„Jaunā viļņa” trešā diena. Latvieši pierāda, ka var
Slavenības
2010. gada 30. jūlijā, 10:34

„Jaunā viļņa” trešā diena. Latvieši pierāda, ka var

Jauns.lv

Vakar aizritēja „jaunā viļņa” trešā konkursa diena, kas bija komponista Igora Krutoja dzimšanas diena un kuras laikā Dzintaru koncertzālē tika gaidīts ierodamies arī slavenais krievu miljardieris Romāns Abramovičs.

„Jaunā viļņa” trešā diena. Latvieši pierāda, ka va...

Pēc PeR uzstāšanās zālē skanēja vētrainas ovācijas un aplaudēja pat pasākuma režisors Aleksandrs Revzins.
Pēc PeR uzstāšanās zālē skanēja vētrainas ovācijas un aplaudēja pat pasākuma režisors Aleksandrs Revzins.

Lai gan preses konferencē Igors Krutojs kā Abramoviča ierašanās datumu nosauca 29.jūliju, miljardieris "Jaunā viļņa" norises vietā tomēr neieradās. Tiesa, Krutojs nepaskaidroja, vai Abramovičs vēros arī konkursu. Visticamāk viņš ieradies  tieši uz komponista jubileju, kura katru gadu tiek svinēta Jūrmalā. Neskatoties uz to, intriga tika saglabāta visu pasākuma laiku, jo Abramoviča jahta jau pirms vairākām dienām piestājusi Rīgas pasažieru ostā. Zinātāji stāsta, ka pats Romāns Abramovičs ar šo jahtu Rīgā nav ieradies, bet gan atlidojis ar lidmašīnu. Uz jahtas mīt vienīgi viņa personāls.

Lady's Sweet Vaikules aizbildniecībā

"Lady's Sweet" savu otro konkursa dziesmu izpildīja ļoti ekstravagantos, bet kaut kur jau mazliet redzētos tērpos, kas spēcīgi atgādināja Laimas Vaikules skatuves stilu. Izrādās, tam ir savs iemesls. Meitenēm nozīmētās tērpu mākslinieces Mašas Tsigal tērpi Revzinam neesot patikuši, tāpēc Krievijas dizaineres tērpi noraidīti, bet pār meiteņu stilu šefību uzņēmusies pati Laima Vaikule. To lieliski varēja pamanīt gan meiteņu matu sakārtojumā, gan garajās, vīrišķīgajās frakās.

Šīs apbpusējās simpātijas gan nav nejaušas, jo divas no "Lady's Sweet" dalībniecēm ar Laimu tikušās jau iepriekš kā Jāņa Stībeļa bekvokālistes koncertos Krievijā. Laima bija arī tā, kas abas dienas meiteņu izpildītās dziesmas novērtēja ar 11 ballēm.

„Jaunā viļņa” trešā diena

Revzina aplaudē PeR

Pēc puišu uzstāšanās zālē skanēja vētrainas ovācijas un aplaudēja pat pasākuma režisors Aleksandrs Revzins. "Nebija zemāku atzīmju par desmit. Nav slikti!" priecājās Ralfs Eilands. Grupas menedžeres Daigas Eilandes acīs par sariesās asaras. "Mēs pierādījām, ka tomēr kaut ko varam, jo esam jau no tautiešiem dzirdējuši daudz ķengu," emocionāli stāsta Daiga. "Pauls un pat Laima Vaikule iedeva vienpadsmit balles, lai gan domājām, ka viņiem noteikti labāk patīk meitenes." Lai gan šis ir konkurss, nekādas spriedzes un konkurences starp pašiem dalībniekiem nav. Izskanot kopdziesmai, dalībnieki pat aizkulisēs nebeidza skandināt dziesmas vārdus un kopā fotografēties. PeR puišiem vakarā vēl bija gaidāmas grupas dalībnieka Edmunda vārda dienas svinības. "Svinēsim noteikti - gan vārda dienu, gan labos rezultātus, " solīja Edmunds.

"Pojuščije trusi" dzied Kirkorovam dziesmu par Allu

Pēc konkursa dziedātājs Filips Kirkorovs piedzīvoja ukraiņu meiteņu uzlidojumu burtiskā nozīmē. Trīs "Pojuščije trusi" dalībnieces metās ap kaklu Filipam un aiz laimes spiedza. Pats dziedātājs gan izskatījās mazliet samulsis, Meitenes izlūdzās atļauju nodziedāt Kirkorovam dziesmu, kura beigu beigās izrādījās par Allu. Pēc īsā priekšnesuma turpat aizskatuvē, Kirkorovs solījās just līdzi meitenēm no visas sirds un konkursā atbalstīt ar labām domām.

Jau otro dienu pēc kārtas par konkursa līderi izvirzījās 17 gadus vecā dalībniece no Ukrainas Tatjana Širko. Lai gan mēģinājumos meitene īpaši ar fotoobjektīviem nedraudzējās un ar spilgtu stilu neizcēlās, šobrīd viņa tiek uzskatīta par potenciālo konkursa uzvarētāju. Arī žilbinošais igaunis Uki Suviste ar otro dziesmu sasniedzis augstu rezultātu.

Tūlīt pēc konkursa beigām liela daļa zvaigžņoto viesu devās uz izsmalcināto restorānu "La Riva", kur tika atzīmēta Igora Krutoja dzimšanas diena.

„Jaunā viļņa” 2.dienas viesi un dalībnieku emocijas

"Jaunā Viļņa" aizkulises!

Negaiss izmērcē „Jaunā viļņa” zvaigznes

Kasjauns.lv, Foto: Mārtiņš Purviņš, Inta Mengiša