Sanda Valtera draudzenei pasaules ātrākais vijolnieks veltījis dziesmu
Slavenības
2010. gada 4. jūnijs, 06:22

Sanda Valtera draudzenei pasaules ātrākais vijolnieks veltījis dziesmu

Jauns.lv

Basketbolista Sanda Valtera draudzenei, modelei Elīzai Kaurātei, pasaules uzlecošā zvaigzne - virtuozais vijoļnieks Deivids Garets (David Garrett) veltījis skaņdarbu ar nosaukumu Eliza's Song.

Deivids ir izcili apdāvināts vijolnieks, par kura talantu jau tiek dziedātas slavas dziesmas visā Eiropā un Tālajos Austrumos. "Deivids Garets jau ir leģenda - viņā ir iemiesojusies visa vijoles virtuozitātes māksla, " raksta BBC Music Magazine.

Vācu laikraksts „Kolner Stadt-Anzeigere” Deividu nodēvējis par  "ātrāko vijolnieku pasaulē", kam ir savs pamatojums. Gereta vārds tiks iekļauts 2010.gada Ginesa rekordu grāmatā, jo tieši viņš līdz šim visātrāk nospēlējis Rimska Korsakova pazīstamo skaņdarbu "Kamenes lidojums", iekļaujoties vien 66 sekundēs. Tagad jaunais mūziķis ir apņēmības pilns iekarot arī Ameriku ar savu pirmo Amerikā izdoto ierakstu.

Izrādās, ka virtuozā vijolnieka repertuārā ir arī dziesma Eliza's Song, ko tas veltījis tieši Sanda Valtera draudzenei Elīzai Kaurātei, kura jauno attiecību dēļ pārcēlusies no Amerikas uz dzīvi Latvijā. Abi esot labi draugi vel no laikiem, kad Elīza vēl mitinājusies Ņujorkā.

Deivida Gareta veltījums Elīzai

Šīs dziesmas īpašo statusu Elīzas dzīvē pierāda arī tas, ka, atverot modeles mājas lapu www.elizakaurate.com, sāk skanēt tieši šī melodija. Tāpat internetā pieejamas abu kopīgās fotogrāfijas, apmeklējot kādu modes skati.

Šobrīd Elīza Kaurāte jau vairākus mēnešus uzturas Latvijā un ir uzsākusi kopdzīvi  ar basketbolistu Sandi Valteru. Tāpat Elīza ir atradusi lielisku kontaktu ar Sanda meitiņu Luīzi - viņas kopā pavada daudz laika un dodas uz basketbola spēlēm, kur piedalās Sandis.

Deivida Pasaules rekords:
kasjauns.lv