Oranžais koris dzīvo pie Auzāna
Slavenības
2010. gada 14. maijā, 06:30

Oranžais koris dzīvo pie Auzāna

Jauns.lv

Kopš TV 3 šova „Dejo ar zvaigzni 3” dalībnieks Jānis Auzāns no durvju ražotnes direktora kļuva par Oranžā Daugavpils kora menedžeri, 150 pakļautos darbiniekus viņš iemainījis pret ģimeni ar 16 dziedošiem „kora bērniem” un jūtas veiksmīgs daudzbērnu ģimenes „tētis”.

Oranžais koris dzīvo pie Auzāna...

­

Oranžais koris brāļu Jāņa un Ata Auzānu vadībā ir kā viena liela ģimene.
Oranžais koris brāļu Jāņa un Ata Auzānu vadībā ir kā viena liela ģimene.

Nesen ar 190.nodziedāto koncertu noslēgusies Oranžā Daugavpils kora koncerttūre pa Latviju. Mēnesi ieturējuši pauzi, dziedošie jaunieši gatavojas muzikālai brīvdabas izrādei „Tas trakais Bellacord šovs” aktiera un režisora Voldemāra Šoriņa vadībā, kā arī „Koru karu” sezonu uzvarētāju – Zaļā kora un Oranžā kora – lielkoncertam Dzintaru koncertzālē 6.jūnijā.

„Kas attiecas uz kori nākotnē, droši vien tikai augustā kopā ar Ati apsēdīsimies un domāsim, ko tālāk,” stāsta par jauno latviešu sekssimbolu atzītais Jānis Auzāns. Viņa brālis Atis Auzāns ir pazīstamais Oranžā Daugavpils kora muzikālais vadītājs.

Svin pirtī un nakšņo Auzāna mājās

„Taisnība, ka šādu kolektīvu savākt nav viegli. Taču esat sadzīvojušies, atraduši emocionālo sapratni un izpausmi, ka būtu žēl to visu pēkšņi zaudēt,” gandarīts atzīst Jānis Auzāns. Par godu 190.kora koncertam un tūres noslēgumam sarīkotas svinības Auzānu dzimtas lauku mājās netālu no Līvāniem – Jersikā. „Mamma bija saklājusi galdu un mēs tā forši pasēdējām. Tā kā pirmdiena bija turpat jau klāt, lielāku ballīti nerīkojām. Iegājām pirtī, bet iztikām bez dejām. Deju mums koncertu laikā ir tik daudz, ka nav vairs spēka dejot pēc tam. Mēs esam brīnišķīgi draugi, kolosāls kolektīvs! Mēs esam ģimene!” ar sajūsmu atzīst Jānis Auzāns.

Tūres grafiks bijis tik saspringts, ka visi kļuvuši par lielu ģimeni un ļoti bieži mitinājušies kopā. „Kad koncertējam Rīgas tuvumā, viss koris dzīvo pie manis mājās – manā Rīgas dzīvoklī! Mājas nav lielas, bet ar divām istabām mums pietiek. Kad saliek visi matračus uz grīdas, kaut kā jau saguļam,” atzīst Jānis.

Viņa pēkšņās kora gaitas ieviesušas korekcijas arī privātajā dzīvē. Kopš dalības šovā „Koru kari”, viņš ticis pie jaunas draudzenes Anitas Levšas, kura arī dzied Oranžajā korī.

Jānis Auzāns par skaisto koristu uzmanību sūdzēties nevar.

Jāņa Auzāna svarīgie dzīves mirkļi

Oranžo bērnu audzināšana

Tāpat kā katrā īstā ģimenē, arī Oranžā kora dalībnieku starpā reizumis valda savas nesaskaņas un nesaprašanās. „Bet tas nebūt nenozīmē, ka mūsu ģimene ir slikta. Šajā „ģimenē” man ir visgrūtākā loma – esmu kora administratīvais vadītājs jeb „ģimenes galva”.  Man ir jāzina viss, kas ar viņiem notiek, jāsavāc kopā un jārisina problēmas – tie ir jaunieši vecumā no 18 līdz 23 gadiem, un visi ir spilgtas personības, visi grib dziedāt! Bet tad viens ir slims, otram skolā jābūt, trešajam eksāmeni, ceturtajam darbs... Tad nu man ir jāuzņemas „ģimenes tēva” loma. Bet es ar to tieku galā, visas nesaskaņas, problēmas es vienmēr ņemu uz sevi un cenšos laicīgi novērst. Mana stiprā puse ir spēja savākt cilvēkus kopā un viņus vadīt,” atzīst Auzāns. Un pagaidām viņam patiesi izdevies visus saturēt kopā. Šobrīd vienīgā, kas atdalījusies no kora, ir tā dalībniece Katrīna. „Viņa ir tikko beigusi skolu, un tagad turpinās mācības ārzemēs, tādēļ šogad vairs nevarēs dziedāt kopā ar mums,” skaidro Auzāns.

Šī nav pirmā Jāņa Auzāna pieredze bērnu audzināšanā. Auzāns savulaik bija precējies, bet tagad ir šķīries no savas sievas Aigas, kas ir viņa četrus gadu vecā dēliņa Gustava mamma.

No durvju ražotāja par dejotāju

Jānis Auzāns atzīst, ka pēdējos piecus gadus viņam nav izdevies veltīt laiku atpūtai, un arī tuvākie pieci gadi neizskatoties cerīgāki. „Strādājot ar kori un saistībā ar dejošanu, darbs un atpūta ir apvienojamas lietas, jo tas, ko daru, man ļoti iet pie sirds. Pirms pāris gadiem strādāju par direktoru „Reaton” durvju ražotnē, toreiz darba stundas šķita garas, es jutos ļoti noguris. Taču tagad,  strādājot ar kori, saņemu tik daudz pozitīvu emociju un enerģijas, ka darba laiku nejūt. Kad uzdodu sev jautājumu, kad bija pēdējā reize, kad paskatījos televizoru vai palasīju grāmatu, saprotu, ka īstenībā tas bija ļoti sen. Bet tajā pašā laikā nejūtos, ka būtu pārāk iegrimis darbā. Šis ir posms manā dzīvē, kad varu nodarboties ar to, ko vēlos, un man tas pašam ļoti patīk. Hobiji? Ceļojumi? Nē, tādu nav! Baidos, ka pēc 16 stundu darba dienas tas nemaz nebūtu iespējams...” Auzāns ir atklāts. Vienīgā papildus nodarbe viņam esot dejošana ar šova „Dejo ar zvaigzni 3” deju partneri Zani Prokofjevu. „Kad beidzas šovs un var noņemt stresu, ko rada žūrija, dejojas pilnīgi citādāk,” atzīst Auzāns. Oranžā kora meitenes un savu draudzeni Anitu viņš gan nedancinot. „Ja vienā nedēļas nogalē ir pieci vai pat desmit koncerti, kāda pēc tam vēl dejošana?”

kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš

­