Slavenības
2010. gada 8. jūlijs, 13:08

"Baltic Beach party" Liepājā vairs nenotiks

Jauns.lv

Liepājas pludmales festivāla "ZZ Baltic Beach Party" desmit gadu jubilejas svinību reizē, festivāla rīkotāji paziņojuši, ka pludmales festivāls Liepājā vairs netiks rīkots, informēja festivāla pārstāvis Edgars Džiguns.

"Lēmumu nerīkot pludmales festivālu pieņēmām jau pirms kāda laika, taču ilgi šaubījāmies, vai darīt to zināmu pirms vai arī pēc jubilejas svinībām. Izlēmām pirms, jo tas ir godīgi pret festivāla draugiem, kā arī tāpēc, ka šis lēmums nebija pieņemams viegli un, nav ko liegties, šī bija sāpīga izvēle," uzsvēra festivāla rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi.

Desmit gadu laikā festivāla rīkotājiem ir izdevies izauklēt festivālu, uz kuru Liepājā ierodas daudz apmeklētāju no Latvijas, Baltijas un citām valstīm. Festivāla un Liepājas vārds izskanējis aiz Latvijas robežām, uz Liepāju braukušas pasaulē zināmas grupas. Festivāls saņēmis dažādas atzinības pat starptautiskā līmenī. Lēmums vairs nerīkot festivālu tika pieņemts, apzinoties, ka bez galvenā atbalsta - Liepājas pašvaldības - festivālu tādā kvalitātē, tik lielu, apjomīgu un krāsainu turpināt rīkot vairs nevar, pauda Mediņi. "Mums diemžēl desmit gadu laikā tā arī nav izdevies pārliecināt Liepājas pašvaldību, ka šis nav tikai divu cilvēku bizness," sacīja festivāla rīkotāji.

Festivāla rīkotājiem, tāpat kā citus gadus, arī šogad mērķis ir uztaisīt labāko, krāsaināko un īpašāko festivālu.

"ZZ Baltic Beach Party" desmit gadu jubilejas un tagad arī pēdējais festivāls Liepājā notiks no 22.jūlija līdz 24.jūlijam. Jubilejas festivāla īpašie viesi būs grupa "Reigani". Festivālā uzstāsies arī "The Rasmus", "Madcon", "ATB", "Zvery", "Sistem", "Tuklan", "Skip The USE", "Bedwetters", "Audiosmog" un "Dario G". Galvenie Latvijas mūziķi, kas šovasar uzstāsies festivālā, būs liepājnieku grupa "Musiqq" un mūziķu Arta Dvarionas, Reiņa Briģa grupa "Tā tā tā".

Festivālā būs gaidāmi arī dažādi krāsaini notikumi gan uz "Zelta saulrietu" skatuves, kur uzstāsies dažādi pašmāju mūziķi, kur viens no spilgtākajiem pasākumiem būs programma "Liepājas Dzintara zelta mirkļi". Deju mūzikas cienītāji ko sev tīkamu varēs atrast "ZZ Beach Dance House", kur uzstāsies virkne dažādu dīdžeji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Tradicionāli Liepājas pludmalē gaidāmas arī sporta spēles, dažādas skates un šovi, pasākumi arī pašiem mazākajiem ballītes apmeklētājiem un daudz kas cits.

Aila Ādamsone LETA

Tēmas