Uģis Joksts par darbu trūkumu televīzijā sūdzēties nevar, bet vienalga viņam tuvāki esot koki un dārzniecība.
Uģis Joksts par darbu trūkumu televīzijā sūdzēties nevar, bet vienalga viņam tuvāki esot koki un dārzniecība.

Pēc analoģijas ar kādu latviešu parunu, par Jokstu var teikt – dod kādus raidījumus gribi, viņš vienalga skatās uz mežu… Vislabāk Joksts jūtoties dabā, žurnālam „Rīgas Viļņi” intervijā atzinis LTV1 rīta raidījuma „Labrīt, Latvija!” vadītājs, sporta apskatnieks un Eirovīzijas nacionālās atlases „seja”. Kā zināms, Joksts savulaik pabeidzis Bulduru dārzkopības vidusskolu un visā nopietnībā gatavojies strādāt par dārznieku. Taču bērnības draugs Guntars Meluškāns (tagad – portāla „draugiem.lv” radošais direktors) viņu pārliecinājis darboties žurnālistikā, tāpēc Joksts pametis darbu pie smagās automašīnas stūres un no Cēsīm pārcēlies uz Rīgu.

Tomēr dabas balss par sevi atgādinot ik brīdi, un nu Joksts to uzklausījis visā nopietnībā. „Man ir viens liels mērķis, bet par to pagaidām es vēl negribu stāstīt. Pagājušajā gadā es pabeidzu neklātienē arboristus – kokkopjus, jo, gadiem ejot, mani joprojām uzrunā dārzniecība,” atzīst Joksts. Iegūtās zināšanas viņš ir gatavs pielietot arī praksē savā mazdārziņā Ādažos un omes mājā Līgatnē. „Man fascinē šī profesija – sēžot 20 metrus augstā kokā un apkopjot to, ir tāds miers! Tur var pārdomāt vai visu dzīvi. Un tas man ir vienlaikus gan hobijs, gan neliels ieņēmuma avots,” atklāj žurnālists. Viņš uz nodarbēm dabā lūkojoties kā uz miera salu un secina, ka Bulduru vidusskola bijis pareizais lēmums dzīvē. „Vienā profesijā nostrādāt visu mūžu nav interesanti, jo, vismaz man, pastāvīgi gribas apgūt kaut ko jaunu. Profesijas izvēlei jāpieiet ar lielu nopietnību, jo nepareizi izvēlēta profesija ir noziegums pret sevi un citiem,” piebilst Joksts, kurš ir divu bērnu tētis un pirms vairākiem gadiem Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā gandrīz kļuvis arī par sporta rehabilitatoru.