Pirms uznāciena Eirovīzijā Aisha dzirksteļo krievu ballītē
Slavenības
2010. gada 24. maijs, 11:14

Pirms uznāciena Eirovīzijā Aisha dzirksteļo krievu ballītē

Jauns.lv

Otrdien no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo Eiropu pieskandinās Eirovīzijas dziesmu konkursa kaislības. Latvijas pārstāve Aisha jeb Aija Andrejeva pirmajā pusfinālā uzstāsies ar 6. kārtas numuru.

Šī nedēļas nogale Aishai aizritējusi spraigi. Bez nemitīgās gatavošanās atbildīgajam skatuves iznācienam, dziedātāja paguvusi gan kļūt par vienu no Oslo mēra favorītēm, gan iekarot konkurentu simpātijas, piedaloties neskaitāmās pieņemšanās un citu valstu delegāciju rīkotajās ballītēs.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu apmeklē vismazākā delegācija kopš Latvijas iesaistīšanās Eirovīzijas konkursā. Kopā ar Aishu Oslo atrodas viņas pavadošās dziedātājas - Rīgas Gospeļkora dalībnieces (Railī Orrava, Katrīna Cīrule, Madara Kačoreka un Lāsma Ivansone), Latvijas Televīziju pārstāv Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško un režisore Zita Kaminska. Dziesmas „What For?” teksta autors Norvēģijā paredzējis ierasties vien otrdien, uz pašu pirmā pusfināla koncertu.

Taupības nolūkos Latvijas delegācijai nācies atteikties no pieņemšanām un dziesmas reklamēšanas pasākumiem. Tāpēc kopš ierašanās Oslo, Aishai nekas neatliek, kā teju ik vakaru piedalīties citu dalībvalstu rīkotajos burziņos. Pārējo valstu dalībniekiem Aisha ir ļoti iepatikusies, pēc uzstāšanās viņa no daudziem saņem komplimentus par skaisto dziesmu un labo izpildījumu, un netrūkst ļaužu, kas jau iemācījušies gan vārdus, gan melodiju Aishas Eirovīzijas dziesmai.

Pēc konkursa organizatoru lēmuma, šogad mainīti balsošanas nosacījumi. Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas un noslēgsies 15 minūtes pēc beidzamās dziesmas izskanēšanas. Turklāt balsojuma rezultātu veidos gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojums - proporcijā 50 pret 50.

Aisha aicina tautiešus domāt par viņu labas domas jau šovakar, un atzīst, ka skatuves priekšnesumā galvenais uzsvars tiks likts uz emocijām. „Noteikti visiem ir jātur īkšķus pirmdien, 24. maijā, kad ir ģenerālmēģinājums. To vērtēs žūrija, un tas būs jau pirmais koncerts ar publiku. Mēs darīsim visu, lai viss būtu kārtībā, ja mūs sapratīs un sadzirdēs, tad būs! Priekšnesums ir pilnīgi mainījies. Mēs nemazgāsim vešu, būs vienkāršs priekšnesums, viss tiks panākts ar gaismu un dūmiem, ar emociju. Arī balsi man viss ir kārtībā!” gatava atbildīgajam startam Eirovīzijas dziesmu konkursā ir Aisha.

LTV1 tiešraidē translēs gan abus pusfinālus (25. un 27. maijā), gan finālu (29. maijā). Katrā no pusfināliem startēs 17 dziesmas, no tām tikai 10 kvalificēsies finālam. Latvijas iedzīvotāji varēs balsot gan par pirmo pusfinālu, kurā piedalīsies Aisha, kā arī par finālu. Koncertu sākums -pulksten 22.00.

Otrdien, 25. maijā par iekļūšanu finālā sacentīsies šādas valstis:

1. Moldova (Sunstroke Project & Olia Tira, „Run Away”

2. Krievija (Peter Nalitch & Friends, „Lost And Forgotten”)

3. Igaunija (Malcolm Lincoln, „Siren”)

4. Slovākija (Kristina Pelakova, „Horehronie”)

5. Somija (Kuunkuiskaajat, „Työlki Ellää”)

6. Latvija (Aisha, „What For?”)

7. Serbija (Milan Stanković, „Ovo Je Balkan”)

8. Bosnija un Hercegovina (Vukašin Brajić, „Thunder And Lightning”)

9. Polija (Marcin Mroziński, „Legenda”)

10. Beļģija (Tom Dice, „Me And My Guitar”)

11. Malta (Thea Garrett, „My Dream”)

12. Albānija (Juliana Pasha, „It's All About You”)

13. Grieķija (Giorgos Alkaios & Friends, „OPA”)

14. Portugāle (Filipa Azevedo, „Há Dias Assim”)

15. Maķedonija (Gjoko Taneski, „Jas Ja Imam Silata”)

16. Baltkrievija (3+2, „Butterflies”)

17. Īslande (Hera Björk, „Je Ne Sais Quoi”)

Inta Mengiša/Foto: kasjauns.lv