Skandāls: Iļja Rezņiks nosauc par nodevējiem visus, kas piedalās Vaikules festivālā
Kas vieno Maksimu Galkinu, Gregoriju Ļepsu, Kristīni Orbakaiti un grupu “Serebro”? Viņi tagad ir Krievijas nodevēji, jo uzstājas Laimas Vaikules festivālā “Rendez-Vous”.
Slavenības
2016. gada 5. jūlijs, 15:32

Skandāls: Iļja Rezņiks nosauc par nodevējiem visus, kas piedalās Vaikules festivālā

Jauns.lv

Šajās dienās Dzintaru koncertzālē notiek dziedātājas Laimas Vaikules vērienīgais festivāls “Rendez-Vous”, kurā piedalās daudzi mūziķi, tostarp Krievijas estrādes zvaigznes. Tikmēr slavenais Krievijas dzejnieks, daudzu populāru dziesmu tekstu autors Iļja Rezņiks viņus visus nosaucis par nodevējiem.

Krievijas prese Jūrmalā notiekošo Laimas Vaikules mūzikas festivālu jau pamanījušies nodēvēt par skandalozu. Kāpēc? Tikai tāpēc, ka Krievijā valda uzskats, ka kaimiņvalsts mūziķiem nevajadzētu atbalstīt Latvijas rīkotos pasākumus. Proti, kad pirms diviem gadiem Latvijas varasiestādes lēma neielaist Latvijā un par Krievijas agresīvās politikas klaju atbalstīšanu “melnajā sarakstā” iekļāva Krievijas skatuves zvaigznes Valēriju, Oļegu Gazmanovu, un Josifu Kobzonu, un Krievija atriebās, pārceļot slaveno festivālu “Jaunais vilnis” no Jūrmalas uz Sočiem, daudzi kaimiņvalstī uzskatīja, ka Krievijas skatuves māksliniekiem vispār vajadzētu boikotēt Latviju un neļaut tai nopelnīt uz viņu rēķinu. Tāpēc tagad, kad Jūrmalā tikpat vērienīgu festivālu rīko Laima Vaikule, uzaicinot uz to daudzas Krievijas estrādes zvaigznes, Kremļa politikas atbalstītāju vidū atkal valda sašutums. Viņiem nav arī pieņemams, ka šīs zvaigznes uzstāsies pilsētā, kurā pēc nedēļas notiks studijas "Kvartāls 95" festivāls “Made in Ukraina”, kur četru dienu garumā varēs tuvāk iepazīties ar Ukraiņu humoru, mūziku un kultūru. Turklāt, kā sašutusi raksta Krievijas prese – arī “Laimas Vaikules festivālā ir pilns ar Ukrainas zvaigznēm – Verka Serdjučka, duets “Potap un Nastja” un pat grupa “Время и стекло”, kuras solists nesen atklāti demonstrējis fašistu zīmes.”

Neapmierināts ir arī 78 gadus vecais Iļja Rezņiks, kurš ir daudzu Allas Pugačovas, Filipa Kirkorova, Sofijas Rotaru, Laimas Vaikules un citu dziedātāja hitu autors. Viņš Krievijas izdevumam life.ru paziņoja, ka tas ir nepieņemami, ka Krievijas skatuves mākslinieki brauc uz Jūrmalu. “Tāda jau ir mākslinieku daba – būt pērkamiem. Un mūsu mākslinieki lielākoties ir pērkami un bez principiem,” sašutis ir Iļja Rezņiks. “Šis principu trūkums un vēlme nopelnīt arī noved pie tādām mazām nodevībām. Kad Jūrmalā pirms diviem gadiem apvainoja mūsu lielisko Kobzonu – mūsu māksliniekiem vajadzēja visiem no turienes braukt prom. Tas būt tikai cilvēciski un krievu garā. Bet, ko tu izdarīsi, tāds jau ir tas šovbizness. Honorārs – tas ir vārds ar lielo burtu,” uzskata Rezņiks, paskaidrojot, ka Krievijas zvaigžņu lēmums atgriezties Latvijā ir saistīts ar krīzi Krievijas šovbiznesā.

“Igoru Krutoju, kurš taisīja “Jauno vilni”, tur ir nomainījusi Laimočka, tas arī viss. Šovbizness ir krīzē, daudziem māksliniekiem nav ienākumu. Protams, viņiem tas ir iemesls nopelnīt. It sevišķi, ja Latvijas valdība šis festivālam piešķīrusi miljoniem dolāru, ar ko mūsu zvaigznes tur tagad papildinās savu budžetu. Diemžēl patriotus mūsu valstī var uz pirkstiem saskaitīt. Tos, kuri patiesi mīl savu Tēvzemi, ciena savu tautu un to nekad nenodos! Pārējie ir pērkami. Un viņu attaisnojumus – jādzīvo draudzīgi – manī neizraisa nekādu cieņu. Viņi atklāja savu būtību – alkatību! Daudzi tur Jūrmalā ir uzcēluši pilis, arī tās nepieciešams uzturēt… Man šis festivāls ir sēru pilns notikums,” life.ru izteicās Iļja Rezņiks.

Kuri ir tie Krievijas mākslinieki, ko dzejnieks tagad sauc par nodevējiem? Līdztekus Latvijas mūziķiem Intaram Busulim, Marijai Naumovai, Olgai Rajeckai, Laurim Reinikam, “Musiqq”, Laimas Vaikules festivālā “Rendez-Vous” uzstājas arī Ukrainas un Gruzijas mākslinieki, bet Krieviju pārstāv tādas zvaigznes kā Maksims Galkins, Jeļena Vaenga, Kristīna Orbakaite, Lolita, Edīte Pjeha, Stass Pjeha, Vladimirs Presņakovs, Larisa Doļina, Vladimirs Vinokurs, grupas “Serebro”, “VIA Gra”, un pat Gregorijs Ļepss, kurš vēl pavisam nesen sniedza koncertu Krievijas karavīriem Sīrijā, sakot, ka tā atbalsta Krievijas militāro politiku, kas tiek īstenota “Krievijas varenības veicināšanai”.


Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva, Vida Press